קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. ההוכחה הנגדית להכחשת השואה
    על ידי tkfx4 בפורום פוליטיקה וחדשות
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 01-02-2007, 16:01
  2. קומו זונות לעבודת הבורא
    על ידי saidclean בפורום דיבורים
    תגובות: 61
    הודעה אחרונה: 26-09-2006, 15:25
  3. תגובות: 42
    הודעה אחרונה: 06-06-2006, 23:19
  4. ...."החיי בשמחה מקיים רצון הבורא"....
    על ידי super G בפורום יהדות
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 06-12-2005, 17:23
+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 7 << ראשון 12345 ... אחרון >>
מציג תוצאות 31 עד 45 מתוך 98

ההוכחה לקיומו של הבורא - עמוד 3

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

ציטוט נכתב במקור על ידי EnBlack צפיה בהודעה
    אתה יכול להסביר לי למה זה שנולדתי זו הוכחה לכוח עליון יא חתיכת ילד טמבל?
    אני ידעתי שאני אקבל ממך תגובה מעצבנת בלי ביסוס שכזאת
    אני חולה על אנשים כמוך. אני שמח שדעות של אנשים גורמות לך להתעצבן!
    נתחיל בכך שחז"ל חכמינו זכרונם לברכה אמור "כול הפוסל במומו פוסל" זאת אומרת שאם אתה מסוגל לזהת טמטום אצל אחר סימן שהמום הזה נמצא גם בך לא הייתה יכול לזהות עצב אילו לא הייתה יודע מה זה עצב ולכן לא הייתה יכול לזהות טיפשות אם הטיפשות לא הייתה נמצאת גם בך! תראה כמה חכמים היו אבות אבותיך.

אבל באמת שאני לא באה ממקום של לקנטר אותך או ללעוג לך אני חושב באמת שאתה בחור חכם ,אני רוצה רק לפתוח לך דרך חשיבה נוספת תבין שלנסות לקבל דעות של אחרים בין בענייני דת או בכול עניין אחר בחיים לא עולה לך כסף נכון ? ההפך אתה פותח את עצמך לעוד דעות של אנשים.

הדרך שבה הסרטון מציג את יווצרות החיים היא שלעצמה נס המורכבות האדירה של יווצרות אדם מהזירעון הקטן ביותר לאדם בוגר היא לפי דעתי רק תוצאה של תכנון תבוני שיצר אותנו ,תכנון כול פרט ופרט. בכלל יווצרות העולם בעיניים שלי היא מלאכת מחשבה אדירה ,הכול כול כך מדויק וחד שזה מדהים. עכשיו תרצה לקבל את זה אתה מוזמן ,לא תרצה גם בסדר ,זה היופי שבעולם שלנו אפשר להציג דעות גם אם הם לא מקובלות על האחר התהליך הזה של דיון הוא שלעצמו יפה.

דרך אגב אני חושב שהייתה כאן אי הבנה לא התכוונתי להקניט אותך בדיון הראשון ואני רואה שלפי הציטוט שציטטת אותי יכול להיות שדברי הוצאו מהקשרם
    נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 25-11-2012 בשעה 21:22.
    הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות

2. קישורים ממומנים

משתמש ותיק האוואטר של EnBlack
    לייקים
    366
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "Excuse me while I kiss that guy..."

ציטוט נכתב במקור על ידי aaa-aaa צפיה בהודעה
    אני חולה על אנשים כמוך. אני שמח שדעות של אנשים גורמות לך להתעצבן!
    נתחיל בכך שחז"ל חכמינו זכרונם לברכה אמור "כול הפוסל במומו פוסל" זאת אומרת שאם אתה מסוגל לזהת טמטום אצל אחר סימן שהמום הזה נמצא גם בך לא הייתה יכול לזהות עצב אילו לא הייתה יודע מה זה עצב ולכן לא הייתה יכול לזהות טיפשות אם הטיפשות לא הייתה נמצאת גם בך! תראה כמה חכמים היו אבות אבותיך.

אבל באמת שאני לא באה ממקום של לקנטר אותך או ללעוג לך אני חושב באמת שאתה בחור חכם ,אני רוצה רק לפתוח לך דרך חשיבה נוספת תבין שלנסות לקבל דעות של אחרים בין בענייני דת או בכול עניין אחר בחיים לא עולה לך כסף נכון ? ההפך אתה פותח את עצמך לעוד דעות של אנשים.

הדרך שבה הסרטון מציג את יווצרות החיים היא שלעצמה נס המורכבות האדירה של יווצרות אדם מהזירעון הקטן ביותר לאדם בוגר היא לפי דעתי רק תוצאה של תכנון תבוני שיצר אותנו ,תכנון כול פרט ופרט. בכלל יווצרות העולם בעיניים שלי היא מלאכת מחשבה אדירה ,הכול כול כך מדויק וחד שזה מדהים. עכשיו תרצה לקבל את זה אתה מוזמן ,לא תרצה גם בסדר ,זה היופי שבעולם שלנו אפשר להציג דעות גם אם הם לא מקובלות על האחר התהליך הזה של דיון הוא שלעצמו יפה.

