אני רוצה להציג לכם את אולי אחד האתרים שעיצבו את חיי והיוו מקור ידע חשוב מעין כמותו לפיתוח האישיות שלי.
48 דרכים לחכמה הם 48 דרכים שבהם תוכלו לפתח את האשיות שלכם להפוך לבני אדם טובים יותר ,בני אדם שמחים יותר ,חכמים יותר ויאפשרו לכם למצות את החיים.
לאתר כאן
בהצלחה לאלא ממכם שיחליטו לקחת את החומר הזה וללמוד
החומר עצמו הוא אונברסלי אך לקוח מתוך חכמתם של אבותינו הקדושים ,אני מניח שכול אדם יכול למצוא פה עניין.
הנה הקדמה
דרך 1# – "בתלמוד" - היה מודע לכל רגע
אתה יושב באוטובוס. לידך יושב בחור צעיר ומשליך החוצה מטבעות של שקל. אתה נדהם, הבנאדם השתגע. כל חמש דקות עוד שקל קופץ החוצה. סביר להניח שמעולם לא ראית דבר כזה, אבל אין ספק שראית אנשים זורקים את הזמן שלהם דרך החלון.
מה עושים שאר האנשים שבאוטובוס? מה אתה בעצמך עושה?
בתחילת הנסיעה זה אולי נחמד - אתה מביט מהחלון ונהנה מהנוף: "תראו איזו גבעה פורחת... הנה עוד אחת... וההרים באופק..."
זה לא כל כך רע בדקות הראשונות. אבל אז – המונה מתחיל לדפוק – בזבוז זמן! בזבוז זמן! בזבוז זמן!
האוטובוס מגיע לתחנה מרכזית. הבחור ההוא מסתכל בארנקו הריק ופונה אליך: "סליחה, נגמר לי הכסף, אתה יכול להלוות לי כמה שקלים?" בטוח שלא תיתן לו אפילו אגורה אחת. הוא אינו מסוגל להעריך כסף, אז למה שתיתן לו?
כולנו יודעים היטב ש"זמן שווה כסף". אם אנחנו לא יודעים מהו ערך הזמן, אז למה לנו 120 שנות חיים?
מה יותר חשוב: חמש דקות, או שקל? התודעה היהודית קובעת - זמן שווה חיים. זוהי הַהזדמנות של חייך, ואסור לך לבזבז ממנה ולו אף רגע אחד. נצל את הזמן שלך. למד מהחיים.
המשמעות המילולית של בתלמוד היא 'דרך הלימוד'. בתלמוד, הדרך הראשונה, מתייחסת ללימוד מהחיים. אם אתה רוצה להגיע למימוש עצמי, אתה מוכרח לנצל את החיים ללימוד. לא סתם ללמוד אלא להפיק לקחים, להפנים את המסר שבלימוד עד שיהפוך לחלק מישותך.
הכל מתחיל בהחלטה חד משמעית. נסה לומר בקול רם: "החיים הם הזדמנות חד-פעמית. אני רוצה להשתמש בשכל שלי, אני רוצה להתקדם, אני לא רוצה לבזבז אף דקה במשך היום."
יתכן שאתה מרגיש התנגדות פנימית – "מה, כל הזמן לעבוד, בלי לנוח לרגע?! איזה שיעמום!!! (זה בדיוק מה שציפיתי מיהדות...). זה לא בשבילי, תעזוב... בא נשכח מהכל ונראה קצת טלוויזיה."
ל-48 הדרכים יש כלים להלחם בהתנגדות הזאת. נכנה אותם חמש הנקודות:

ציטוט ההודעה