נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 02-12-2012 בשעה 00:18.
הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות
|
|
טוב אני עובר אליך חחח... אני שואל שאלה פשוטה מאוד.
ראית פעם חומר נברא ללא יוצרו ? (ראית פעם פילון נברא ללא אימו ? ראיתה פעם עץ נברא ללא זרעו ?) שאלה פשוטה אך מתבקשת! האם אתה ראית בעיניים שלך תהליך כזה ? תשובה של כן או לא. בבקשה אל תתחיל לזרוק לי תאוריות יש כאלה מפה ועד הודעה חדשה .
דרך אגב אתה ראשי להתעלם מהודעותיי הפורום הזה נועד כדי שנוכל להתדיין ואם אינך מעוניין בדיון אינך חייב לענות.
אנחנו מעלים נושאים חשובים ומעלים טענות אחד כלפי השני זאת מטרת הפורום.
נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 02-12-2012 בשעה 00:22.
כבר אמרתי שאני שואב הנאה מהדברים האלה. יש למאמינים היגיון מעוות. צר לי שזה מכליל, אולם אף פעם לא נתנו לי סיבה לחשוב אחרת (חוץ ממספר מקרי קיצון שאני יכול לספור על יד אחת). בדיוק היום ראיתי מים שאומר ״לא בטוח אם מפחדים לקבל את העובדות, או טיפשים מידי להבין אותם״ הרוב הכמעט מוחץ מצביע על השני, שוב חוץ ממקרי קיצון. *(הדבר האחרון שאני רוצה עכשיו זה קריאה על זלזול ולכן אני מוסיף את הדיסקליימר שלא אמרתי איכן אתה על הסקאלה, אתה היחיד שתבחר היכן למקם את עצמך).
לתשובתך לא, אין חומר שהגיע בלי להיווצר.
ואם להתמקד בשאלה שלך שמכוונת יותר לצד הביולוגי, אז בנוסף לזה, שום צורת חיים לא נוצרה יש מאין.
ומאחר וזה הופיע אני אשמח לדעת איך אתה מתכוון להראות שהאל שכביכול קיים הוא דווקא האל הכנעני יהוה?
נערך לאחרונה על ידי firya; 02-12-2012 בשעה 01:18.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין
למדע ידוע שחלקיקים מופיעים יש מאין על בסיס כמעט קבוע. זה ממש לא נדיר. החלקיקים נעלמים כמו שהופיעו. הסברה היא שכך גם הופיע הנקודה הסינגולרית. הייתה התפרצות אדירה של אנרגיה שעם הזמן הפך לחומר המוכר היום. אין זה מחייב שהמסה הייתה קיימת לפני המפץ. כמו שאמר סטיבן הוקינג, המפץ הגדול זאת הארוחה החינמית האולטימטיבית.
מעולם לא השתמשתי במונחים בורא או נברא. זאת צורה (לדעתי) פרימיטיבית להסתכל על הדברים. יש "נוצר" ו"הופיע".
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
עצור! איפה קיים בטבע שחלקיקים נוצרים ללא סיבה?!
איפה זה קיים מעבר לרמה קוונטית של כמה רגעים? איפה זה קיים מעבר לחלקיקים שקטנים מאטום.
תאוריית המפץ הגדול לא מסבירה מדוע הוא קרה, איך הוא קרה, ולא יכולה להסביר מה היה לפני כן. קשה להאמין שאם המפץ הגדול קרה "סתם" פתאום, למה שזה לא יקרה שוב ב13.7 מיליארד שנה שחלפו מרגע היווצרות היקום.
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין
נגיד ובאמת הייתה נקודה הסינגולרית תוכל בבקשה להגיד לי מה גרם לאותה נקודה להתפרץ באנרגיה אדירה ככה שעולם שלם יברא מתוך אותה נקודה ?
שאלה נוספת:
נגיד ואין אלוהים אבל מתוך נקודת ההנחה שלך הייתה נקודה סינגלורית שאלתי היא האם אתה נבראת מתוך אותה נקודה סינגלורית ? ואם כן אז אתה נברא של אותה נקודה סינגולרית. מה שמוכיח שיש בורא ונברא כמעט בכול פעולה בטבע.
נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 02-12-2012 בשעה 22:49.
אני לא יודע אם זאת התחמקות פילוסופית, או שזה פשוט באמת ככה.
לפני המפץ הגדול לא היה זמן? הזמן נוצר במפץ הגדול?
אני לא מצליח לחשוב שהמפץ היה התחלה בלי ששום דבר יגרום לו לקרות. הרי זה קרה לפני זמן מסויים, (לפני 13.7 מיליארד שנה) זאת אומרת שגם היה זמן לפני כן. כמו שיש תארוך של דברים לפני הספרה.
לפי מה שאתה אומר המפץ הגדול הוא התחלה ללא סיבה? הוא פשוט קרה ורק מאז אפשר למדוד דברים?
אף פעם לא התעמקתי בחלקים האלה של המפץ הגדול ואשמח אם תוכל לקשר אותי למקום שאוכל לקרוא וללמוד עליו עוד.
אלברט איינשטיין
נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 02-12-2012 בשעה 23:24.
האמת שגם על זה מנסים לענות. פה זה כבר משהו קצת אחר מהמפץ. פה כבר נכנסים להשערת המולטיורס.
אם זה יעזור לך להבנה, תנסה לחשוב שיש חלל אינסופי כלשהו. ויש לו את הזמן שלו. בתוך אותו החלל יש לך בועות שנוצרות באופן ספונטני. הבועות האלה הם יקומים שונים, שלכל אחד מהם יש "זמן משלו" שלא תלוי בזמן הקולקטיבי. מבחינתנו "הזמן הקולקטיבי" לא רלוונטי. הוא לא משפיע עלינו בשום צורה. הזמן המקומי שלנו הוא זה שחשוב, ומתחילת הבועה שלנו עד עכשיו עבר 13.75 מיליארד שנים.
מאחר ואין לנו שום יכולת לבדוק זאת עדיין השערה, ויכול להיות שהייקום שלנו נוצר "בתוך" כלום באופן ספונטני ומעולם לא הייתה התחלה אחרת. אבל זה מסביר חלק מהתצפיות שיש בידינו היום.
אאאאאאאא- בצמצום למטמטיקה כל המסה בייקום מצתמצמת ל-0. הנקודה כשהופיע, בצורת אנרגיה. היא הייתה עם כמות כל כך גדולה של אנרגיה שהיא פשוט התחילה בתהליך של התרחבות עצומה. מה שמוביל לשאלה השניה שלך.
(נמאס לי מהיגיון של מאמינים....) הנקודה הסינגולרית לא יצרה אותי. אתה רוצה לכנות את הנקודה הסינגולרית אלוהים, אתה מוזמן. אבל זאת לא היישות שאליה אתה מתכוון עכשיו. הנקודה הסינגולרית רק החלה את התהליך. עם ההתרחבות וההתקררות של הייקום האנרגיה החלה להיות מומרת לחומר, תוך כדי הווצרות הכוכבים והסופרנובות החלו להווצר חומר מורכב יותר. מיליארדי שנים אחר כך, נוצר כוכב ממוצע שמסביבו יש כוכב לכת קטן עם הרבה H2O. תוך כדי ההתקררות של כוכב הלכת בצירוף אנרגיה תמידית מהשמש כימיכלים על הכוכב החלו להגיב אחד לשני עד שהופיע התא החי הראשון. בעקבותיו הופיעו תאים נוספים בתהליך המכונה היום אביוגנזה, שלאחריו צורות החיים החדשות החלו לעבור גיוון גנטי יותר ויותר. עד שבשלב מסויים נכחדו רוב אם לא כל צורות החיים הפרימיטיביות ונשארו צורות החיים העמידות יותר שגם הם עברו וממשיכים לעבור גיוון, עד ש4.54 מיליארד שנים בקירוב לאחר שנוצר הכוכב הופיע מין שלו אנחנו קוראים ההומו-סאפיין סאפיין, שהצאצא של 2 מינים כאלו נתן לייקום את הקיום שלי.
בנימה אישית, אני חושב שהמציאות הרבה יותר גרנדיוזית מהפנטזיה שלך. מעבר לכך שהקיום של האל שלך מגוכך, הוא גם קטן מידי עבורי.
וזה הסיכום של ה 13.75 מיליארד שנים האחרונים.
ההרצאה מאוד מעניינת. חבל שבסוף הוא קצת הגזים ונסחף בדיבור שלו (האסטרונומים של המחר לא יראו את הגלקסיות האחרות. פחחח נו באמת, יעבור עוד כל כך הרבה זמן עד שזה יקרה שהאופציה הזאת פשוט חסרת משמעות).
כניראה שמעולם לא נדע אם יש יקומים מקבילים כי הסיכוי שהם יעבור איזו אינטראקציה אחד עם השני קטן מאוד עד אפסי.
הכל פה תיאוריות בדיוק כמו התיאוריה שאלוהים עשה את המפץ הגדול או שכל דבר אחר גרם לו.
אלברט איינשטיין
הגזים? אולי. קח בחשבון שזה מצב של עוד 3-4 מיליארד שנים.(יכול להיות שגם פחות) ולא מאות שנים. הגלקסיות מאיצות מאיתנו, וזה תהליך אקספוננציאלי. כך שעם הזמן הם יתרחקו בקצב מהיר יותר. זה כבר עניין של מטמתיקה כדי לחשב מתי זה ייקרה שלא נראה אותם, אבל בהחלט סביר.
בסרטון הוא מציג לך מודל שמספק תשובות לשאלות ששאלת. כמו "למה הזמן לא קיים לפני המפץ". לדוגמא, שכמו שאמרתי שהזמן ש"לפני" לא רלוונטי אלינו.
ובינינו הסבירות שהעולם הוא טבעי ומתפקד לבד הרבה יותר הגיוני מסיפור אגדות על רוח שיוצרת הכל. זאת השערה וזאת השערה, אבל ההשערה על אלוהים לא מחזיקה בשיט בעולם המדע. עוד אחד מהמבט המדעי, הוא שאם רוח כזאת קיימת, אז מאיפה היא הגיעה? למה להתעלל בנו (והיא כן) האם היא היחידה? שאלות מסובכות ללא כל סיבה. מה מחזיק אותה "בחיים"? מה מרכיב אותה? למה היא בונה את העולם במודל הזה ולא אחר? (דבר שלגמרי תלוי בה אם היא קיימת כי היא הרי יכולה לעשות הכל). ואחרי הכל, אם היא זאת שייצרה הכל, למה אין ולו ראיה אחת שהיא קיימת? אין שאריות של "עקבות" על הדברים שהיא בנתה, אם היא בראה את העולם, איפה היא הייתה ומה היא עשתה לפני 6,000 שנה שהיא יצרה את העולם? מה היה פה לפני?
שאלה שאף מאמין לא ינסה לענות בכלל. הם יהיו מאושרים בטפשותם ויגידו "כי ככה".
רק לאחרונה התחלתי להתעניין בנושא המולטיורס ואני לא יודע עדיין מה אני חושב על המודל הזה, אבל אני כן אציין שזה מתיישב עם כמה מסקנות שהגענו אלייהם לגבי הייקום. העניין הוא שגם בלי המחשבה על זה, המסקנות שהגענו אלייהם, עדיין יושבות עם המציאות. בניגוד ל...
האמת שהמידע הזה נמצא בסרטונים שמסבירים על המפץ וגם בערך של המפץ בויקיפדיה (אפילו בגרסה העברית .. להפתעתי הרבה)
אני לא מבין כזה גדול בתאוריית המפץ הגדול... יש לי ידע בסיסי ומוגבל מאוד בנושא .. אבל אם אתה ממש מתעניין נדמה לי שהספר של הוקינג נקרא
"קיצור תולדות הזמן"
אני יודע כי זה חלק מהתאורייה המדעית שלה יש הוכחות ... בניגוד לתאוריה הלא מדעית במיוחד שלך.. שלה אין הוכחות והקשר בינה לבין המציאות הוא מקרי בהחלט