דרך אגב אני חושב שהייתה כאן אי הבנה לא התכוונתי להקניט אותך בדיון הראשון ואני רואה שלפי הציטוט שציטטת אותי יכול להיות שדברי הוצאו מהקשרם
    אבל זו צורת חשיבה מפגרת שרק בגלל שמשהו מורכב אז דווקא יש אלוהים!!!!!!!!!!
    גם קובייה הונגרית זה מאד מורכב, זה אומר שיש אלוהים?
    מה זה הבלבול שכל הזה שלידה היא הוכחה לישות עליונה?
    כל דבר פתאום הוא הוכחה? זו לא הוכחה. אין פה שום ביסוס לכלום, בגלל זה קוראים לזה אמונה.
    אתה פשוט מניח שבגלל שדברים בטבע קורים והם מאד מסובכים אז יש אלוהים,
    למרות שאם היית מבין משהו היית יודע שמבחינת הסתברות, היקום כל כך גדול, וקיים כל כך הרבה זמן,
    שפשוט לא היה שום סיכוי שאורגניזם כזה מסובך לא היה נוצר בתהליך אבולוציוני מאד ארוך כמובן.

אני מחפש ביסוס, אם יש לך, דבר איתי. אם לא, תפסיק לבלבל את השכל,
    כי אלה באמת דיבורי סרק אוויליים ואידיוטיים.

ודרך אגב מצטער שאני מתעצבן... תכלס אפשר לדבר אתך, שירבו אנשים כמוך.
    נערך לאחרונה על ידי EnBlack; 25-11-2012 בשעה 22:15.

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

ציטוט נכתב במקור על ידי EnBlack צפיה בהודעה
    אבל זו צורת חשיבה מפגרת שרק בגלל שמשהו מורכב אז דווקא יש אלוהים!!!!!!!!!!
    גם קובייה הונגרית זה מאד מורכב, זה אומר שיש אלוהים?
    מה זה הבלבול שכל הזה שלידה היא הוכחה לישות עליונה?
    כל דבר פתאום הוא הוכחה? זו לא הוכחה. אין פה שום ביסוס לכלום, בגלל זה קוראים לזה אמונה.
    אתה פשוט מניח שבגלל שדברים בטבע קורים והם מאד מסובכים אז יש אלוהים,
    למרות שאם היית מבין משהו היית יודע שמבחינת הסתברות, היקום כל כך גדול, וקיים כל כך הרבה זמן,
    שפשוט לא היה שום סיכוי שאורגניזם כזה מסובך לא היה נוצר בתהליך אבולוציוני מאד ארוך כמובן.

אני מחפש ביסוס, אם יש לך, דבר איתי. אם לא, תפסיק לבלבל את השכל,
    כי אלה באמת דיבורי סרק אוויליים ואידיוטיים.

ודרך אגב מצטער שאני מתעצבן... תכלס אפשר לדבר אתך, שירבו אנשים כמוך.
    אתה צודק קובייה הונגרית אכן מורכבת מאוד ,היא לפי דעתי דבר מדהים ,השאלה היא האם יש לקובייה הונגרית יוצר (מישהו יצר אותה) ? למרות שאתה חושב שכן אני חושב שלא ,לפי השקפת עולמי קובייה הונגרית היא הכרח בעולם אם היא לא הייתה נוצרת בידי האדם הטבע היה יוצר אותה בצורה זו או אחרת של תהליך.
    לצורך העניין בגלל שלפי דעתי קובייה הונגרית הייתה יכולה להופיע בצורה המקורית שלה בעולם בתקופה מסויימת בהיסטוריה של מליארדי שנים עם כול מגוון הצבעים שהיא מכילה ,אני מניח שאין לה יוצר אלא רק שכפול! תסכים איתי שקוביה הונגרית הופיעה בשלב כזה או אחר בהיסטוריה ? לפי ההיגיון ברור שזה אפשרי ,קוביה הונגרית הייתה כבר בעולם הזה עוד לפני שהאדם המציא אותה ,היגיון מוביל לכך!!!

אך בשונה מהקוביה האדם שהוא צורה שונה לגמרי של חיים שהיא מורכבת לאין שיעור מהקובייה ההונגרית ולכן לא הייתה אפשרות לאדם ליווצר על ידי תהליך טבע כזה או אחר. המורכבות של גוף האדם היא כול כך מורכבת עד שהיא צמררה אפילו את דרווין שסיפרו על האבולוציה
    נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 25-11-2012 בשעה 22:31.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

יום יפה בחוץ
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 04-07-2013 בשעה 22:11.

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

סוניק אהבתי כול משפט ,תגובה לעניין!

יודעים מה, מאמינים? נלך עם ההיגיון שלכם. האדם מורכב מכדי להיווצר לבד בלה בלה בלה יש אלוהים בלה בלה בלה. איך זה מוכיח שהאלוהים הזה הוא דווקא יהוה?
    נערך לאחרונה על ידי _Anonymous_; 25-11-2012 בשעה 23:48.

