מרכיבים (6 מנות):
3 בצלים קצוצים
1 שן שום כתושה
200 גרם בשר בקר (חזה) חתוך לקוביות
4 גזרים קצוצים
2 סלרי אמריקאי קצוץ
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1.5 ליטר מים או נוזל בקר חום
3 תפו"א מקולפים וקצוצים
לבצקניות : 50 גרם קמח, ביצה, מעט מים
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1. מאדים את הבצל בסיר, מוסיפים את שן השום והבשר ומטגנים היטב על אש גבוהה.
2. מוסיפים את הירקות והפפריקה (מתוקה וחריפה), מערבבים היטב ומוסיפים לאחר מס' דקות את הנוזל. מביאים לרתיחה, מורידים האש ומבשלים תוך כדי הורדת קצף ושומן, מבשלים למשך 1.5 עד 2 שעות , מתבלים במלח ופלפל וטועמים.
3. מוסיפים את תפו"א וממשיכים לבשל עוד כ 20 דקות עד שהם מתחילים להתרכך. מטפטפים את תערובת הבצקניות למרק.
4. מבשלים עוד כ 10 דקות, טועמים, משלימים תיבול ומגישים.
![]()




ציטוט ההודעה