אלו אחד המאמרים הכי טובים שאי פעם קראתי,בגלל המאמר הזה נחשפתי לרוחניות ובזמנו חשבתי שזה הפיתרון להכל.(מאוחר יותר הבנתי שזה ממש לא עובד ככה ברוחניות אבל זה נושא אחר).
מעבר לפחד גישה,הוא נותן לכם כלי איך לנקות את הראש,וזה לא רק בשביל התחום,זה גם בשביל החיים.
הפיקאפרים קחו את המאמר הזה בתור כלי לשבירת פחד גישה והקאוצ'רים שבינינו קחו את המאמר הזה בתור כלי לחיים ולשיפור עצמי!
המאמר לא שלי,יש סיכוי שהוא כבר פורסם פה בעבר,אבל אם עדיין לא קראת,עכשיו יש לך הזדמנות.
לא אשכח את יום שישי ההוא. היום שבו הושפלתי בצורה הכי מרסקת שיכולה להיות.
אילת. חן, גל יניב ואני יורדים בספונטני לחוות היען. הליינאפ - אוקנפולד, ניק וורן, אסטרל, אינפקטד. מסיבה של סןסשן - מועדון ענק הולנדי מה שאומר שאלפי הולנדיות מפוצצות את העיר(גם הולנדים.. אבל מי סופר אותם). בראש שלנו יש בלונדיניות, מוזיקה טובה וכיף עם חברים... לא דימיינתי אפילו לאיזה בורות אני איפול.
הולכים בטיילת כי יש כמה שעות לפני המסיבה ואז זה קורה. מולנו הולכות שתי נשים שכאילו יצאו מתוך מגזין, לבושות בתלבושת זוהרת של רקדניות. אחת מהן, עם שיער שטני גולש, 1.80 על עקבים, גוף שיכול להקים בן 100 מתרדמת ועינים ירוקות חודרות פשוט צדה את צומת ליבי. כשהן מתקרבות מולנו המבטים שלנו מצטלבים, ואני לא מוריד את שלי. אני אמנם לבוש זרוק, אבל מדובר בבחור שרירי, חתיך, שזוף, שעסוק להשכיב חצי מהמעונות ביום יום. היא לא מורידה את העינים.. גם אני לא. בלי להתבלבל היא חוסמת את דרכי, ביד יש לה שרביט כזה של פיה, עם כוכב בקצה.בנונשלנטיות היא מניחה אותו על החזה שלי. אני עוצר. חברים שלי עוצרים והמבטים שלהם נחים עלי. חברה שלה, יפיפיה ברונטית מחייכת ומסתכלת לראות מה קורה. המבטים של כל הטיילת של אילת נחים עלי.. או לפחות כך אני מרגיש. אני מרים את הראש ורואה את הפנים המלאכיות האלה מצפות, העינים שלה בורקות... עכשיו תורי.
שנים הקשבתי למה שאנשים "שמבינים" אמרו לי לעשות. הם אמרו לי שאישה נמשכת לבחור שרירי, אז ביליתי 12 שעות בשבוע באימונים מפרכים. הם אמרו לי שאישה נמשכת לגבר משכיל ועשיר, אז הלכתי ללמוד מדעי המחשב. הם אמרו לי שהחוזק שלי הוא לא בדיבורים, שאין לי חיוך יפה ושיש לי "שין" שורקת ואני נשמע מגוחך, אז לא ממש דיברתי עם בחורות. חיכיתי שהן ידברו איתי. הייתי מתלבש פרובוקטיבי, או ספורטיבי עם כל השרירים בחוץ, ובחורות כבר היו מתחילות לדבר איתי.. ומשם הייתי זורם איכשהוא. בטחתי במה ש"המבינים" אמרו לי, וזה שאף פעם הצלחתי עם בחורה שהיא "10" או אפילו "9", רק אישר לי בראש שאני לא מספיק שרירי או עשיר ושהם צודקים. שאני לא מספיק טוב. אבל אפילו כשהציעו לי חוזה דוגמנות וכשהרווחתי משכורת יותר גדולה מזו של שני ההורים שלי ביחד, עדיין לא הייתי עם האישה שאני רוצה. הייתי צריך להגיע לתהומות הכי שחורים, למצב של לשקול לא לצאת מהבית, לחשוב על זה שאולי אני צריך כדורים או להסתפק, חס ושלום, במישהי שלא מושכת אותי.
רק יותר מאוחר בחיים שלי גיליתי שאלפי אנשים במצבי משתמשים בפתרון פשוט שלוקח כמה דקות ביום כדי לחיות בלי כל הסרטים האלה...
וזה העיף אותי לאוויר. כל הכסף והזמן שהשקעתי ב"לשפר" את עצמי, כל הפעמים שהרגשתי שמישהו רוצח אותי מבפנים - שבא לי לצרוח בתסכול - היו לא נחוצות.
אתה מנחש מה קרה עם אותה פיה יפיפיה? נאלמתי דום. פסל היה יותר חי ממני. הרגשתי שאני פותח את הפה אבל הוא לא נפתח. הרגשתי את הדופק שלי עולה בבת אחת לקצב של קטר שאיבד את הברקסים. הרגשתי שאני נחנק. הרגשתי שאני רוצה להיות בכל מקום בעולם רק לא פה. הפרצוף היפה שלה, שחייך בציפיה, לבש ארשת של תמיהה, שהתחלפה בתסכול. אכזבה וחוסר אמון שהגבר הבטוח הזה, שהולך כאילו הטיילת שלו ואיתגר אותה במבט חצוף וחודר, הוא סתם בלוף. בשלב הזה הרגשתי שאני לא יכול להמשיך להיות נטוע שם כמו עמוד תאורה, לא יכול לחכות למבט של הבוז בעינים שלה ושל כולם ופשוט המשכתי ללכת וחלפתי על פניה. כמובן שחברים שלי לא האמינו שזה קרה, ופשוט היו מלאי פליאה. אבל אני לא שמעתי אותם כבר ורק הסתחררתי פנימה ופנימה.. חשבתי על עצמי את הדברים הכי גרועים שיש.. ניסיתי להדחיק, אבל לא יכולתי. האמת היכתה בפנים - אף פעם לא התחלתי עם בחורה שבאמת גירתה אותי. עשיתי הכל כדי שהיא תתחיל איתי - אני התנהגתי כמו אישה! אבל ליזום, להתקדם, לקחת סיכון.. זה לא קרה.
שאר הערב היה נורא. הייתי במרה שחורה במסיבה מדהימה, ולגלות ששתי היפיפיות האלו הן הרקדניות על הבמות במסיבה, לראות את האישה שהיתה שם בשבילי כמו פרי בשל זזה כמו אלת פיתוי חושנית, היה יותר מדי. דמיין את התסכול, את הבושה מול החברים. אותו ערב שהיה אמור להיות מושלם, בסוף אפריל שנת 2000.. היה תחילתה של תקופה חשוכה.
כי מאותו ערב זה רק החריף. מהר מאוד לא יכולתי לגשת לשמיניות, שביעיות, ובכלל כל בחורה שעניינה אותי בצורה הכי קטנה. נהייתי בן זוג של מישהי שהיתה כבר ידידה שלי.. התפשרתי. אבל ההשפלה, הידיעה שיש שם משהו שמגיע לי, שהוא שלי אבל אני לא יכול לקחת אותו, לא עזבה אותי. נהייתי אובססיבי להצליח עם אישה, בדיוק כמו אותו מלאך שירד אלי ביום שישי בערב בטיילת של אילת.
אתה כבר בטח מתתתת לדעת - איך יצאתי מזה? כי יצאתי מזה. יש לי פה דוח שדה פותח 100 בחורות בערב אחד (!), יצאתי תקופות ארוכות עם תשיעיות ופצצות שגורמות לגברים להיות סטוקרים ולנשים אחרות לעשות ניתוחים פלסטיים וניגשתי בבארים לדוגמניות מפורסמות, כדי לבדוק הן רוצות את הנחש.
אבל אני חייב לספר לך משהו לפני זה - ביום חמישי זה קרה לי שוב. חייב להיות כנה איתך. די-נוקס בקומפרט 13, יומלדת לבעלים. נכנס וי.אי.פי, מכיר עוד קצת מחיי הלילה מתקופת הבילויים. זה היה קצר ואכזרי... יפיפיה, תשיעיה בבגדים אלגנטיים זוהרים ועגילי יהלומים תופסת את תשומת ליבי, באמצע הערב. אני מזהה אותה. סלב. סלב סופר מוכשרת, מגה זוהרת, רווקה, פצצה, סקסית++, לבושה כמו מיליון דולר, עם שני גברברים לצידה שנראים כמו דוגמנים שיצאו עכשיו מג'י קיו.
וזה שוב קורה.. הקשר הזה בבטן, המחשבות שרצות, ההרגשה של להכנס ללולאה אינסופית אותו תסכול מוכר... שכבר הייתי בטוח שאני יודע איך לעבור אותו, איך לרכב עליו כמו גל אבל הוא גבוה מדי ושוטף אותי...
שוב עשיתי במכנסיים?
כן הייתי צריך להתעופף לפגישה.. שוב איתך.
לפני שאני אסביר לך איך נפטרתי מפחד הגישה שלי אני אסביר לך מה גורם לפחד גישה. ואני אקצר כי בתאוריה אני מאמין שצריך להיות תכלס אחרת אפילו מי שמרצה מתחיל לנחור...
פחד גישה = חוסר הבנה של הAFC שעוצמת האדרנלין היא חלק הכרחי ורצוי במשיכה+הערכה שגויה של עוצמת האפקט השלילי ויעילות מנגנון החיסון שיש לגוף לגבי רגשות רעים
אז בעצם יש לנו פה שני דברים.
א) רתיעה וחוסר יכולת להתמודד עם שיא פתאומי של אדרנלין.
ב) הערכה שגויה לגבי עד כמה רע זה יכול להיות וכמה מהר נתאושש אם זה יהיה רע
שגורמים למשהו נוסף משעשע
ג) הערכה שגויה לגבי כמה טוב יהיה לנו ברגע שנצליח לפתוח. (מכיוון שאנחנו לא פותחים אנחנו מקבלים את האשליה שזה האומץ לדבר עם בחורה, שזה מה שמפריד ביננו לבין כל הפנטזיות שיש לנו לגבי נשים ואיזה פרי גן עדן שאנחנו מפספסים. אז התסכול נהיה הרבה יותר גדול, כי הפרס שלכאורה הפסדנו נראה גדול פי כמה) - ואז אנחנו בלופ. חוסר המיומנות הזה מקבל יותר חשיבות, מחסום האדרנלין עולה! איזה בלגאן....
ויש לי בשבילך טקטיקה פשוטה של חמש דקות שמטפלת בא) וב) ותבטל את שניהם. ואז בהכרח גם את ג.
(וגם חייב לך מה קרה בסוף ביום חמישי, ואיך חוק שלוש השניות קשור לפה ומה אני חושב עליו)
אבל לפני זה רק בדיקה - עד כאן מובן?
המשך בתגובה הבאה,לא להגיב!

ציטוט ההודעה