משתמש כבוד האוואטר של theidan
    שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

אתה צודק קובייה הונגרית אכן מורכבת מאוד ,היא לפי דעתי דבר מדהים ,השאלה היא האם יש לקובייה הונגרית יוצר (מישהו יצר אותה) ? למרות שאתה חושב שכן אני חושב שלא ,לפי השקפת עולמי קובייה הונגרית היא הכרח בעולם אם היא לא הייתה נוצרת בידי האדם הטבע היה יוצר אותה בצורה זו או אחרת של תהליך.
    לצורך העניין בגלל שלפי דעתי קובייה הונגרית הייתה יכולה להופיע בצורה המקורית שלה בעולם בתקופה מסויימת בהיסטוריה של מליארדי שנים עם כול מגוון הצבעים שהיא מכילה ,אני מניח שאין לה יוצר אלא רק שכפול! תסכים איתי שקוביה הונגרית הופיעה בשלב כזה או אחר בהיסטוריה ? לפי ההיגיון ברור שזה אפשרי ,קוביה הונגרית הייתה כבר בעולם הזה עוד לפני שהאדם המציא אותה ,היגיון מוביל לכך!!!
    קוביה הונגרית לא הייתה קיימת לפני שמישהו בנה והציא אותה. דברים לא צצים פתאום בעולם. מישהו המציא את הגלגל, ומישהו המציא את המכונית, ומישהו המציא את המחשב, ומישהו המציא את הטליוויזיה וכו' וכו'.
    ד"א- מי שהמציא את הקוביה ההונגרית הוא לא אחר מארנו רוביק. אתה מוזמן לקרוא עליו בויקיפדיה. ואם תקרא עליו אתה תלמד שהוא המציא עוד כל מיניי דברים מעניינים. כן כן- הוא המציא אותם. ברא אותם מכלום. לא היו קיימים בכלל לפני שהוא עשה אותם. (טוב, לפחות בכדור הארץ)
    מהבחינה הזאת הוא הבורא של הקוביה ההונגרית. נקודה. אין פה בכלל שאלה.
    היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.

אלברט איינשטיין

שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה
    ההפרדה מהקוף לפי המידע שאני קראתי בויקיפדיה מתוארכת מלפני 7-5 מיליון שנה. התנינים מתואכים שחיו עוד לפני הדינוזאורים.. אתה בא לומר לי ש-7 מיליון הספיק לאדם בשביל להגיע לירח ו-200 מיליון לא הספיקו לתנין אפילו להתחיל לדבר?

זה לא נראה משכנע שאתה משתמש בנתונים שיתאימו לעקרונות והערכים שלך ומתעלם משאלות יסודיות.

אני לא יודע מה יש לאדם שאין לחיות אחרות. אבל אתה גם כן התעלמת לחלוטין מהסיבות שאני הצגתי מדוע זה נראה מאוד מאוד לא סביר שהאדם הגיע מכוכב לכת אחר.
    אבל זאת עובדה שחיות ובעלי חיים מתפתחים. זאת גם כן עובדה שכלב לא יכול לעוף וציפור כן. וזאת עובדה שאדם לא יכול לשהות מתחת למים ליותר מדקות ספורות ודגים חיים שם כל החיים. לחיות שונות יש מנגנונים שונים שמאפשרים להן לעשות דברים שעבור חיות אחרות זה נראה בלתי אפשרי. וכמו שזה נראה, האדם פיתח את היכולת לחשוב בצורה טובה מאוד, ועם הזמן רק הלך וחידד את התכונה הזאת, עד שעכשיו המשאב העיקרי והכי חשוב בשבילו הוא ידע.
    אני יודע יודע מה יש באדם שאין בחיות אחרות, אבל יתכן שיש לו משהו כזה. אתה לא יכול לדעת איך תנין חושב, ומה עובר לו בראש. אתה לא יודע איזה מטרות יש לו בחיים ומה קורה איתו. יכול להיות שהוא פשוט לא מחפש לעשות לעצמו "חיים קלים"- כל הרעיון של עצלנות זה מה שהוביל את האדם לפיתוח טכנולוגי- לחזוב איך אפשר להשתמש בעזרים אחרים בשביל שהעבודה תהיה קלה יותר. יכול להיות שזה מין פאק אבולוציוני שיש אותו רק לאדם- או שרק לאדם יש אותו ברמה כזאת שהוא מפותח כחיוני להשרדות, כמו שלעופות נודדים יש אינסטינגט גנטי לנדוד בעונות המתאימות בשביל לשרוד.

משמע האדם סתם היה "בר מזל" והתנין נדפק אתה אומר?
    ואחרי זה אתה מציין שאותה התקדמות חלה גם אצל כלבים אבל בקצב איטי יותר?

מתוך מיליוני סוגי האורגניזמים החיים על-פני כדור הארץ דווקא לאדם "היה מזל"? גם אם הייתי מאמין לשטות הזאת ומשחק אותה ריאלי הייתי מצפה שלפחות 100 מינים מתוך כל אותם יצורים חיים יפתח יכולת חשיבה כלשהי הדומה ליכולת החשיבה של האדם או שלא יהיה להם שכל אבל שיראו דומים לנו פיזיולוגית, משהו בסגנון הזה:

http://henpantha.files.wordpress.com...4862.jpg?w=450

*או לייתר דיוק לא יהיו דומים לנו אך יגיעו לרמה הפיזיולוגית שאנו הגענו אליה.
    לא הבנתי מה אתה רוצה לומר. מבחינה פיזיוליגת למבנה הגוף של האדם יש מלא בעיות. הוא נושם ואוכל מאותו איבר, אם כורתים לו את המוח הוא מת, הוא לא יכול להסתכל אחורה, לא יכול לנוע מהר, מתעייף בקלות, לא יכול להרים משקלים כבדים, ועוד מלא בעיות אחרות. זה שהאדם מפותח שיכלית בא על חשבון תכונות פיזיולוגיות אחרות שחזקות יותר אצל חיות אחרות.

