נכתב במקור על ידי
StyleByBrahano
אני מבין קצת בנושא, כרגע באופן תאורטי כי בכל זאת אני בן 14 ומגיל 15 שאני יעבוד אני יחסוך לתיק השקעות בבורסה.
כעיקרון לבורסה יש המון דרכים להשקיע בה, ויש משקיע בבורסה שזה אדם שמשקיע וקונה מניות לתווך ארוך של מינימום חצי שנה ויש סוחר בבורסה שזה עבודה יומית שסוחר במניות\אגרות חוב\ חוזים עתידיים.
אני מתכוון בגיל 16 לקחת קורס במקום מסויים(אם אתם רוצים את השם תגידו לי כי אני לא יודע אם מותר לפרסם) ולהתחיל לסחור כבר בחוזים עתידיים בכסף אמיתי בגיל 16.5 גג.
כעיקרון חוזים עתידיים נמדדים בנקודות ולא בכסף והם לא עולים כסף כלל.
לדוגמה, החוזה הוא במדד ה1000 נקודות ואם קנית חוזה 1 ומכרת אותו ב1001 הרווחת נקודה(נקודה אחת של כל חוזה זה 50 דולר), החוזה אינו עולה כסף אך יש עמלה של 6 דולר על קנייה ומכירה של החוזה(לא משהו מיוחד, מנייה אחת של אפל עולה 700 דולר), ואם מכרת ב999 הפסדת נקודה אחת והפסדת 50 דולר ועוד 6 דולר על עמלה.
לפי דעתי התחום הזה של חוזים עתידיים יותר משתלם ממניות מפני שלמשל מנייה של אפל עולה 700 דולר ואם היא שווה 701 הרווחתי רק דולר אחת כלומר סיכנת 700 בשביל דולר אחת.
לעומת זאת חוזים עתידיים אתה מסכן הרבה פחות משהו כמו גג 50-70 דולר ואתה יכול להרוויח יותר ממה שאתה מסכן.
ומי שאומר שהבורסה זו הימור הוא פשוט מטומטם, כי בבורסה הכל עניין של סטיסטיקה וטכניקות ובגלל זה צריך לדעת לסחור וצריך לדעת כמה כסף אתה מוכן להפסיד ואם אתה מרוויח לדוגמה 500 דולר ביום הזה אז תצא ואל תסחור יותר זה נכון אבל בורסה זה לא הימור, כי וורן באפט לא מהמר ואני יכול להגיד בלב שלם שאם תביאו לו להשקיע בבורסה מהתחלה עכשיו הוא יגיע שוב למה שהוא היום.
והכי חשוב בבורסה, לעולם אל תלך בעקבות הלב