|
|
קרדיט לי
"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
פרידריך ניטשה.
נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 12-10-2012 בשעה 13:49.
הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות
בכיף.
מכיון שאם אני אנסה אפרט איך הגעתי לכל נקודה במהלך ההוכחה זה יקח הרבה הרבה זמן, אני פשוט אכתוב את הנקודות בלי להסביר הרבה ואז תשאל אותי מה לא ברור לך.
א. אין הוכחה לכך שאלוהים קיים ואין הוכחה לכך שהוא לא קיים. אם נתייחס רק לזה הרי שהסיכויים הם 50% שקיים אל כלשהו ו50% שלא.
ב. ה50% שקיים אלוהים כלשהו מתחלקים בין האלים האפשריים. מכיון שישנם אינסוף אלים אפשריים הסיכויים לקיומו של כל אל ספציפי שואף לאפס.
ג. אין יתרון הסתברותי לאל כלשהו על פני אל אחר מכיון שלאף אחד אין ראיה לקיומו. (וכאן אני אצטרך להפריך כל ניסיון להוכיח את קיומו של האל שאתה מאמין בו)
ד. על כל אל אפשרי שמתגמל על מעשים X ומעניש על מעשים Y יש אל אפשרי שעושה בדיוק ההפך.
ה. אין הבדל אם תחליט לבחור באל מסוים ו"להיות עם משהו" או שתחליט לא לבחור בשום אל, כי אם תבחר באל מסוים אתה "תרצה" אל אפשרי אחד ו"תכעיס" אל אפשרי אחר ככה שאתה נשאר באותו מצב.
יוצא שהבחירה הרציונאלית ביותר היא לחיות בדרך שאתה בוחר לעצמיך ואתה רואה לנכון, כי כך אתה גם לא כפוף לרצונות של אל מסוים וגם נמצא באותו מצב של המאמין במידה ואלוהים כן קיים. ( הסיכויים שאתה עושה את רצונו של האל שווים לסיכויים שהוא עושה את רצונו של האל)
נערך לאחרונה על ידי moshe7007; 12-10-2012 בשעה 14:07.
קרדיט לי
פרידריך ניטשה.
אוקי מקובל עלי בהחלט הטענה שלך! אבל אם תרשה לי לחדד מספר דברים
אמרת שיש ריבוי של אלוהים אבל הדבר איננו מדויק המונותאיזם (אמונה באל אחד) היא נגזרת מהדת היהודית שהיו הראשונים שהאמינו באל אחד אחרי זה הגיעו הנצרות והאיסלם שגם הם דתות המונותאיזם ,עכשיו ידעו שהנצרות ואיסלם הם נגזרות של הדת יהודית ככה שבעצם כולם מאמינים באל אחד ויחיד חלק מכנים אותו אללה ,חלק ישו ,וחלק אלוהים. ככה שבעצם אנחנו מדברים על אל אחד שבו כולם מאמינים. אבל בוא נשאיר את הנושא הזה בצד אני דווקא רוצה להתמקד במשהו אחר.
אם הייתי אומר לך לפני 400 שנה שחיים ביננו יצורים קטנים שהעין שלך לא מסוגלת לראות הייתה אומר בוודאי שאני משוגע נכון ? אבל היום אחרי 400 שנה יודעים כיום שישנם יצורים קטנים שהעין האנושית לא מסוגלת לראות והיצורים האלה נקראים חיידקים. מסקנה החושים שלנו לפעמיים מפריעים לנו לראות את המציאות
ואם הייתי אומר לך כיום שכולך בעצם ישות אנרגתית ,אתה בעצם אנרגיה טהורה הייתה מאמין לי ? ולא רק אתה כול העולם שאתה נמצא בו הוא בעצם אנרגיה טהורה שכמות החומר בה שואפת לאפס עדיין הייתה מאמין לי ?
נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 12-10-2012 בשעה 14:24.
שאני מדבר על אלים אפשריים אין הכוונה דווקא לפוליתאיזם אלא להרבה אלים יחידים שיכולים להתקיים. יכול להיות שקיים אל אחד שרוצה שאני אהיה נוצרי, יכול להיות שקיים אל אחד שרוצה שאני אהיה מוסלמי.
זה שהנצרות והאסלאם באו מהיהדות לא אומר שהם מאמינים ממש באותו אל כי כל אחד מאמין שהאל שלו רוצה משהו אחר.
הדוגמה שלך מהחיידקים לא נכונה כי למעשה כבר היונים הביאו את הרעיון הזה לפני 2000 שנה ולא חשבו שהם משוגעים. אבל זה לא חשוב אני אתייחס לרעיון שבדבר.
אם הייתי בתקופה שבה לא היה ידוע על קיום החיידקים ומישהו היה אומר לי שקיימים חיידקים, הנימוק שלא לא היה "החושים שלנו לפעמים מפריעים לנו לראות את המציאות", זה לו ראיה, זו הפרכת שלילה. כלומר אם אתה אומר לי שדבר X קיים ואני אומר שהוא לא קיים כי אני לא רואה אותו, אתה יכול לענות לי שהחושים שלנו מפריעים לנו לראות את המציאות. אחרי שתגיד את זה עדיין לא יהיה לך הוכחה שX קיים. אתה רק ענית על השאלה "למה אני לא רואה את X"
במקרה שלנו עם אלוהים, מעולם לא אמרתי שאלוהים לא קיים כי אני לא רואה אותו, אני מקבל את העובדה שהחושים שלנו יכולים להפריע לנו לראות את המציאות, ולכן אני אמרתי שיש סיכוי של 50% שקיים אל כלשהו. אבל לא 100%, כי זה שהחושים שלנו מפריעים לנו לראות את המציאות לא אומר שאלוהים קיים, אלא רק שיכול להיות שהוא קיים.
ולכן הוכחה שלי שהבחירה הרציונאלית ביותר היא לבחור בעצמיך את הדרך שלך בעולם עדיין עומדת.
קרדיט לי
פרידריך ניטשה.
לפי חוקי הפיזיקה תורת החלקיקים אתה עשוי מתאים והתאים שלך עשויים מאטומים ,שכיום הוא היחידה הקטנה ביותר הידועה לנו האטום כול עשוי אנרגיה (אלקטרונים ופרוטונים) העולם כולו כפי שאתה תופס אותו מורכב מאנרגיה. אתה בעצם ישות אנרגיית. אתה יכול לקחת את כול החומר שמצוי בעולם ולקמט אותו לכדור פינג פונג אחד וכול השאר זה אנרגיה.
הצבעים שאתה רואה גם הם אשליה של אור שפוגע בחלקיקי החומר ,מכיוון שלחומר אין באמת צבע.
הזמן כפי שאתה תופס אותו לפי חוקי הפיזיקה הוא אשליה אין באמת עבר הווה ועתיד כולם בעצם הם זמן אחד.
חוקי הפיזיקה מצביעים על כך שיש בורא לעולם!
AAA עוד לא הסברתה איך העולם נוצר
בקרוב ידידי בקרוב
איך אפשר להתדיין איתך כשאתה אפילו לא יודע מה ההגדרה המדעית של תאוריה?
תאוריה היא רעיון,
שמשתמש במספר בלתי מוגבל של עובדות ותוצאות ניסויים על מנת להסביר תופעה כלשהי.
אם אתה חושב שכל מה שהמדענים עושים זה "להמציא" תאוריות...
אז אין בכלל מה להתווכח איתך.
קודם כל תלמד מהי תאוריה אחרי זה תחזור לכאן.
One Shot - One Kill