ומיהו הגורם האובייקטיבי והבלתי תלוי שיכול לקבוע עבורי שמה שניוטון קבע זוהי אקסיומה אוניברסאלית? ושגם אם נמצא יקום מגביל לשלנו אז שם 1+1 יהיה שווה 2? מי אמר בכלל שאתה בן-אדם? אולי אתה בכלל חיפושית אבל אתה פשוט חולם חלום ארוך מאוד שבו אתה חושב שאתה בן-אדם? או במילים יותר פשוטות, אינך יכול לקבוע חד-משמעית (מדעית/אמפירית) דברים מהסוג הזה כי אתה חלק מהבריאה עצמה, הבריאה אינה יכולה לחקור את הבריאה כמו שלא הגיוני שפושע ישפוט את עצמו והציבור יסכים עם גזר הדין... זה אומנם יכול להתרחש, אך אדם רציונאלי לא יכבד מקרה שכזה או ייחס לתיאור שכזה את הדעת.
    פה איבדתי אותך לגמריי. אנחנו לא מתעסקים ביקומים מקבילים, ומה הם קשורים בכלל? גם אם יש יקומים מקבילים, כל עוד אי אפשר לקיים איתם אינטרקציה כלשהי, הם פשוט עוד חומר למחשבה בשביל פילוסופים.
    באופן כללי אתה מדבר פה על כל מיניי טיעונים פילוסופיים שלא כל כך מעניינים אותנו כרגע. מה שמעניין אותנו זה העולם האמיתי, ולא כל מיניי ספקולציות כאלו ואחרות שאפשר להמציא שרירותית עד מחר.
    ובטח שאפשר למדוד דברים אמפירית. זה בדיוק מה שהמדע עושה, ולדעתי הולך לו עם זה דיי טוב. אני שואל את עצמי איך דברים עובדים בעולם בו אני נמצא ובקשר לדוגמת הפושע, האנלוגיה הייתה מתאימה אם הוא היה הישות היחיה ביקום. כשאני חוקר את היקום, אין לי יקומות אחרים להשוות אליהם, בניגוד לחקירה של פושע שיש לי גם אנשים רגילים וגם פושעים אחרים להשוות אותו אליהם. האנלוגיה שלך פשוט לא טובה ומטעה סתם.

אם אתה מדבר באופן כללי על צמיחה מעריכית אז על-הכייפאק.. איך זה שהצמיחה הזאת לא התחוללה בצורה היסטרית גם אצל ההיפופוטמים או החרגולים או החיפושיות או הפלמינגו?

זה מריח מאוד מסריח.. למרות שידוע מאוד ששאלות מהסוג הזה אף-פעם לא יציגו לך בבית הספר, כי פשוט לא נראה לי שמצאו עד היום הסבר הגיוני לכך, אז פשוט מתעלמים..
    אני מדבר על גרף של התפתחות טנולוגית כתלות בזמן, לא בגרף של התפתחות אבולוציות כזאת או אחרת. יכול להיות שהוא קיים גם אצל חיות אחרות, אבל הוא מתון בהרבה ואנחנו לא נראה מהן שום התפתחות טכנולוגית, למרות שיש להם פוטנציאל לכך. הן בגרף של ההתפתחות הטכנולוגית רחוק מידיי מהאפס בשביל שנראה משהו שהוא לא מקורב לזהותית אפס. אבל שוב פעם, פה אנחנו חוזרים לספקולציות ותיאוריות שאי אפשר באמת להוכיח.
    היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.

אלברט איינשטיין

משתמש מכור
    שם פרטי
    גורו פיטקה
    לייקים
    146
    נקודות
    3
    משפט מחץ
    when you wanna succeed as bad as you wanna breath, then you'll be successful

ההפרדה מהקוף לפי המידע שאני קראתי בויקיפדיה מתוארכת מלפני 7-5 מיליון שנה. התנינים מתואכים שחיו עוד לפני הדינוזאורים.. אתה בא לומר לי ש-7 מיליון הספיק לאדם בשביל להגיע לירח ו-200 מיליון לא הספיקו לתנין אפילו להתחיל לדבר?

זה לא נראה משכנע שאתה משתמש בנתונים שיתאימו לעקרונות והערכים שלך ומתעלם משאלות יסודיות.

משמע האדם סתם היה "בר מזל" והתנין נדפק אתה אומר?
    ואחרי זה אתה מציין שאותה התקדמות חלה גם אצל כלבים אבל בקצב איטי יותר?

מתוך מיליוני סוגי האורגניזמים החיים על-פני כדור הארץ דווקא לאדם "היה מזל"? גם אם הייתי מאמין לשטות הזאת ומשחק אותה ריאלי הייתי מצפה שלפחות 100 מינים מתוך כל אותם יצורים חיים יפתח יכולת חשיבה כלשהי הדומה ליכולת החשיבה של האדם או שלא יהיה להם שכל אבל שיראו דומים לנו פיזיולוגית, משהו בסגנון הזה:

א. אין שום קשר למזל יש חיות הרבה יותר מפותחות מאיתנו בתחומים אחרים .. כח,טיפוס,פאקינג ראדר שמאפשר להם "לראות" בלילה וכו' ככה שאנחנו בסך הכל מפותחים יותר ברמה השכלית אז זה די אידיוטי לקבוע שאנחנו ההתפתחות הסופית ושאנחנו הכי מפותחים
    ב. אין קשר בין אורך הזמנים ... מי אמר שגם עוד 70 מיליארד שנה התנינים יוכלו לדבר?! אף אחד אבל זה בדיוק העניין עם האבולוציה ופה אתה גם מראה שאתה לא מבין שום דבר בנושא... אף אחד לא מחליט מה יהיה השינוי הבא ... זה קורה בצורה ראנדומלית (המוטציות והשינויים) אז ככה שאף אחד יכול להבטיח שיהיה שינוי בתכונה ספציפית מסויימת

http://theapproachdotorg.files.wordp...sh_cartoon.jpg
    http://henpantha.files.wordpress.com...4862.jpg?w=450

*או לייתר דיוק לא יהיו דומים לנו אך יגיעו לרמה הפיזיולוגית שאנו הגענו אליה.

ומיהו הגורם האובייקטיבי והבלתי תלוי שיכול לקבוע עבורי שמה שניוטון קבע זוהי אקסיומה אוניברסאלית? ושגם אם נמצא יקום מגביל לשלנו אז שם 1+1 יהיה שווה 2? מי אמר בכלל שאתה בן-אדם? אולי אתה בכלל חיפושית אבל אתה פשוט חולם חלום ארוך מאוד שבו אתה חושב שאתה בן-אדם? או במילים יותר פשוטות, אינך יכול לקבוע חד-משמעית (מדעית/אמפירית) דברים מהסוג הזה כי אתה חלק מהבריאה עצמה, הבריאה אינה יכולה לחקור את הבריאה כמו שלא הגיוני שפושע ישפוט את עצמו והציבור יסכים עם גזר הדין... זה אומנם יכול להתרחש, אך אדם רציונאלי לא יכבד מקרה שכזה או ייחס לתיאור שכזה את הדעת.

עובדה: החוקים האלו (לאו דווקא חוקי ניוטון) מתארים את העולם בצורה המדוייקת ביותר ובעזרתם אפשר לחזות דברים
    אם יש לך דרך יותר מדוייקת אז אני מבקש ממך לחלוק אותה איתנו ... אם אין אז אתה מוזמן להמשיך לקשקש את השכל עם פילוסופיה ושאר אוננות מנטאלית

אם אתה מדבר באופן כללי על צמיחה מעריכית אז על-הכייפאק.. איך זה שהצמיחה הזאת לא התחוללה בצורה היסטרית גם אצל ההיפופוטמים או החרגולים או החיפושיות או הפלמינגו?

זה מריח מאוד מסריח.. למרות שידוע מאוד ששאלות מהסוג הזה אף-פעם לא יציגו לך בבית הספר, כי פשוט לא נראה לי שמצאו עד היום הסבר הגיוני לכך, אז פשוט מתעלמים..
    אני מסכים שמערכת החינוך וכל הקונספט של בית ספר זה דבר מלא בפאקים ... רעיון נחמד , ביצוע לא כל כך
    אבל צר לי לאכזב אותך ... השאלה שלך פשוט מטומטמת ... אתה עושה רעש וצילצולים כאילו אתה יודע משהו או איזה סוד שאחרים לא מודעים אליו
    אבל האמת? עורבא פרח

אך בשונה מהקוביה האדם שהוא צורה שונה לגמרי של חיים שהיא מורכבת לאין שיעור מהקובייה ההונגרית ולכן לא הייתה אפשרות לאדם ליווצר על ידי תהליך טבע כזה או אחר. המורכבות של גוף האדם היא כול כך מורכבת עד שהיא צמררה אפילו את דרווין שסיפרו על האבולוציה
    אתה מסובב את הטיעון שוב לכיוון של טיעון השען/הטיעון הטלאולוגי .. טיעון מיושן שכנראה ואף פעם לא נמאס לכם המאמינים ממנו ...
    לי כבר נמאס ובגלל זה אני לא אשקיע יותר מידי בתגובה , אלא אעתיק תשובה מPDF שנועד בדיוק למקרים כאלה :
    הטענה
    :
    המקור של "הטיעון הטלאולוגי" הוא הרגשה שהקיום של משהו מורכב כמו לדוגמה, בנאדם,

הוא כל כך בלתי
    -סביר שלא ייתכן שהוא הופיע במקרה. נקרא גם טיעון השעון-אם נלך ביער ונמצאשעון, אז לא נחשוב שנוצר לבד אלא שיש לו יוצר.

לכן חייב להיות יוצר שברא את האדם
    .

