קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [מדריך] פתיחת דלת האינטרקום בלי מפתח ובלי אף אחד שיפתח !
    על ידי אוריה בפורום ארכיון מדריכים
    תגובות: 36
    הודעה אחרונה: 29-10-2006, 13:39
  2. בעעעעעעע ניק חדש =// מי שיציע אחד טוב 50 נק'
    על ידי Shai_16 בפורום דיבורים
    תגובות: 33
    הודעה אחרונה: 07-09-2005, 21:33
  3. מה עם הימור על איי פארו-ישראל אף אחד לא פותח?
    על ידי BuLLeT בפורום הימורים ו-Winner
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 07-09-2005, 00:55
  4. חחח איזה משפט.. אחד החזקים
    על ידי Offer בפורום דיבורים
    תגובות: 19
    הודעה אחרונה: 06-09-2005, 23:37
  5. אני רוצה להגיד פה דבר אחד .
    על ידי zvovon בפורום דיבורים
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 02-09-2005, 17:01
+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 3 << ראשון 123
מציג תוצאות 31 עד 39 מתוך 39

לא אחד מהדיונים הרגילים שמתנהלים פה. - עמוד 3

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

ציטוט נכתב במקור על ידי moshe7007 צפיה בהודעה
    אני ממתין.
    וזה לא פסוקים זה הלכות.
    כמו שהבטחתי אתה תקבל את התשובה שלך פניתי כבר למספר רבנים ואני מחכה לתשובה (כנראה שבוע הבאה אני יקבל תשובה) במידה וזה נכון אין לי בעיה להודות שיש הלכות בדת שלא מקובלות עלי! אני לא פוחד להתעמת גם עם הלכות שלא לטעמי אבל מנסיון שלי מה שאתה קורא לא תמיד למה שהמשורר התכוון קראתי הרבה פסוקים שבפשטות הם אומרים א' ובפירוש זה בכלל ב'.
    נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 12-10-2012 בשעה 13:43.
    הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות

2. קישורים ממומנים

ציטוט נכתב במקור על ידי aaa-aaa צפיה בהודעה
    כמו שהבטחתי אתה תקבל את התשובה שלך פניתי כבר למספר רבנים ואני מחכה לתשובה (כנראה שבוע הבאה אני יקבל תשובה) במידה וזה נכון אין לי בעיה להודות שיש הלכות בדת שלא מקובלות עלי! אני לא פוחד להתעמת גם עם הלכות שלא לטעמי אבל מנסיון שלי מה שאתה קורא לא תמיד למה שהמשורר התכוון קראתי הרבה פסוקים שבפשטות הם אומרים א' ובפירוש זה בכלל ב'.
    משורר? חשבתי אלוהים כתב את התנך,לא? אם אנשים כתבו את התנך אז למה כל מה שכתוב שם כל כך קדוש?

פירוש=מה שהרב החליט להבין.

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

ציטוט נכתב במקור על ידי 5656581 צפיה בהודעה
    משורר? חשבתי אלוהים כתב את התנך,לא? אם אנשים כתבו את התנך אז למה כל מה שכתוב שם כל כך קדוש?

אתה טועה ומטעה ואני התייחס לשני הדברים שציינת!

1. משורר = הכוונה לביטוי
    2. התנ"ך נכתב בידי בני אדם על פי דברי אלוהים.
    3. פירוש = בדיוק כמו שאתה פותח מילון שאתה קורא בשפה שאתה לא מבין ככה גם בתורה אתה פותח פירוש (מילון) לגבי אותה מילה לא מובנת ,במקרה של התורה זה חז"ל במקרה של אנגלית זה מילון עברי אנגלי
    נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 12-10-2012 בשעה 14:10.
    הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי 5656581 צפיה בהודעה

אני תוהה אם אתה באמת לא מבין את הביטוי או שאתה סתם מחפש לקנטר.

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

חחח עכשיו אכלת אותה...
    רב בשקל אה? בוא נראה...
    הרמב"ם בהלכות מלכים פרק ח' הלכה ט' אומר "כל גוי שלא קיבל מצוות שנצטוו בני נח, הורגים אותו אם ישנו תחת ידנו"
    הרמב"ם הלכות עבודה זרה פרק י הלכה א' אומר "אם ראה עובד עבודה זרה טובע בנהר לא יעלנו"
    ובאותו מקום הוא אומר גם "מוסרי ישראל והמינים והאפיקורסים מצווה לאבדם מפני שהם מצירים לישראל ומסירים את העם מאחורי ה'"
    שולחן ערוך חושן משפט סימן רסו סעיף א' "אבדת העובד כוכבים מותרת, שנאמר "אבדת אחיך" והמחזירה הרי זה עובר עבירה"
    בסעיף ב' הוא אומר "והאפיקורסים והכותים וישראל המחלל שבת בפרהסיה אסור להחזיר להם אבדה, כעובד כוכבים"

