כמה טיפוסי מצידך. אני תוקף את דבריך וזה אומר שלא הבנתי.
תוקף? אתה לא תוקף אותי, וכן, אתה לא מבין מה אני אומר. אני לא אומר את זה בזילזול. אני מנסה להסביר לך מה המצב מבחינתי.
אם לחתוך את הקצה של הזין היה מה שהציל את היהודים אז מספר הגויים במהלך השנים היה אמור להצתמצם בגלל שמתו מזיהום. אלא אם כן יש לך משמעות חדשה למונח "הציל". אז לא, זה לא היה מה שהציל אותם.
גם אם היו מתים 500 מליון גויים מאיידס (מה הקשר זיהום?) בעבר בגלל שהם לא עברו ברית מילה, עדיין היינו במיעוט... האוכלוסיה של היהודים בעולם לא עלתה מהאחוז. אז אתה לא יודע כמה גויים מתו כתוצאה מחוסר ברית מילה, ואתה לא יודע כמה יהודים זה הציל. מה שידוע שסיכוייו של אדם שלא עבר ברית מילה, ולא שומר על היגיינה נכונה, לחטוף איידס או כל מחלה אחרת גדולים יותר מאחד שכן עבר ברית מילה. ובעבר ההיגיינה האישית לא הייתה בשמיים, לכן, אתה יכול להניח שהסיכוי של יהודי לחטוף מחלות כאלה או אחרות בעבר, היה נמוך משל אחד שלא עבר ברית.
אוכל יותר "נקי"? למה אתה בדיוק מתכוון ב"נקי"? חיידקים? אתה מנסה לרמוז אולי "הגויים" פשוט זורקים את הבשר שלהם על הרצפה לפני שאוכלים אותו?
אנחנו לא נאכל בע"ח שמתו בצורה טבעית (זקנה\מחלות), אנחנו לא נאכל בע"ח שאנחנו לא יודעים איך הרגו אותם, אנחנו כן נצמצם את הסבל של אותו בע"ח שאנחנו אוכלים. יש הוראות מפורשות איך להוציא את הדם מן הבשר, כך אוכלים אותו כשהוא נקי. ומהצד השני, גוי שאוכל בע"ח לא יודע איך אותו בע"ח מת, הוא לא יודע אם הוא היה חולה, ואם ניקו את הדם כמו שצריך, הוא לא יודע אם הכניסו לאותו בע"ח חומרים כאלה או אחרים. דבר שלא יהיה לך ספק כשידוע לך שהבשר כשר.
כמה זה נוח לדבר בצורה מופשטת ואז להאשים על חוסר הבנה.
וכדי שלא יהיה ספק, אז "כשר" לא אומר "נקי", ולא אומר "איכותי". אז תסביר את עצמך.
אין לי מה להתייחס, פעם הבאה אני ינסה להיות יותר ברור כדי למנוע שנאה סתם מהצד שלך.
"
התורה לא אוסרת על אכילת בשר אחרי חלב, או חלב אחרי בשר. יש איסור לאכול אותם יחדיו."
אתה בכוח מתעלם מהדברים שאני אומר ואז מנסה "לתקן אותי"?
"
הנה בועה שאני הולך לפוצץ לך, לערבב בשר וחל
ב"
אמור להיות הבדל בין "לאכול ביחד" לבין "לערבב"? כי אם כן, אז אתה יותר טועה ממני.
לא הבנתי אותך לפני כן, ולכן אחרי שקראתי את מה שכתבת לי הבנתי שהשאלה שלך היא בעצם, מדוע התורה לא אוסרת אכילת חלב לאחר גיל 13. ובכן אני לא יכול לענות לשאלה כי אני לא הבנתי מדוע שהתורה תאסור כזה דבר, לפי מה שאני מבין מהמילים שלך שאמרת ("לא לאכול מוצרי חלב בכלל זה הרבה יותר בריא מלא לאכול רק חלב בלי בשר.
") לא לאכול חלב זה יותר בריא מלא לאכול חלב בלי בשר (שזה בעצם רק חלב), שזה בעצם להגיד אותו דבר פעמיים. אולי לא הצלחת להעביר את זה נכון, תגיב בהודעה הבאה ואוכל להתייחס לשאלה כראוי.
אסור שייגע בשר בחלב, אסור שיהיו כלים מעורבבים, וחייב לחכות כדי שגם בבטן זה לא ייגע אחד בשני. אם אתה אומר רק לאכול ביחד, אז אתה שוגה בנוגע לנקודת היהדות.
אתה טועה כאן, האיסור הוא לא לאכול בשר וחלב באותה צלחת, כאמור אתה יכול שיהיה לך כיור אחד עם כלים מעורבים ופשוט להעביר שטיפה קלה בין שימוש לבשר ובין שימוש לחלב, לפני הגלות לא היו מחכים כלל בין בשר לחלב (או בין חלב לבשר). המנהג של הכלים הנפרדים וההמתנה החל בגלות שהיה חשש שאנשים יתבוללו, וילכו לכיוון הגויים מאחר ולא היה מרכז רוחני ולא היה מי שיאכוף, ולכן קמו כל המנהגים של הכלים הנפרדים וההמתנה, כדי שבני ישראל לא יפלו בגלות.
אתה לא רוצה שיערבבו לך "גבינה זולה" עם בשר? אתה מניח שזה אומר שכל הגבינות הן זולות? או שאם מדובר בגבינה "איכותית" אז זה מותר? שוב אתה מנסה להיות מעורפל
גבינה זה דבר שיותר זול מבשר, לא אמרתי שהוא זול, אמרתי שהוא יותר זול-מבשר, זה כמו שכסף יותר זול מזהב, כשאני אוכל בשר שעלה הרבה, אני לא רוצה שידחפו לי שם גבינה שתהרוס לי את הבשר, תבין שזה לא דבר כזה נדיר, הרבה אנשים שגם אינם יהודים תומכים שלא יהיה ערבוב בין בשר לחלב מכיוון שזה "פאדיחה" לבשר, סתם נאחס לאכול אנטריקוט ולהרוס את הטעם שלו עם גבינה צהובה.
אני חשבתי שאנחנו מדברים על התפיסה של המצוות, ולא העדפות הקולינריות שלך. אז אם זה לפי מה שאתה מעדיף, מראש לא אכפת לי. תאכל מה שבא לך. אם מבחינת המצוות, אז הטענה שלך עדיין שגויה.
אני מניח שאתה עברת בגרות 5 יח"ל בגמרא, תנ"ך, ומחשבת ישראל? אם לא אז אני אומר בענווה שכן, אני מבין יותר טוב ממך בהיסטוריה היהודית ובהתגלגלות ההלכה למשך הדורות.
נתתי את שפעת העופות כדוגמא/ השוואה של הטענה שלך. לכן כתבתי שהטענה שלך היא"
כמו" הטענה שהצגתי.
ואתה שוב זורק דברים לאויר גם פה: "
התקופה הקדומה שההיגניה שם הייתה כמו לאכול מהתחת ישר לפה"
יש לך איזהשהו כמות של ידע כללי? על איזה "תקופה קדומה" אתה מדבר? למה אתה חושב שלא שמרו על איזושהיא רמה של הגיינה?
היפנים לדוגמא היו מאוד קפדניים על הנקיון של האוכל. גם ב"תקופה הקדומה".
אח יקר, עד לפני כ200 שנה לא היה מים זורמים בבתים, לא היו מערכות ביוב כמו שיש היום, ומים חמים זה היה נכס. אני מניח שלפני 2000~3000 שנה היגיינה זה היה דבר שלא היה בסדר היום. לא היו שוטפים ידים, לא היו אוכלים בשר מבושל אפילו. אני אומר שהיפנים שלך זה נחשב לדי מודרני, יחסית לעולם שאני מתייחס אליו, אתה צריך להבין שהיהדות קיימת למעלה מ4000 שנה, שם שטיפת ידיים הייתה יכולה להכריע חיים ומוות בנוגע למחלות וחיידקים. אז אני אומר שוב, לך תדע כמה יהודים נטילת ידיים הצילה בעבר?
שטיפת ידיים זאת צורה של חיטוי, והיא עדיפה מכלום, אבל להציג את זה כאילו מנע מהיהודים להיכחד זה עלבון לאינטיליגנציה.
שטיפת ידיים יכולה למנוע ממך הרבה דברים, וברור וידוע שהיא עדיפה על פני לא לשטוף ידיים כלל. תסכים איתי כאן?
בעת מגיפה יש הרבה דברים שמונעים הידבקות, נטילת ידיים לאוו דווקא היה מה שהציל את היהודים שדיברת עלייהם. אני אשמח אם תוכל לכוון את הציבור על המגפה המדוברת כדי שנוכל לדעת בדיוק כמה השפיע נטילת הידיים
אני לא מדבר על מגפה ספציפית, אולי נראה כאילו התווכנתי לכך, אני מצטער אם כן.
דבר אחרון, לא קיללתי אותך שאתה צריך לשלוח לי הודעה שאומרת ללמוד לדבר אל אנשים. אני נותן כבוד עד כמה שמגיע, כבוד רוכשים, לא דורשים.
מעבר לזה, אתה מוזמן לעבור על היסטוריית ההודעות שלי, רשמתי לפני כמה זמן את הגיל שלי. אם זה חשוב לך, אתה מוזמן לבדוק.
אתה עונה לפזיזות, מחפש לעצבן, ולא מכבד, לפעמים היה לי קשה לקחת אותך ברצינות, אבל לקחתי, אני מקווה שתוכל להחזיר לי באותה מטבע, ובבקשה להספיק עם התגובות הנחרצות שלך, אני ואתה לא יודעים דבר וחצי דבר, אנחנו מנסים לשפוך החוצה מה שאנחנו יודעים, ותאמין לי שזה לא הרבה. אז בא ונשמור על ענווה ותרבות דיבור, כי בינתיים, בלי להעליב אני מרגיש שאני מדבר אם ילד כיתה ו' שלמד שהוא יכול למרוד. ברצינות. אני נותן לך כבוד אבל יש גבול. אני מתחנן בפניך אל תחצה אותו.