הפרכה
    : אם האינטליגנציה האנושית היא כל כך בלתי-

סבירה
    , אז ודאי שקיומו של בינה המסוגלת ליצור יקוםשלם עם ישויות מודעות הוא בלתי-סביר הרבה יותר.ניתןלסובב את הטיעון שמשתמשים בו לטובת הוכחת קיוםשל יוצר ולהשתמש בו להוכיח את הטענה שלהאתאיסטים. דבר זה מוביל אותנו לנושא המוכר של "אםהבורא יצר את היקום, אז מי ברא את הבורא?”, רק עםתוספת של אי-סבירות מחמירה. הדרך היחידה לפתוראת הבעיה היא להכריז שהבורא לא נוצר אלא פשוטקיים. ההשוואה לשעון שגויה משתי סיבות:

שעון הוא חפץ דומם
    , הוא לא מתפתח אבולוציונית כמויצורים חיים.

השעון שונה מאוד מהסביבה שלו ורואים שהוא לא שייךלטבע
    ,לעומת האדם שהוא יצור טבעי. עכשיו הסבר למההטיעון לא תקף:

אם ניקח כדור ביד ככה שהיד למעלה והכדור מופנה כלפי מטה
    , ונשחרר. הכדור ייפול למטה. אתםיודע מה ההסתברות שזה ייקרה? אחד לאינסוף כי הרי יש אינסוף כיוונים אליו הכדור יכול ליפול, אינסוףזוויות שהכדור יכול להאיץ אליהן. אך אם זאת הוא נפל למטה. מעבר לכך, אחרי שהוא נפל ניקח אותושוב ותחזור על הניסוי, הוא שוב ייפול למטה! הדבר לא אפשרי מבחינה סטטיסטית.

למה זה קורה
    ? כיוון שהנפילה של הכדור לא מוגדרת על פי חוקיי הסטטיסטיקה, היא מוגדרת על פיחוקי הפיזיקה.

מאותה סיבה הסטטיסטיקה של הטיעון הזה חסרת טעם כיוון שהיוצרות תאים ממולקולות דוממות גםהיא לא מושפעת מחוקי הסטטיסטיקה
    , היא מושפעת מחוקי הפיזיקה הכימיה והתרמודינאמיקה.

אי אפשר ליישם סטטיסטיקה לכל מערכת
    , זה למה סטטיסטיקה היא דיסציפלינה משל עצמה בתוךהמדע, בשביל שניישם אותה במקומות שצריך. כמו כן, סטטיסטיקה נועדה לחזות דברים שיקרו ואיאפשר לחשב אירועים שהתרחשו בעבר. בספר שיאי גינס מופיע אדם הנפגע מברק 7 פעמים, מיותרלציין שהסיכוי לך אפסי ואף סטטיסטיקאי לא היה אומר שדבר כזה יקרה, אבל אנחנו חיים בעולם שבו
    גם הדברים הכי לא סבירים יכולים לקרות.
    נערך לאחרונה על ידי minimax; 27-11-2012 בשעה 09:11.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

יום יפה בחוץ
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 04-07-2013 בשעה 22:11.

שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

אתה צודק (עם המון הנחות שעשיתי לך), אז מה אתה אומר פה למעשה?
    אין ישות תבונית?

וברגע שכתבת "פה אנחנו חוזרים לספקולציות ותיאוריות שאי אפשר באמת להוכיח", מבחינתי הגעת איתי לעמק השווה.
    למדען אין שום זכות או יכולת להפריך תורה כלשהי, כי אי-אפשר להוכיח, מדע עוסק רק במה שיש, ישות תבונית לא חייבת להיות קיימת במושגים שלך (מסה/נפח/נראת/נשמעת..) בשביל שתהיה לה השפעה עליך.
    1. מה שניסיתי לומר שמהטענות שלך לא עולה שיש ישות תבונית כלשהי. אם אתה שואל אותי, ואת האמת כל מה שהיית צריך לעשות זה לקרוא את החתימה שלי בשביל לדעת במה אני מאמין.
    מבחינתי אין השגחה אישית, ואין אל שבאמת אכפת לו ממה האדם עושה. אבל כן יש "אמא טבע" או יוצר חוקי משחק. אפשר לקרוא לו הטבע. מי שיצר את חוקי הפיזיקה שליפהם אנחנו חיים, מי/מה ש"הפעיל" את העולם, מה שיצר את הזמן והמרחב זה האל, או הבורא שלי.
    זה ברור שלעולם יש בורא, כי עובדה שהוא קיים. אני לא הולך לשאול את עצמי מי הוא הבורא ומי ברא אותו, אבל עובה שהוא נוצר, כלומר קרה משהו שגרם לו להיווצר, וזה מבחינתי האלוהים. הוא הפעיל את העולם, יצר את חוקי הפיזיקה ו"נעלם" לו.

2. אי אפשר להוכיח שמשהו לא קיים. ככה הוכחה לא עובדת. תוכיח שאין אצלך בחדר שלושה פילים בלתי נראים שלא מקיימים שום קשר עם העולם החיצון. באותו אופן, אם אתה מצהיר שיש אלוהים, חובת ההוכחה היא עליך ולא עלי.
    מדע יכול באופן חד משמעית להפריך ולהוכיח טענות, ולא חסרות לכך דוגמאות. זה מה שעושים במדע כל הזמן. מסתכלים על העולם, בונים מודל שיכול להתאים למה שראינו, ואז בודקים אם הוא מקיים גם דברים אחרים. מצאת סטירה במודל? סימן שהוא לא טוב ועוברים למודל הבא. ככה עברו מחוקי ניוטון לתיקונים יחסותיים, ככה עברו ממודל טומפסון למודל בוהר, ומאוחר יותר לתיאוריה של שדרינגר לגביי מבנה האטום.
    בניגוד לאמונה, שלא שהתנת מהותית כבר אלפי שנים, הפיזיקה השתנתה באופן אדיר במהלך 100 השנים האחרונות. כנל לגביי כמעט כל תחום במדע.

נ.ב- לאיזה עמק שווה הגענו? חחח

אלברט איינשטיין

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

יום יפה בחוץ
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 04-07-2013 בשעה 22:13.

שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

הנה אני מצהיר: יש אלוקים!
    אך לא שמוכרחה להיות לו מסה או נפח או שהוא מוכרח להיראות או להישמע או להיחשף או להיות מורגש..

הוא יכול להיות הכל וכלום ביחד, או חלק.. או לחוד. בעצם, אני חוזר בי ומתנצל... איך העזתי להשוות אותו לדברים הללו בכלל?
    מה שבטוח שליצור שכמוני אין שום סיכוי להוכיח ולא חלה עלי שום חובת הוכחה..
    גם אם הייתי יכול להוכיח את קיומו, זה לא היה עוזר ומהווה אסמכתא לאמונה אלא היו מתייחסים לישות התבונית הזאת בתור עוד חפץ מדעי או אורגניזם חי שאין בו שום הבדל משאר היצורים החיים.

או במילים אחרות, כשאתאיסט דורש ממאמין "להוכיח" הוא למעשה דורש ממנו משהו בסגנון הזה: "את הדבר הנשגב ביותר בחיים שלך עליך לבייש ולהשפיל למעני". וזאת לדעתי חוצפה ופלצנות מדהימה.. באמת בושה וחרפה לאן הגענו.. ישראלים יורקים על הגורם לעצם היותם כאן דווקא במדינת ישראל ועל הגורם שבגללו ולמענו מתגייסים לצה"ל.
    מצד אחד אתה אומר שיש אלוהים, ומצד שני אתה אומר שהוא לא יכול לקיים שום אינטראקציה עם עם האדם או הטבע. איזו משמעות יש לו אם הוא לא יכו לקיים שום אינטראקציה עם העולם החיצון? איך הוא שונה מסתם עוד תיאוריה?

איך אני יודע שאין השגחה אישית? קודם כל, אני לא יודע, ולא כתבתי שאני יודע, כתבתי שאני לא מאמין בזה.(מבחינתי, כלומר מה שאני חושב). אני מניח שלא קורים דברים מעבר למה שאפשר להרגיש, למדוד או לחוות. לדעתי זאת אינטואיציה דיי הגיוני ורציונלית. בשום שלב אני לא מרגיש שמישהו שפט אותי או שהוענשתי על עבירה של חוקים דתיים מעבר למה שהאני הפנימי שלי מרגיש רע עם דברים שעשיתי.
    לדעתי האישית זה מגוחך שביקום כל כך ענק ואינסופי, עם תופעות מדהימות כל כך, לישות העליונה שיצרה הכל, חשוב מאיזה עם אחד מתוך בעל חיים אחד בכוכב לכת אחד שנמצא במערכת שמש אחת בתוך גלקסיה אחת מתוך כל היקום הזה. אני מניח שאם האדם היה מרכז הבריאה, והמטרה העילית שלה, הוא היה יוצר יקום טיפה שונה. הרי מה המשמעות בליצור כוכבים וגלקסיות במרחק כזה גדול שאפילו לאור לוקח מיליוני שנים (ואפילו יותר) לעבור? למה לו ליצור חלקיקים כל כך קטנים, ושקיימים לרגעים כל כך ספורים שאפילו עם מכשירי המדידה של היום לא ניתן לראות את קיומם אלמלא הנדסה הפוכה של השאריות שלהם (ראה ערך חלקיק היגס).
    ועוד לא התחלתי לדבר על איפה אלוהים היה בשואה, ולמה יש עבדות, ורצח עם, ועוד מלא דברים.

באיזה אל אתה מאמין? בעל הטבע? בדת מסוימת?

אלברט איינשטיין

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

בשום שלב אני לא מרגיש שמישהו שפט אותי או שהוענשתי על עבירה של חוקים דתיים מעבר למה שהאני הפנימי שלי מרגיש רע עם דברים שעשיתי.
    אם אדם גנב משהו הוא לא נענש ? אם אדם רצח מישהו הוא לא נענש ? אלו הם היסודות של הכללים של היהדות עשרת הידברות אם אתה מרגיש שאדם לא נענש על עבירת חוקיים דתיים אז אני לא יודע באיזה עולם אתה חיי.

לדעתי האישית זה מגוחך שביקום כל כך ענק ואינסופי, עם תופעות מדהימות כל כך, לישות העליונה שיצרה הכל, חשוב מאיזה עם אחד מתוך בעל חיים אחד בכוכב לכת אחד שנמצא במערכת שמש אחת בתוך גלקסיה אחת מתוך כל היקום הזה.
    אם אתה כבר מניח שאם יש אלוהים לדעתך זה מגוחך שהוא ברא עולם גדול אז אני ישאל אותך מספר שאלות.
    אם יש אלוהים אז הוא ברא אותך ? אני מניח שכן!
    אם הוא ברא אותך אז הוא אבא שלך ? אני גם מניח שכן!
    ואם הוא אבא שלך אז איכפת מימך ? אני מניח שאיכפת לו נכון ? ואם אבא שלך אוהב אותך אז למה שאלוהים לא יאהב אותך ?

אני מניח שאם האדם היה מרכז הבריאה, והמטרה העילית שלה, הוא היה יוצר יקום טיפה שונה. הרי מה המשמעות בליצור כוכבים וגלקסיות במרחק כזה גדול שאפילו לאור לוקח מיליוני שנים (ואפילו יותר) לעבור? למה לו ליצור חלקיקים כל כך קטנים, ושקיימים לרגעים כל כך ספורים שאפילו עם מכשירי המדידה של היום לא ניתן לראות את קיומם אלמלא הנדסה הפוכה של השאריות שלהם (ראה ערך חלקיק היגס).
    בוא תשאיר את הלמה ואיך לאלוהים כי אם יש אני מניח שהוא יותר חכם מימך וממני.
    העולם הזה בנוי בצורה כול כך מדויקת שלהגיד שחלקיק כזה או אחר הוא מיותר או קטן מידי זה התרברבות שהיא מעבר לידע.

ועוד לא התחלתי לדבר על איפה אלוהים היה בשואה, ולמה יש עבדות, ורצח עם, ועוד מלא דברים.
    בגלל הרע אתה שולל את הטוב. זה כמו שתגיד כול האנשים רעים בגלל השואה ? עכשיו תגיד מה הקשר ואני אומר אין קשר זה בדיוק העניין וגם לטענה שלך אין קשר!
    נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 27-11-2012 בשעה 23:36.

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

ציטוט נכתב במקור על ידי minimax צפיה בהודעה
    הטענה
    :
    המקור של "הטיעון הטלאולוגי" הוא הרגשה שהקיום של משהו מורכב כמו לדוגמה, בנאדם,

הוא כל כך בלתי
    -סביר שלא ייתכן שהוא הופיע במקרה. נקרא גם טיעון השעון-אם נלך ביער ונמצאשעון, אז לא נחשוב שנוצר לבד אלא שיש לו יוצר.

לכן חייב להיות יוצר שברא את האדם
    .

הפרכה
    : אם האינטליגנציה האנושית היא כל כך בלתי-

סבירה
    , אז ודאי שקיומו של בינה המסוגלת ליצור יקוםשלם עם ישויות מודעות הוא בלתי-סביר הרבה יותר.ניתןלסובב את הטיעון שמשתמשים בו לטובת הוכחת קיוםשל יוצר ולהשתמש בו להוכיח את הטענה שלהאתאיסטים. דבר זה מוביל אותנו לנושא המוכר של "אםהבורא יצר את היקום, אז מי ברא את הבורא?”, רק עםתוספת של אי-סבירות מחמירה. הדרך היחידה לפתוראת הבעיה היא להכריז שהבורא לא נוצר אלא פשוטקיים. ההשוואה לשעון שגויה משתי סיבות:

שעון הוא חפץ דומם
    , הוא לא מתפתח אבולוציונית כמויצורים חיים.

השעון שונה מאוד מהסביבה שלו ורואים שהוא לא שייךלטבע
    ,לעומת האדם שהוא יצור טבעי. עכשיו הסבר למההטיעון לא תקף:

אם ניקח כדור ביד ככה שהיד למעלה והכדור מופנה כלפי מטה
    , ונשחרר. הכדור ייפול למטה. אתםיודע מה ההסתברות שזה ייקרה? אחד לאינסוף כי הרי יש אינסוף כיוונים אליו הכדור יכול ליפול, אינסוףזוויות שהכדור יכול להאיץ אליהן. אך אם זאת הוא נפל למטה. מעבר לכך, אחרי שהוא נפל ניקח אותושוב ותחזור על הניסוי, הוא שוב ייפול למטה! הדבר לא אפשרי מבחינה סטטיסטית.

למה זה קורה
    ? כיוון שהנפילה של הכדור לא מוגדרת על פי חוקיי הסטטיסטיקה, היא מוגדרת על פיחוקי הפיזיקה.

סליחה אבל האם נפט הוא לא תרבית של חידקיים שניזונים מאצות ? והאם קובייה הונגרית עשויה נפט ? אז למה בתהליך של מליארדי שנים הנפט הזה לא יכול ליצור קובייה הונגרית בעלת מספר צבעים ?

ומה הוא חפץ דומם מבחינתך ? האדמה היא דוממת אבל היא עשירה במליוני אורגניזם חיים.

ועוד דבר תמצא לי יצור בעולם שאין לו יוצר (מי שברא אותו או הוליד אותו) ואני יוריד את הכובע למענך!

בקיצור המאמר שלך הוא לא באמת טענה מבוססת הגיון
    נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 28-11-2012 בשעה 00:42.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 17:49.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect