בואו ניראה לכמה מכם יש את הראש לפתור משוואה יחסית פשוטה ברמת 4 יחידות.
זאת המשוואה:ספקו פתרון מלא בבקשה
הרף עלה!
מי שעונה נכון זוכה בזה
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...43292576_n.jpg
תשובות יש לשלוח אלי לפרטי
בואו ניראה לכמה מכם יש את הראש לפתור משוואה יחסית פשוטה ברמת 4 יחידות.
זאת המשוואה:ספקו פתרון מלא בבקשה
הרף עלה!
מי שעונה נכון זוכה בזה
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...43292576_n.jpg
תשובות יש לשלוח אלי לפרטי
נערך לאחרונה על ידי Ori; 20-10-2012 בשעה 01:02.
כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update
|
|
לכי על זה..
כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update
מעלים בחזקה 3 את שני הצדדיםקוד:3 + x + x = 3 + 8x 3 + 2x = 3 + 8x 6x = 0 x = 0
ממש לא /=
אל תגיד לי לא, כי אחרי שפתרתי בדקתי עד כמה אני זוכר אלגברה באמת וזה מה שיצא:
בלי מקורות חוץ תפתרו לבד!
נערך לאחרונה על ידי Ori; 19-10-2012 בשעה 20:26.
יש פה טעות וזאת ממש לא חוכמה לחשב עם אתר (שטועה חחחח)
אני יכול להביא לך את הפתרון בפרטי תראה בעצמך.
נערך לאחרונה על ידי Ori; 19-10-2012 בשעה 20:24.
בהחנה שהפתרון לא דורש יותר מידע של 4 יחידות יש פה טריק.
אילן- אתה צריך לחזור על חוקי חזקות.
בכל מיקרה- אם אתה מציב 0 במשוואה המקורית אתה רואה שזה נכון, אבל זה פתרון אינטואיטיבי ויש לך טעות בדרך בכל מיקרה.
נחשוב על זה כמה דקות ניראה אם אני מגיע למשהו.
נערך לאחרונה על ידי theidan; 19-10-2012 בשעה 21:59.
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין
יש לי רעיון..
נגיד ומציגים את זה ככה
עכשיו חיבור איברים או משהו כזה ויוצא X=0.. כי בכל האיברים נשאר X..קוד:(3+x)^1/3 + x^1/3 = (3+8x)^1/3 3^1/3 + ( 1/3 * 3 * x ) + x^1/3 + x^1/3 = 3^1/3 + (1/3 * 3 * 8x) + (8x)^1/3 3^1/3 משני הצדדים מתבטל x + 2(x^1/3) = 8x + (8x)^1/3
אני צודק?
זאת נוסחא ממעלה שלישית!
צריכים להיות שלושה איבירים
הנוסחא של בשלישית היא כזאת
וצריך לשים לב כשמעלים אגף אחד מעלים את כל האיברים לא כל איבר בנפרדקוד:(a+b)^3=a^3+3a^2b+3ab^2+b^3
לכן העלאה בשלישית תיראה ככה:
כל האגף הימני מקבל חזקה של 3 וכל האגף השמאלי מקבל חזקה של 3קוד:(∛x+∛(x+3))^3=8x+3
לא מעלים כל איבר בנפרד!
אני כבר מתחיל לגלות לכם את התשובה תחשבו לבד קצת.
יש חוקים במתמטיקה תעקבו אחריהם
נערך לאחרונה על ידי Ori; 19-10-2012 בשעה 22:46.
זה קל, פשוט זה מלא עבודה שחורה והעצלנות הורגת.
PsyTrance לשעבר
MegaPro לשעבר
בדרך גפרית אפשר להראות בקלות שיהיה רק פתרון אחד, ורואים ש x=0 הוא הפתרון.
בכל מיקרה אפשר גם בדרך אלגברית כניראה להגיע לזה. לא כזה מגעיל. למרות שגם לא הכי יפה. לפחות איך שאני הגעתי לזה.
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין