כבד עוף ביין אדום וזיגוג דבש תמרים - של שף אבי ביטון ממסעדת אדורה
מצרכים
של השף אבי ביטון – מסעדת "אדורה"
ל – 4 מנות:
800 גרם כבד עוף נקי
חצי בקבוק יין אדום יבש
3/4 כוס דבש תמרים (סילאן)
2 גבעולים גדולים של טימין
בצל קטן
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה
1. בסיר קטן מבשלים את היין עם הסילאן, הטימין, הבצל, פלפל ומלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 15 דקות. בתום הבישול מסלקים את ענפי הטימין והבצל.
2. מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן קנולה. צורבים כ 1/3 מכמות הכבדים כדקה מכל צד ומוסיפים 1/3 מכמות הרוטב.
3. ממשיכים לבשל עוד כ 2 דקות (עד שהרוטב מתחיל להזדגג על הכבדים). כך עושים עם שאר כמות הכבדים.
4. לגיוון ניתן להוסיף לרוטב מעט ציר בקר ולהגיש על מחית פירה.
תהנו






ציטוט ההודעה

