קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. ההוכחה הנגדית להכחשת השואה
    על ידי tkfx4 בפורום פוליטיקה וחדשות
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 01-02-2007, 16:01
  2. קומו זונות לעבודת הבורא
    על ידי saidclean בפורום דיבורים
    תגובות: 61
    הודעה אחרונה: 26-09-2006, 15:25
  3. תגובות: 42
    הודעה אחרונה: 06-06-2006, 23:19
  4. ...."החיי בשמחה מקיים רצון הבורא"....
    על ידי super G בפורום יהדות
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 06-12-2005, 17:23
+ תגובה לנושא
עמוד 4 מתוך 7 << ראשון ... 23456 ... אחרון >>
מציג תוצאות 46 עד 60 מתוך 98

ההוכחה לקיומו של הבורא - עמוד 4

משתמש כבוד האוואטר של theidan
    שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

ציטוט נכתב במקור על ידי aaa-aaa צפיה בהודעה
    אם אדם גנב משהו הוא לא נענש ? אם אדם רצח מישהו הוא לא נענש ? אלו הם היסודות של הכללים של היהדות עשרת הידברות אם אתה מרגיש שאדם לא נענש על עבירת חוקיים דתיים אז אני לא יודע באיזה עולם אתה חיי

אני לא מדבר על החוקים האלה, וגם אם אני מדבר עליהם, הוא לא נענש בגלל אלוהים או כוח עליון, הוא נענש בגלל בתי המשפט. אני מניח שגם אני וגם אתה שמים לב לדמגוגיה שעשית פה, והוצאת דברים מהקשרם. זה ברור שאם אתה עובר על חוקים אתה נענש, אבל אין לזה שום קשר לכוונה המקורית שלי, ואתה יודע את זה.
    אני לא מכיר מישהו שחייו רעים יותר מאחד אחר שמנשק מזוזות, או שאוכל קשר, או שעושה כל דבר אחר. למעשה- אין אפילו קשר בין שמירה על מצוות דתיות (ולא מוסריות) לבין הצלחה או תגמול בחיים. מה שקובע אם הולך לך טוב בחיים זה אם אתה עושה דברים או לא.

אם אתה כבר מניח שאם יש אלוהים לדעתך זה מגוחך שהוא ברא עולם גדול אז אני ישאל אותך מספר שאלות.
    אם יש אלוהים אז הוא ברא אותך ? אני מניח שכן!
    אם הוא ברא אותך אז הוא אבא שלך ? אני גם מניח שכן!
    ואם הוא אבא שלך אז איכפת מימך ? אני מניח שאיכפת לו נכון ? ואם אבא שלך אוהב אותך אז למה שאלוהים לא יאהב אותך ?

אז בוא אני אשאל אותך משהו:
    אם בנית פעם משהו בלגו סימן שאתה האבא שלו? אני מניח שכן
    אם אתה האבא שלו סימן שאתה אוהב אותו? אני מניח שכן
    ובכל זאת, אני בספק מאוד גדול אם לא רצחת בדם קר את כל המיבנים שבנית אי פעם בלגו. איך יכולת לעשות את זה לבניך? למה הם לא היו חשובים לך?
    אני רק מראה לך איך אפשר לקחת אלגוריה לשני כיוונים.

בוא תשאיר את הלמה ואיך לאלוהים כי אם יש אני מניח שהוא יותר חכם מימך וממני.
    העולם הזה בנוי בצורה כול כך מדויקת שלהגיד שחלקיק כזה או אחר הוא מיותר או קטן מידי זה התרברבות שהיא מעבר לידע.

שוב פעם, לא יותר מדמגוגיה. אם אלוהים יצר את העולם בשביל האדם, אז הוא לא צריך ליצור עולם מורכב כל כך. העולם מורכב כי הוא לא נוצר בשביל איזה יצור חי במקום מאוד שולי. הוא נוצר מסיבות הרבה הרבה יותר גדולות מאיתנו. אנחנו כלום ואפס לעומת העולם. אני לא מבין מאיפה החוצפה הזאת שלנו לומר בכלל שמשהו נוצר בשבילנו.
    ושוב פעם, נתת תשובה שאופיינית מאוד לתשובה דתית- קשה לי לענות על השאלה או לתת הרבה טוב, אז אני פשוט אומר שאלוהים הכי חכם והכי סופר דופר, ו"סמוך על סמוך" הוא יודע מה הוא עושה. השאלות למה ואיך הן ההכי מעניינות, ורוב הדתיים בוחרים לענות עליהן באלוהים, במקום לחפש תשובות פחות קלות.

בגלל הרע אתה שולל את הטוב. זה כמו שתגיד כול האנשים רעים בגלל השואה ? עכשיו תגיד מה הקשר ואני אומר אין קשר זה בדיוק העניין וגם לטענה שלך אין קשר!

לטענה שלי כן יש קשר ואתה יודע את זה טוב מאוד (בניגוד למה שאתה כתבת שבאמת לקוח משום מקום) אבל נעזוב את זה. הטענה פה לגביי קיום של באמת לא רלוונטית במיוחד, והיא לא חזקה או מעניינת כמו האחרות.
    רק מוזר מאוד שאנחנו העם הנבחר ובכל זאת עברנו שואה, עבדות במצריים, גלי אנטישמיות מרובים, ואפילו כעת נידונים כלפי מתקפות בלתי פוסקות בידיי אנשים שמאמינים באותו האל שלנו (אירוני קצת, לא?)
    תשובות בציטוט.

רק חבל שלשאלה שהכי ציפיתי שתענה לי מכל הציטוט לא ענית, ובגלל זה אני אחדד אפילו את השאלה שלי טיפה יותר.
    באיזה אל אתה מאמין, ומדוע אתה לא מאמין בשאר האלים?
    נערך לאחרונה על ידי theidan; 28-11-2012 בשעה 01:36.
    היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.

אלברט איינשטיין

2. קישורים ממומנים

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

אני לא מדבר על החוקים האלה, וגם אם אני מדבר עליהם, הוא לא נענש בגלל אלוהים או כוח עליון, הוא נענש בגלל בתי המשפט. אני מניח שגם אני וגם אתה שמים לב לדמגוגיה שעשית פה, והוצאת דברים מהקשרם. זה ברור שאם אתה עובר על חוקים אתה נענש, אבל אין לזה שום קשר לכוונה המקורית שלי, ואתה יודע את זה. אני לא מכיר מישהו שחייו רעים יותר מאחד אחר שמנשק מזוזות, או שאוכל קשר, או שעושה כל דבר אחר. למעשה- אין אפילו קשר בין שמירה על מצוות דתיות (ולא מוסריות) לבין הצלחה או תגמול בחיים. מה שקובע אם הולך לך טוב בחיים זה אם אתה עושה דברים או לא.

שאלה לי אליך מאיפה החוקים האלה צצו פתאום ? (לא תגנוב ,לא תרצח ,לא תנאף ...) אני מניח שמהתורה
    מי יסד את החוקים בפעם הראשונה וחוקק אותם על שני לוחות ? אני מניח שעם ישראל
    מי העביר את החוקים האלה אל העולם ? אני מניח שהתשובה היא עם ישראל.
    ומאיפה בתי המשפט של היום מביאים את החוקים שלהם ? אני מניח מהמקור שכתב אותם!

איך אתה קובע אם מישהו חיי טוב או לא חיי טוב ? לפי כמות הכסף שלו ,לפי הפרארי שיש לו בחנייה ,לפי כמות הבחורות שהוא מביא הביתה. איך בדיוק אתה מגדיר חיים טובים ?

ידידי היקר זה שאינך מסכים אם טענותי אינה אומרת שאני דמגוג.

אז בוא אני אשאל אותך משהו:
    אם בנית פעם משהו בלגו סימן שאתה האבא שלו? אני מניח שכן
    אם אתה האבא שלו סימן שאתה אוהב אותו? אני מניח שכן
    ובכל זאת, אני בספק מאוד גדול אם לא רצחת בדם קר את כל המיבנים שבנית אי פעם בלגו. איך יכולת לעשות את זה לבניך? למה הם לא היו חשובים לך?
    אני רק מראה לך איך אפשר לקחת אלגוריה לשני כיוונים.
    הפרופו דמגוגיה (הבאת כאן אחלה דמגוגיה בחצי לירה)
    איך אתה בכלל יוכל להשוות בין אהבה של אב שיוצר את ילדו לבין אהבתך למגדל הלגו שבנית ? (מיהו כאן הדמגוג ?)
    אני ממליץ לך לעשות ניסוי מה יכאב יותר לתת מכה לילד שלך או למגדל הלגו שבנית.

בטח תשאל אם אלוהים יצר אותי ואני ילדו אז למה יש דבר כזה שנקרא מוות בעולם ? (קודם כול שאלה יפה כול הכבוד לך)
    אבל השאלה צריכה להיות מה זה מוות ? למשל סטיב גוב'ס תיאר את המוות כמתנה הכי גדולה שאלוהים (אם יש) יכל לתת לבני האדם.
    אז אולי התפיסה שלך לגבי המוות היא לא נכונה.

שוב פעם, לא יותר מדמגוגיה. אם אלוהים יצר את העולם בשביל האדם, אז הוא לא צריך ליצור עולם מורכב כל כך. העולם מורכב כי הוא לא נוצר בשביל איזה יצור חי במקום מאוד שולי. הוא נוצר מסיבות הרבה הרבה יותר גדולות מאיתנו. אנחנו כלום ואפס לעומת העולם. אני לא מבין מאיפה החוצפה הזאת שלנו לומר בכלל שמשהו נוצר בשבילנו.
    ושוב פעם, נתת תשובה שאופיינית מאוד לתשובה דתית- קשה לי לענות על השאלה או לתת הרבה טוב, אז אני פשוט אומר שאלוהים הכי חכם והכי סופר דופר, ו"סמוך על סמוך" הוא יודע מה הוא עושה. השאלות למה ואיך הן ההכי מעניינות, ורוב הדתיים בוחרים לענות עליהן באלוהים, במקום לחפש תשובות פחות קלות.
    אם הייתה בונה תוכנת מחשב פשוטה וילד בן 8 היה בא פותח את הקוד של התוכנה מה הוא היה רואה ? מנקודת המבט שלו הוא היה רואה מורכבות לאין שיעור ,כול כך הרבה חוקים ,כול כך הרבה קוד שנכתב אבל לעומת זאת מנקודת המבט שלך הייתה רואה קוד פשוט שהייתה יודע גם איך לפרש כול מילה מן הקוד.

המורכבות היא בעיינך לא בעייני אלוהים! אתה הוא הילד.

לטענה שלי כן יש קשר ואתה יודע את זה טוב מאוד (בניגוד למה שאתה כתבת שבאמת לקוח משום מקום) אבל נעזוב את זה. הטענה פה לגביי קיום של באמת לא רלוונטית במיוחד, והיא לא חזקה או מעניינת כמו האחרות.
    רק מוזר מאוד שאנחנו העם הנבחר ובכל זאת עברנו שואה, עבדות במצריים, גלי אנטישמיות מרובים, ואפילו כעת נידונים כלפי מתקפות בלתי פוסקות בידיי אנשים שמאמינים באותו האל שלנו (אירוני קצת, לא?)
    שוב פעם אני חוזר ואומר אין קשר! אני יתייחס לכך בפעם האחרונה.
    ניקח למשל את סיירת מטכ"ל הם למשל מטובי בנינו אנשים אמיצים שנתנו 3 שנים ויותר למען ביטחון מדינת ישראל הם עוברים אימונים קשים ,לא נותנים להם לישון ,הם רעבים ,הם צמאים ,ובסוף שהם עושים משימה לביטחון המולדת באיזה מדינה עויינת ומישהו חס וחלילה נהרג הציבור לא ידע על כך דבר. תגיד לי אתה איזה מן תגמול זה ? איפה הצדק ? הם הנבחרים מעם ישראל.

ואני שואל אותך איפה הצדק של עם ישראל ? אנחנו העם הנבחר ,עברנו תקופות ששום אומה בעולם אינה עברה.
    תחשוב על כך ידידי

רק חבל שלשאלה שהכי ציפיתי שתענה לי מכל הציטוט לא ענית, ובגלל זה אני אחדד אפילו את השאלה שלי טיפה יותר.
    באיזה אל אתה מאמין, ומדוע אתה לא מאמין בשאר האלים?

אתה יודע באיזה אל אני מאמין באלוהי ישראל. תשאל למה ? את התשובה הזאת אני חייב קודם כול למקסימוס (משתמש) הבטחתי לעשות בשבילו עבודת חיפוש קטנה בנוגע לשאלה שהצבי בפני. תצפה לתשובה בזמן הקרוב!

נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 28-11-2012 בשעה 11:26.
    הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

יום יפה בחוץ
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 04-07-2013 בשעה 22:13.

שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

שאלה לי אליך מאיפה החוקים האלה צצו פתאום ? (לא תגנוב ,לא תרצח ,לא תנאף ...) אני מניח שמהתורה
    מי יסד את החוקים בפעם הראשונה וחוקק אותם על שני לוחות ? אני מניח שעם ישראל
    מי העביר את החוקים האלה אל העולם ? אני מניח שהתשובה היא עם ישראל.
    ומאיפה בתי המשפט של היום מביאים את החוקים שלהם ? אני מניח מהמקור שכתב אותם!

איך אתה קובע אם מישהו חיי טוב או לא חיי טוב ? לפי כמות הכסף שלו ,לפי הפרארי שיש לו בחנייה ,לפי כמות הבחורות שהוא מביא הביתה. איך בדיוק אתה מגדיר חיים טובים ?

ידידי היקר זה שאינך מסכים אם טענותי אינה אומרת שאני דמגוג

אני לא יודע למה החלטת שלפני עשרת הדיברות אנשים גנבו, רצחו, שדדו, ועשו עוד המון דברים בלי שיתקלו בעונש. בכל תרבות כמעט בעולם ישנם חוקים מוסריים והגיוניים כאלה כמו שיש בעשרת הדיברות. לי לא ידועה על שום תרבות שבה אנשים פשוטים פשוט רצחו אחד את השני, לא כיבדו קניין של אחר, וכו'. אפילו חיות מכבדות קניין של חיות אחרות. מקרי נאיפה אצל חיות הוא נדיר. עצם העובדה שחוקים אלוהיים מדברים על דברים כל כך מובנים מאילהם, דווקא יכולים להראות עד כמה עם ישראל היה ברברי ביחס לעמים אחרים, ודווקא לא מציגים את האלוהים באור כל כך שלילי. במקום לומר משהו חדש, הוא אמר את המובן מאליו.

חיים טובים ואושר הם משהו יחסי בין האדם לעצמו. יכול להיות שאנשים דתיים שמחים יותר, וגם זה נשמע דיי הגיוני. אבל זה רק משום שזה סוגר להם פינות, ונותן להם לחיות בנוח עם עצמם. כל זה לא ממש קשור לוויכוח שלנו.

הפרופו דמגוגיה (הבאת כאן אחלה דמגוגיה בחצי לירה)
    איך אתה בכלל יוכל להשוות בין אהבה של אב שיוצר את ילדו לבין אהבתך למגדל הלגו שבנית ? (מיהו כאן הדמגוג ?)
    אני ממליץ לך לעשות ניסוי מה יכאב יותר לתת מכה לילד שלך או למגדל הלגו שבנית.

בטח תשאל אם אלוהים יצר אותי ואני ילדו אז למה יש דבר כזה שנקרא מוות בעולם ? (קודם כול שאלה יפה כול הכבוד לך)
    אבל השאלה צריכה להיות מה זה מוות ? למשל סטיב גוב'ס תיאר את המוות כמתנה הכי גדולה שאלוהים (אם יש) יכל לתת לבני האדם.
    אז אולי התפיסה שלך לגבי המוות היא לא נכונה.