וזה רק קמצוץ.
    זה שאני לא מאמין לא אומר שאתה יודע הלכות יותר טוב ממני. למעשה, אני די בטוח שאני יודע יותר טוב ממך. אל תזלזל.
    1. הגוי שהורגים אותו זה לא לצאת למסעי צלב זה רק אם הוא חי בארץ ישראל. כמ וכן יש לשים לב בין הרמה התיאורטית של הצדק היהודי לבין הרמה הפרקטית.
    הצדק היהודי כמו גם הצדק של מדינת ישראל ושל כל מדינות העולם מעוגן בחוק. לדוגמא, על פי החוק הישראלי ניתן לתת עונש מוות לרוצחים. זה צדק טהור של מידה כנגד מידה שנמצא בחוק הישראלי ובעוד מדינות בעולם. בפועל, רוצחים לא רק שלא מקבלים פה עונש מוות אלא שהם גם הרבה פעמים משתחררים לחופשי מחוסר ראיות. זאת אומרת, יש מצב שבו הפער בין הצדק האידיאלי (החוק) לבין המערכת המשפטית הוא די גדול. גם בתורה יש עונש מוות על מגוון רחב של מצוות כמו חילול שבת לדוג'. בפועל כמו ששנינו יודעים, בית דין שמוציאה להורד פעם בשבעים שנה נחשבת קטלנית. ישראל ב64 שנים כבר נחשבת יותר קטלנית מבית דין.

2. ההלכה הזאת ודאי שלא רלוונטית היום. ראיתי לאחרונה אצל הרב עובדיה שכתב שמותר להציל גוי אפילו בשבת. (אמנם לא מסיבות הומניות מידי, אלא בגלל חילול ה' שעשוי להיווצר)

3.עכשיו אני רואה שבעצם כל הדוגמאות האלה אותו דבר אז אותה תשובה לכולן.. יש רק להבחין בין המקרה של ללכת להרוג מישהו, שזה בשום אופן לא נעשה מחוץ לבית דין ולכן מגיע שם התירוץ הראשון, לבין המקרה של לא להציל משהו שזה התירוץ הראשון.

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה
    1. הגוי שהורגים אותו זה לא לצאת למסעי צלב זה רק אם הוא חי בארץ ישראל. כמ וכן יש לשים לב בין הרמה התיאורטית של הצדק היהודי לבין הרמה הפרקטית.
    הצדק היהודי כמו גם הצדק של מדינת ישראל ושל כל מדינות העולם מעוגן בחוק. לדוגמא, על פי החוק הישראלי ניתן לתת עונש מוות לרוצחים. זה צדק טהור של מידה כנגד מידה שנמצא בחוק הישראלי ובעוד מדינות בעולם. בפועל, רוצחים לא רק שלא מקבלים פה עונש מוות אלא שהם גם הרבה פעמים משתחררים לחופשי מחוסר ראיות. זאת אומרת, יש מצב שבו הפער בין הצדק האידיאלי (החוק) לבין המערכת המשפטית הוא די גדול. גם בתורה יש עונש מוות על מגוון רחב של מצוות כמו חילול שבת לדוג'. בפועל כמו ששנינו יודעים, בית דין שמוציאה להורד פעם בשבעים שנה נחשבת קטלנית. ישראל ב64 שנים כבר נחשבת יותר קטלנית מבית דין.

2. ההלכה הזאת ודאי שלא רלוונטית היום. ראיתי לאחרונה אצל הרב עובדיה שכתב שמותר להציל גוי אפילו בשבת. (אמנם לא מסיבות הומניות מידי, אלא בגלל חילול ה' שעשוי להיווצר)

3.עכשיו אני רואה שבעצם כל הדוגמאות האלה אותו דבר אז אותה תשובה לכולן.. יש רק להבחין בין המקרה של ללכת להרוג מישהו, שזה בשום אופן לא נעשה מחוץ לבית דין ולכן מגיע שם התירוץ הראשון, לבין המקרה של לא להציל משהו שזה התירוץ הראשון.
    ברור לי שאין הכוונה לצאת למסע צלב, אבל עצם זה שיש כלל שאומר שהורגים גוי שלא שומר 7 מצוות בני נוח, וגם אם זה רק בארץ, מראה את מעמד הגוי.
    כמו שאמרת בעצמיך ההלכה שמותר להציל גוי אפילו בשבת זה במצב שיכול להיות חילול השם. למעשה אתה לא צריך להגיע לרב עובדיה, אני כמעט בטוח שהרמבם אומר את זה שם. אבל במצב שברור לך שאין חילול השם, לא מצילים.
    לכתחילה הורגים גוי שלא שומר 7 מצוות ללא בית דין של ממש, אלא עם עד אחד ודיין אחד וללא התראה. אם מישהו הרג גם בלי זה, הוא אפילו לא עובר איסור. הוא בסך הכל ביטל את המצווה להרוג ע"י עד ודיין. ולמעשה אם הוא לא רוצה לבטל את המצווה, הוא יכול להיות הדיין בעצמו לנושא הזה! ככה שזה כמעט חסר משמעות לומר "בשום אופן לא נעשה מחוץ לבית דין"
    לא ענית לנושא של אבדה. באבדה ממש אסור להחזיר.
    המטרה שלי היא רק לראות לaaa שהוא טועה בכך שהוא אומר שהיהדות לא אומרת שיהודים נעלים מהגוי וכל זה.
    אני יודע שזה קצת מגמתי להביא את ההלכות שהבאתי, אני מודע גם למקומות בהם יש יחס טוב לגוי ביהדות. המטרה פה היא לשבור את המגמתיות ההפוכה שמתעלמת לחלוטין מהיחס הרע אליו.

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

לא מבין מאיפה החוצפה, הסנוביות והאגוצנטריות הזאת שמישהו מוכן לקבל תרומה מאדם אחר ולסרב לתת תרומה לנזקק אחר, אפילו אחרי שהוא כבר מת!.

חרדית חרדית, אבל פתאום כשהיא חולה היא פונה לעזרת רופאים ותרומות של גויים ויהודים כופרים.

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ברור לי שאין הכוונה לצאת למסע צלב, אבל עצם זה שיש כלל שאומר שהורגים גוי שלא שומר 7 מצוות בני נוח, וגם אם זה רק בארץ, מראה את מעמד הגוי.
    כמו שאמרת בעצמיך ההלכה שמותר להציל גוי אפילו בשבת זה במצב שיכול להיות חילול השם. למעשה אתה לא צריך להגיע לרב עובדיה, אני כמעט בטוח שהרמבם אומר את זה שם. אבל במצב שברור לך שאין חילול השם, לא מצילים.
    לכתחילה הורגים גוי שלא שומר 7 מצוות ללא בית דין של ממש, אלא עם עד אחד ודיין אחד וללא התראה. אם מישהו הרג גם בלי זה, הוא אפילו לא עובר איסור. הוא בסך הכל ביטל את המצווה להרוג ע"י עד ודיין. ולמעשה אם הוא לא רוצה לבטל את המצווה, הוא יכול להיות הדיין בעצמו לנושא הזה! ככה שזה כמעט חסר משמעות לומר "בשום אופן לא נעשה מחוץ לבית דין"
    לא ענית לנושא של אבדה. באבדה ממש אסור להחזיר.
    המטרה שלי היא רק לראות לaaa שהוא טועה בכך שהוא אומר שהיהדות לא אומרת שיהודים נעלים מהגוי וכל זה.
    אני יודע שזה קצת מגמתי להביא את ההלכות שהבאתי, אני מודע גם למקומות בהם יש יחס טוב לגוי ביהדות. המטרה פה היא לשבור את המגמתיות ההפוכה שמתעלמת לחלוטין מהיחס הרע אליו.
    אני בספק גדול אם יש פה איסור או אין. זכור לי שלמדתי בגמרא בדיני ממונות באילו מקרים עביד איניש דינא לנפשי וגם שם לא תמיד מותר אז תיארתי לעצמי שבדיני נפשות אסור ממש.

בכל אופן, אני מסכים שעל פי התורה העם היהודי הוא נעלה משאר העמים, אין ספק בכלל ואומרים את זה במפורש.
    חשוב אבל לעשות את ההבדלה בין הנצרות והאיסלאם שהמטרה שלהם היא מסיון והריגת כופרים לבין היהדות שמבחינתה הגויים לא חייבים במצוות ודנים אותם רק אם הם חיים בארץ שלך. כלומר התנאי שבו אתה מסכים לגוי לשבת בארצך הוא שיקיים 7 מצוות בני נח. (במובן מסויים אפשר להסתכל על זה כך שאם אתה כבר רוצה לגור פה, יש לי כמה כללי יסוד כדי שלא תהיה השפעה רעה..)
    בנוסף אין פה עניין של גזענות אלא יותר לכיוון לאומנות. (וגם אז, כל אחד יכול להצטרף ללאום היהודי בעזרת גיור)

PUNK'S NOT DEAD!! האוואטר של VeilSide
    לייקים
    460
    נקודות
    70
    משפט מחץ
    P = F/A

הייתי בהרצאה של אמנון יצחק לפני כמה זמן, ובאמת, לא האמנתי שהמצב כ"כ עגום.
    באים לשם אנשים, מבוגרים, עם בעיות רפואיות, ושואלים את הפסיכופט מה לעשות?!?!
    מה שהכי הרגיז אותי, שהייתה מישהי שהגיע עם אינפוזיה.
    אני מאמין שהמינון של של התרופות שם לא היה כתוב בשום ספר תנ"ך

הכוונה היא, ששום רב לא יכול לרפא מחלות, והדתיים יודעים את זה טוב מאוד ולכן פונים לבתי חולים (המדע)
    אירוני לא?

כמו בכל נושא שנוגע לדתיים, אני אומר, פרזיטים כפויי טובה.

"תבורכו"
    נערך לאחרונה על ידי VeilSide; 03-11-2012 בשעה 21:59.

+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 3 << ראשון 123

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:38.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect