נכתב במקור על ידי
OverPowered
אתה צודק
אפשר להגיד שאני מרגיש רמה מעל האנשים המאמינים ואני בדר"כ מזלזל באינטילגנציה שלהם ופוסל אותם די מההתחלה
אבל... באשכול הספציפי הזה מאחר ואני פתחתי אותו באמת בשביל לשאול שאלות ולהבין ולהשכיל אני כן קראתי מה שאתה מנסה להסביר וניסית לעזור לי וכן הבנתי כל מה שכתבת , אבל חבר כמו שאמרו לך פה מקודם הרי בתנך מסופר על מפלצות בגובה של מספר מטרים, אוכל שנופל מהשמיים, דברים פיזיים וביולוגיים שלא יכולים להתרחש לא משנה מה [שרה הולידה בן בגיל שהביציות כבר מעבר לשלב הריקבון],
אני מבין שיש לאנשים צורך "להאמין" וזאת בעצם האמונה שלהם.
אני מאמין שהעולם נוצר דרך גזים.
אתה מאמין שהעולם נוצר ע"י אלוהים.
סבבה לגמרי.
אבל השאלה שלי הייתה איך אתה מסביר את כל הסתירות, בעיות והדברים הלא הגיוניים בעליל שנמצאים בתנך ואם נוסיף לכך את כל העובדות המדעיות [ראה ערך אבולוציה] שהתנך סותר אותם במאת האחוזים.
העולם נוצר לפני 5000 שנה? לא.
היצורים הראשונים שהלכו על כוכב הלכת שלנו היו בני אדם? לא.
וכן, ל2 הדוגמאות האלה יש בסיס מדעי שמוכח ב100%, לא 90 ולא 99%, אלא 100%.
אז אני לא מבין איך אנשים יכולים להאמין במשהו שסותר הוכחה שמובאת להם אל מול העיניים,
זה כמו שאני אמזוג לך כוס תה מלאה מול הפנים שלך, אשפוך חצי ממנה מול הפנים שלך, אגיש לך אותה ואגיד לך ששפכתי חצי. אבל אתה תטען שמההתחלה מזגתי רק חצי כוס ולא כוס מלאה,
ואז אני אמשיך לטעון "הנה אבל ראית אותי עושה את זה איך אתה עדיין לא מאמין" ואתה כל הזמן תמשיך להוציא טיעוני נגד.
דוגמא קצת מפגרת אבל ככה אני מרגיש בקרב אנשים מאמינים. לא משנה אם זה מוסלמים יהודים או נוצרים,
כל דבר שהמדע מוכיח ב100% וכל הסתירות שיש בתנך או בכל מקום אחר, תמיד המאמינים מוצאים דרך לצאת מזה ולטעון משהו אחר ומי שלא מאמין בזה בעיה שלו.
ככה שהאנשים בארץ הורגלו ל"תאמין בזה תאמין בזה תאמין בזה תאמין בזה תאמין בזה"
ככה המוסלמים הורגלו לשנאת היהודים והציונים.
הרי באיסלאם אחד הערכים הוא לא לפגוע ולא לנסות להחזיר אנשים בתשובה בכח [ככה אני חושב ששמעתי] אבל המנהיגים שלהם והאמונה הרווחת החדירה בהם את המחשבה שהערך האמיתי של האיסלאם הוא השתלטות האיסלאם על העולם, הרג המתנגדים והרג הציונים.
ואם בא סטונדט נחמד ששאל "אתם בטוחים שזה עיקרון האיסלאם?" הם אמרו לו "כן" עד שהוא הפסיק לשאול והתחיל להאמין בזה בעצמו.
ככה זה בתנך.
"היי רש"י, תגיד איך זה הגיוני שאדם חי בתוך קיבה של דג עצום במשך 3 ימים בלי שום הספקת מזון או שתייה?"
"הגיוני נקודה."
"היי רש"י, איך זה הגיוני שבסיפור ירבעם אלוהים מעניק לו את זכות הבחירה והרצון אך עם זאת גם מסדר בעצם את סדר האירועים בעולם? זה אומר בעצם שלא הייתה לו זכות בחירה מההתחלה, ויש כאן סתירה די עמוקה במיוחד בסיפור שכזה."
"אלוהים לא מתערב בבחירות האדם אלא רק מסדר את האירועים ההסטורים בדרכו"
"אבל אתה מביא כאן את אותה תשובה רק בסילוף ובעצם נוגד את עצמך"
"פשוט תכתוב את זה בבגרות בתנך ותהיה צודק, אתה לא צריך להבין את התנך אלא רק להאמין בו בצורה עיוורת. כל מה שקרה, קרה. נקודה. אל תשאל יותר מידי שאלות"
כן זה נכתב בציוניות, אולי גם תגיד בילדותיות אבל אני מנסה להבהיר כאן נקודה די חשובה.
תבין אותי, תבין את נדב, שאנחנו די מתפעלים איך אתה בתור איש מאמין ועוד מיליונים כמוך ומיליארדים ברחבי העולם עדיין מאמינים בסיפורי אגדות שכנראה לא קרו אלא נכתבו מרוב שעמום ואולי עודף יצירתיות ודמיון, תשאל את עצמך בעוד 20 שנה.
איך אני בתור בן אדם בן 40, עם נסיון חיים, תואר שני, בוגר ומשכיל, עדיין מאמין שאוכל היה יכול לרדת מהשמיים, שים יכל להחצה ל2, שבני אדם נדדו במדבר במשך 40 שנה בלי שום הספקת מזון ושתייה כמובן חוץ מה"אוכל" שירד מהשמיים?