לדעתי ההשוואה בין בניין בלגו לבין אב ובן היא דווקא נכונה יותר. אב מקריב המון כאשר הוא מגדל בן, הוא מנסה פעמים רבות, חווה כשלונות, ומקדיש כמעט את כל כולו בשביל בנו,ומכאן נובע חלק לא מבוטל של הרגשות העזים שיש בין אב לבן. (ולדעתי עצם העובדה שאישה עוברת לידה, ומכאן עוברת ומקריבה יותר בשביל בנה, יכול להסביר מדוע פעמים רבות הקשר בין הבן לאמא דווקא חזק יותר, אבל נעזוב את זה).
    לעומת זאת, עבור אלוהים חוץ מקצת השקעה של זמן, אלוהים לא באמת הקריב משהו. הוא לא יכול להקריב או להתאמץ אם הוא כל יכול. שלא לדבר על זה שהוא לא יולד או שותף עם מישהו אחר לבריאת האדם, אלא הוא יוצר אותו לבדו.
    ההחלטה של יחסי אב-בן בין אלוהים לבין האדם היא החלטה שרירותית שמתאימה טוב למאמין. לדעתי היחסים מזכירים יותר יחסים של ממציא-המצאה, או יחסית של קבלן-מהנה.
    (בכל מיקרה, ההשוואה ללגו באה רק להראות איך אפשר לקחת פחות או יותר את אותה האלגוריה ולקחת אותה לכיוונים הפוכים. מה שאומר שהטענה הזאת לא חזקה במיוחד)

אם הייתה בונה תוכנת מחשב פשוטה וילד בן 8 היה בא פותח את הקוד של התוכנה מה הוא היה רואה ? מנקודת המבט שלו הוא היה רואה מורכבות לאין שיעור ,כול כך הרבה חוקים ,כול כך הרבה קוד שנכתב אבל לעומת זאת מנקודת המבט שלך הייתה רואה קוד פשוט שהייתה יודע גם איך לפרש כול מילה מן הקוד.

המורכבות היא בעיינך לא בעייני אלוהים! אתה הוא הילד.

לא הבנתי מה אתה רוצה לומר פה. בחרת לתקוף את מה שכתבתי פה בדרך הקלה- תקפת את משפט הפתיחה.
    בבקשה תענה לי מאיפה החוצפה הזאת שלנו להניח בכלל שהיקום נברא בשביל האדם? מאיפה אתה הגעת לנקודת ההנחה הזאת?

ועם כל הכבוד, האדם הוא כבר לא ילד. את זה היית יכול לומר אולי לפני 300 שנה. אבל כיום האדם יודע הרבה מאוד על היקום ועל איך הוא עובד. אתה ממש לא יכול לומר שהוא ילד בן שאין לו מושג מה קורה שם בחוץ, וחושב שיורד גשם כי המלאכים בוכים, או שאיזה ריקוד יעזור לירידה של עוד גשמים (סתם דוגמא)

שוב פעם אני חוזר ואומר אין קשר! אני יתייחס לכך בפעם האחרונה.
    ניקח למשל את סיירת מטכ"ל הם למשל מטובי בנינו אנשים אמיצים שנתנו 3 שנים ויותר למען ביטחון מדינת ישראל הם עוברים אימונים קשים ,לא נותנים להם לישון ,הם רעבים ,הם צמאים ,ובסוף שהם עושים משימה לביטחון המולדת באיזה מדינה עויינת ומישהו חס וחלילה נהרג הציבור לא ידע על כך דבר. תגיד לי אתה איזה מן תגמול זה ? איפה הצדק ? הם הנבחרים מעם ישראל.

ואני שואל אותך איפה הצדק של עם ישראל ? אנחנו העם הנבחר ,עברנו תקופות ששום אומה בעולם אינה עברה.
    תחשוב על כך ידידי.

אם להיות עם נבחר זה להיות עם נרדף- אני מעדיף לא להיות עם נבחר

אתה יודע באיזה אל אני מאמין באלוהי ישראל. תשאל למה ? את התשובה הזאת אני חייב קודם כול למקסימוס (משתמש) הבטחתי לעשות בשבילו עבודת חיפוש קטנה בנוגע לשאלה שהצבי בפני. תצפה לתשובה בזמן הקרוב!

אתה יכול לענות על כל כך הרבה שאלות בביטחון- אבל צריך לחפש לחקור ולבדוק מדוע אתה מאמין באלוהים שלך? קצת אירוני, לא?
    תשובות בכחול.
    סוניק- אני צריך ללכת. אני גם אענה לך אחר כך.
    נערך לאחרונה על ידי theidan; 29-11-2012 בשעה 11:50.
    היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.

אלברט איינשטיין

שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה
    אלוקים לא חייב ליצור אינטראקציה עם הטבע מבחינתי (מי אני שאדבר בשמו) בשביל להיות קיים ולא צריך להיות קיים בשביל ליצור אינטראקציה עם הטבע. בגלל זה בין היתר מדובר באלוקים, מעל ההיגיון הלא בריא שלנו.. או מתחת או ליד או הכל ביחד ולחוד... מה הקשקשת הזאת אומרת במילים פשוטות? שאין לך שום זכות או יכולת לקבוע שהוא אינו קיים או לגרום לאדם אחר לא להאמין בקיומו, כל ניסיון שכזה מעיד על אדם צר מחשבתית.

מבחינתי, דבר שלא מקיים שום אינטראקציה עם העולם לא קיים, או לפחות לא מעניין (כי הוא לא עושה כלום). מבחינתך אלוהים כן מקיים אינטראקציה עם העולם החיצון שכן הוא התגלה למשה, מסר את עשרת הדיברות, גוזר את דינך בכיפור וכו'. לדעתי, הדבר הרציונאלי הוא לאמין שמה שלא יוצר אינטראקציה עם העולם החיצון לא באמת קיים, כמו שאני מניח שאין אצלי בחדר שלושה פילים בלתי ניראים שלא מקיימים שום אינטראקציה עם העולם החיצון, למרות שאני לא יכול לוודא את זה בשום צורה.

אז למה אתה מאמין באבולוציה? או משתמש באמיתות מדעיות בשביל להכחיש את קיום הבורא? הרי זה לא סוד שבשפה המדעית אסור להאמין אלא רק לדעת או לא לדעת

לא מתפקידי לנסות להכחיש את קיום הבורא. אם אתה מכריז שמשהו קיים, אתה הוא זה שצריך להוכיח אותו, ועד שלא הוכחת מבחינתי הוא לא קיים. אם אני אומר שיש ספל תה בין כדור הארץ לירח אני הוא זה שצריך להוכיח שהוא קיים שם, ולא אתה הוא זה שצריך להוכיח שהוא לא לא קיים. באותו אופן, אני לא צריך להוכיח שאין אלוהים, אלא אתה צריך להוכיח שקיים אלוהים.
    בשפה המדעית יש תיאוריות, שמנסים לאושש אותן ע"י התבוננות על המציאות. כל מי שהגה תיאוריה, בין אם היא התבררה כנכונה או לא, האמין בה או במודל עד שהוכח לו אחרת.

גם בשלב הבא שעוד לא הגעת אליו? גם מחר? גם בעוד שנה? גם במותך?

אני לא יכול לנבא את העתיד וגם לא אתה. וגם אני וגם אתה לא יודעים מה יקרה לאחר המוות או מה יקרה בעתיד. אל תנסה להשליך את מה שאולי יקרה בעתיד בשביל להצדיק את הטענה שלך. אתה רוצה להוכיח לי שיש השגחה אישית? תראה לי שהיא קיימת, ואל תגיד אולי יבוא יום והיא תגיע אליך.

האם המוח שלך הוא מספיק ענק (עצום.. בגודל פלנטה) בשביל לדעת כיצד הקוסמוס (או הכאוס) עובד ביקום האין-סופי שלנו (כפי שאתה בעצמך תיארת אותו)?
    מאיפה לך לדעת שאם עלה נושר מעץ אחד ביער בן-שמן אין לתופעה הזאת השפעה במקום אחר ביקום העצום שלנו? (שלא נדבר על מקומות מחוץ ליקום שלנו שכרגע אין לנו שמץ של סיכוי לדעת האם קיימים או לא וגם אם אינם קיימים עפ"י הערכים שאנו מכירים אולי קיימים עפ"י ערכים אחרים..).

יצא מסובך מידי?

אתה מדבר על אפקט הפרפר אני מניח. הקשר בינו לבין אמונה באלוהים, ובייחוד באל יהודי מקרי בהחלט. (ולא, לא יצא מסובך מידיי חחח)

אם אני הייתי יכול לברוא עולמות הייתי עושה אותו הדבר בשביל שלאדם ייקח זמן לגלות את היקום אשר בו הוא חי וזה היה שומר על עניין ואתגר בחיים המשעממים שלו.
    וגם אם לא הגיוני הדבר הזה, למה זה צריך להיות הגיוני? וממתי אתה בתור בן אנוש בעל מוח אחד בלבד יכול לדעת מה הגיוני עבור הבריאה כולה? (עבור היקום כולו והקוסמוס השורר ביקום?).

*בהקשר לזה גם נכנסים כל התירוצים המטופשים על הרישתית של העין, על הצינורות ה-"מסורבלים" בגוף שלנו ושל החיות וכל שאר השטויות הלכאורה "הגיוניות" של האתאיזם.. התשובה לכל הפיגור הזה - אנו פרימיטיביים מידי בשביל להבין את ההיגיון מאחורי כל המבנים הלא "מתוכננים" (לכאורה) הללו של הבורא, בהקשר לבריאה כולה.

עם כל הכבוד, אני לא אהב תשובות של "אתה לא מבין". אני רוצה שתסביר לי למה אני לא מבין. אבל נעזוב את זה.
    כשאני מסתכל על היקום, על הקוסמוס, ומנסה להיות אובייקטיבי, קשה לי מאוד להאמין שהוא נוצר בשביל האדם. תבין- יש דברים כל כך רחוקים שייקח מליוני שנים להגיע לשם במהירות הגבוהה ביותר שקיימת. אתה יודע כמה זה מליוני שנים? זה זמן שהמוח האנושי לא יכול אפילו לתפוס. זה לא רחוק. זה יותר קרוב למרחק אינסופי מאיתנו מאשר לקרוב. המכשיר האנושי הרחוק ביותר מכדור הארץ שוגר לפני יותר מ30 שנה אני חושב, ועדיין לא יצא לגמרי ממערכת השמש. זה גורם לי לתהות- מאיפה החוצפה שלך לומר שהיקום הזה נברא בשבילך? מאיפה הגיע הרעיון הזה? זה רעיון מאוד מאוד שחצני ואגוצנטרי.

עזוב חלקיקים, למה לו לברוא דתות אחרות או אתאיסטים? הוא לא רוצה שנאמין בו או מה?
    למה בכלל לברוא אדם שיכול למות או להרוג? מה הטעם בזה?

מה שבטוח שאין ביכולתך לדעת כרגע ושקטונו מלהבין את ה-"אינטרסים" של הבורא... מה שנותר לך זה רק להאמין.

אני נוטה לחשוב שאלוהים (אם הוא קיים) נותן לך חופש בחירה ותעשה איתו מה שבא לך. ככה שיש גם חופש דת וחופש מדת. אולי אלוהים בכלל רוצה שנהיה אנשים טובים ולא אכפת לו באיזה דת אנחנו מאמינים? אף אחד לא יודע מה אלוהים רוצה (אם הוא קיים) ככה שזה מגוחך לנסות לקבוע את זה לצד מסוים של המטבע. ואולי לאלוהים לא באמת אכפת אם מאמינים בו או לא? אתה לא יכול לדעת מה אלוהים רוצה.

גם אל תתחיל.. התירוץ על השואה זהו התירוץ הכי משפיל ומעורר רחמים של האתאיזם..
    ואני זוכר שכבר הגבתי על העניין הזה כאן פעם.. זה גם ניצול מושמץ של נושא כלכך רגיש נטו בשביל לפנות לרגש של האדם ולא לשכל שלו.. העיקר שהאתאיזם קורא לאנשים "לחשוב בהיגיון" עלק.

בכל פעם שתרוץ לאוטובוס ותפספס אותו אתה תקבל מזה חיזוק שישכנע אותך כי אין בורא?
    בכל פעם שתיפסל במשחק מחשב שאתה אוהב אתה תהיה משוכנע בגלל זה שאין בורא?
    אני מניח שגם בעיניך זה נשמע מעורר רחמים ופתטי..

ועזוב שואה.. זוכר אילו מאורעות שליליים היו לפני זה? מה עם גירוש מגן העדן? (לפי התורה עצמה!) מה עם חורבן בית המקדש? (לפי התנ"ך עצמו!) מה עם גירוש ספרד? מה עם הכיבוש הצלבני על ירושלים שהביא למצב מחפיר על יהודי העיר? למה אותם לא הזכרת?

זה רק מוכיח למה האתאיסט הממוצע סתם משתמש בשואה בתור טריגר רגשי ולא מתוך תעייה אמיתית לדעת.

לא יודע מה אתאיסט ממוצע עושה וגם לא כל כך מעניין אותי. אני לא יודע אם אני בכלל מחשיב את עצמי אתאיסט. לרוב, כשדרים רעים קורים לך אתה אשם בהם, ואם אתה לא אשם בהם יש אי צדק, וזה מה שנראה לי לא הוגן. כשאתה מאחר לאוטובוס זאת בעיה שלך שלא יצאת מוקדם יותר. כשאתה נפסל במשחק מחשב אתה לא שיחקת מספיק טוב. אבל כשאתה נולד באפריקה לתוך מלחמת אזרחים, או לעבדות בברזיל, זה אומר שיש אי צדק בעולם. ויודע משהו, נעזוב את השואה בצד, כי זה "רק" 6 מליון איש לעומת הרבה יותר ילדים שנולדים למלחמות, או שמתים בהן, סתם כי נולדו להורים הלא נכונים.
    זה מה שנראה לי רע. ואם היה אלוהים, הייתי מקווה שבמקום שידאג אם אנשים מנשקים מזוזות, שידאג שאף ילד לא ייוולד למלחמה. שידאג לזה שהאנשים האשמים יענשו.
    אולי זה שהוא לא באמת דואג לזה רק מראה שאנחנו לא כאלה חשובים לו (בהנחה והוא קיים) ויכול להיות שחס וחלילה יש לו עניינים יותר חשובים ומעניינים מאיתנו
    תשובות בכחול

אלברט איינשטיין

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

ציטוט נכתב במקור על ידי theidan צפיה בהודעה
    עזוב שנייה את כול הדיונים האלה אנחנו לא נצא מהם גם עוד שנה בקצב הזה שאנחנו ממשיכים.
    בוא נבחן את הנושא מצד אחר!

שאלה לי אליך עידן האם לחומר יש גיל (זמן) ? האם לכול חומר יש גיל ? פעם ראית חומר ללא גיל ?
    נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 30-11-2012 בשעה 12:22.

משתמש מכור
    שם פרטי
    גורו פיטקה
    לייקים
    146
    נקודות
    3
    משפט מחץ
    when you wanna succeed as bad as you wanna breath, then you'll be successful

סליחה אבל האם נפט הוא לא תרבית של חידקיים שניזונים מאצות ? והאם קובייה הונגרית עשויה נפט ? אז למה בתהליך של מליארדי שנים הנפט הזה לא יכול ליצור קובייה הונגרית בעלת מספר צבעים ?

אני מקווה שאתה לא שואל את זה ברצינות... בשבילך
    אבל בכל מקרה:
    יש נפט גולמי - הנפט שאתה מדבר עליו
    ויש את אותו נפט לאחר עיבוד .. הקובייה ההונגרית היא נפט מעובד (ע"י בני אדם)
    עצם ההתערבות של בני האדם ב"תהליך" הזה כבר הופך את ה"תהליך" ללא טבעי .. משמע הוא לא יכול לקרות לבד
    אני אומר את זה לא מרצון לפגוע, אלא כי זה באמת מה שאני מרגיש בצורה הכנה ביותר:
    השאלה שלך באמת הייתה טיפשית ומיותרת ואני מקווה שפעם הבאה תחשוב לפני שאתה שואל שאלות כאלה..

ומה הוא חפץ דומם מבחינתך ? האדמה היא דוממת אבל היא עשירה במליוני אורגניזם חיים.
    אין חפץ דומם "מבחינתי" מה שהמדע קבע כדומם (ע"י מאפיינים כמו: לא ניזון, לא מתרבה, לא נושם וכו') זה מה שדומם.
    זאת עובדה בשטח שאין להתווכח איתה אז לומר "מה מבחינתך" או "מבחינתי" לא ממש תופס כאן

ועוד דבר תמצא לי יצור בעולם שאין לו יוצר (מי שברא אותו או הוליד אותו) ואני יוריד את הכובע למענך!

ע"ע אביוגנזה

בקיצור המאמר שלך הוא לא באמת טענה מבוססת הגיון

אז מתי אתה מוריד את הכובע?

משתמש מכור
    שם פרטי
    גורו פיטקה
    לייקים
    146
    נקודות
    3
    משפט מחץ
    when you wanna succeed as bad as you wanna breath, then you'll be successful

ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה
    אתה צודק (עם המון הנחות שעשיתי לך), אז מה אתה אומר פה למעשה?
    אין ישות תבונית?

וברגע שכתבת "פה אנחנו חוזרים לספקולציות ותיאוריות שאי אפשר באמת להוכיח", מבחינתי הגעת איתי לעמק השווה.
    למדען אין שום זכות או יכולת להפריך תורה כלשהי, כי אי-אפשר להוכיח, מדע עוסק רק במה שיש, ישות תבונית לא חייבת להיות קיימת במושגים שלך (מסה/נפח/נראת/נשמעת..) בשביל שתהיה לה השפעה עליך.

עזוב ראדר.. לתוכי יש יכולת לראות קני שמש אולטרה סגולות ולהתחמק מהן.

אתה רק מחזק את הטענה שלי שאין לקבוע כי אנחנו היצור החי המפותח ביותר .. אז תודה לך

בהשוואה או על-פי מה אתה יכול לקבוע מהי הצורה המדוייקת ביותר?

כוונתי הייתה שכיום זאת הדרך המדוייקת ביותר שנמצאה.. יכול להיות שיש יותר מדוייקות, אבל זה כל העניין
    בינתיים החוקים האלו הם הדרך המדוייקת ביותר שברשותנו.

בוודאי שיש לי דרך:

1. תנבא שאתה עומד להזיז את יד ימין.
    2. הוזז את יד ימין.

זה לא תקף לגביי אם אני קטוע יד או משותק או וואטאבר משמע ה"חוק" שלך לא מדוייק
    אני לא חושב שאתה מבין מה המשמעות המדעית של המילה "חוק"

למה יכולת ניבוי היא זאת שתקבע מה נכון ומה לא נכון או במה יש להאמין ובמה לא להאמין?

היא לא קובעת..
    יש המון גורמים שמצביעים על כך שהסיכוי שאלוהים קיים (וגם אם כן אז איזה מהם?)
    הם מאוד מאוד מאוד נמוכים (אני לא יכול להדגיש את העניין הזה מספיק)
    התפקיד של האדם הוא להחליט האם להסיק מסקנות מהגורמיםפ או פשוט להתעלם מהם

אם זוהי רק אוננות מנטאלית ומילותיי הן עורבא פרח אז יאלה נו.. תשנה את דעתי הרי היא חסרת בסיס לא?
    ..............

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

ציטוט נכתב במקור על ידי minimax צפיה בהודעה
    אז מתי אתה מוריד את הכובע?
    אביוגנזה היא הטענה שהחיים נוצרו מחומר דומם, כלומר תא חי ראשוני נוצר באופן ספונטני (ומקרי) ממרק כימיקלים חסרי חיים.

זו אינה תיאוריה, היות ולא נצפה מעולם מרק כימיקלים וגם לא יצירה ספונטנית של חיים. טענה זו למעשה הופרכה בידי החוקר לואי פסטר, שהיה הראשון להוכיח שתאים חיים ויצורים קטנים לא יכולים להיווצר מחלקיקים דוממים, אלא רק מיצורים שקדמו להם על ידי תהליך השיכפול (והדי-אנ-אי, שהתגלה מאוחר יותר).

הסתירה הגדולה ביותר לאמונת האביוגנזה, היא מורכבות התא החי והדי-אנ-אי, ואפילו הפשוטים ביותר, המוכיחים כי יצירה מקרית בלא תכנון היא פשוט בלתי אפשרית.

הנושא הוסבר בהרחבה במאמר הבא:
    http://www.hydepark.co.il/topic.asp?...&forum_id=4142

בעבר חשבו שהחיים מורכבים מאבני-יסוד פשוטות מאוד. חשבו את התא החי לג'לי עלוב, והאמינו שחרקים נוצרים מעצמם מרקבון. כיום אנו יודעים שאפילו התא החי הפשוט ביותר הוא מורכב יותר ממפעל כימיקלים. החיים חובנים בתוכם די-אנ-אי, שהינו סליל מקודד של אותיות באורך בלתי-נתפס, בו נמצא כל המידע הקיים על מערכות הגוף ושיכפול התאים. חקר האנטומיה והתא החי לימדו אותנו שהחיים מורכבים למשעי, הרמוניים וסימטריים, הרבה יותר מהנראה לעין. גדולי המדענים משקיעים את כל מרצם וכוחם האינטלקטואלי בפיענוח המערכות האנטומית של גוף-האדם והמבנים החיים הזעירים ביותר.

שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

עזוב שנייה את כול הדיונים האלה אנחנו לא נצא מהם גם עוד שנה בקצב הזה שאנחנו ממשיכים.
    בוא נבחן את הנושא מצד אחר!

שאלה לי אליך עידן האם לחומר יש גיל (זמן) ? האם לכול חומר יש גיל ? פעם ראית חומר ללא גיל ?
    לא הבנתי את השאלה או לאיפה אתה מנסה לחתור אליה.
    חומר לא מאופיין ע"י זמן כלשו שהוא קיים בו.
    אם זה יוביל לשאלה על גיל היקום, בבקשה תקרא את זה זה- http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%...A7%D7%95%D7%9D

אלברט איינשטיין

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

לא הבנתי את השאלה או לאיפה אתה מנסה לחתור אליה.
    חומר לא מאופיין ע"י זמן כלשו שהוא קיים בו.
    אם זה יוביל לשאלה על גיל היקום, בבקשה תקרא את זה זה- http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%...A7%D7%95%D7%9D
    שאלתי שאלה למה אתה לא מסוגל לענות עליה ולמה אתה מנסה להבין לאן אני חותר.
    שאלה פשוטה מאוד האם אתה מכיר חומר (לדוגמה ציפור ,עץ ,שעון ,מחשב) שאין לו גיל (הכוונה לזמן לדוגמה ,אני בן 24) ? כן אתה מכיר חומר שאין לו גיל או לא אתה לא מכיר חומר שאין לו גיל. מאוד פשוט ואם אתה מכיר תביא דוגמה!

שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

שאלתי שאלה למה אתה לא מסוגל לענות עליה ולמה אתה מנסה להבין לאן אני חותר.
    שאלה פשוטה מאוד האם אתה מכיר חומר (לדוגמה ציפור ,עץ ,שעון ,מחשב) שאין לו גיל (הכוונה לזמן לדוגמה ,אני בן 24) ? כן אתה מכיר חומר שאין לו גיל או לא אתה לא מכיר חומר שאין לו גיל. מאוד פשוט ואם אתה מכיר תביא דוגמה!
    לא מכיר חומר בלי גיל.
    למרות שיש חלקיקים שקיימים זמן ששווה בקירוב ל-0.
    נערך לאחרונה על ידי theidan; 30-11-2012 בשעה 20:36.

אלברט איינשטיין

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

לא מכיר חומר בלי גיל.
    למרות שיש חלקיקים שקיימים זמן ששווה בקירוב ל-0.
    יפה תודה! שאלה נוספת: ראית פעם חומר נברא ללא יוצרו ? (ראית פעם פילון נברא ללא אימו ? ראיתה פעם עץ נברא ללא זרעו ?) שאלה פשוטה אך מתבקשת!

שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

יפה תודה! שאלה נוספת: ראית פעם חומר נברא ללא יוצרו ? (ראית פעם פילון נברא ללא אימו ? ראיתה פעם עץ נברא ללא זרעו ?) שאלה פשוטה אך מתבקשת!
    אולי אתה לא מכין אותי נכון, ואולי אתה אוהב למרוח את מה שיש לך להגיד, אבל אני לא מתווכח איתך שיש בורא.
    אני מתווכח איתך על ההחלטה שהוא באמת אלוהים יהודי, ושהאדם באמת הוא מרכז הבריאה.

אלברט איינשטיין

משתמש מתקדם האוואטר של firya
    לייקים
    97
    נקודות
    50

אאאאא-אאאא אתה הולך על קרח דק עם האנלוגיה הזאת. אתה עלול להוכיח (שוב) שאינך מבין בנושאים מאוד מהותיים, ועלול להראות למה כדאי לנו להתעלם ממך....

החומר הראשון הופיע לאחר המפץ הגדול, ומאז רק עבר סוג אחר של אבולוציה עד שהגענו למצב כיום. הרבה מאוד מהאלמנטים המורכבים בימינו אנו הן תוצר של סופרנובות והן האחראיות לחומרים הכבדים בייקום. הדוגמאות הספציפיות שאתה הצגת הן תוצר של התפתחות ביולוגית שהראת שלך אין מושג בו.

אבל אני סקרן לראות איך תסבך את עצמך...
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

+ תגובה לנושא
עמוד 4 מתוך 7 << ראשון ... 23456 ... אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:23.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect