קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. שאלה.מי שמבין.מה היא יכולה לעשות?
    על ידי Uiop בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 13-06-2009, 15:19
  2. סירטון- היא באה לעזור?
    על ידי HLH בפורום הומור וצחוקים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 01-01-2007, 11:36
  3. תגובות: 63
    הודעה אחרונה: 02-03-2006, 17:01
  4. תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 28-02-2006, 21:39
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

מדיטציה - מהי מטרתה ואיך היא יכולה לעזור לנו

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    תתאמצו לנחש, אול
    לייקים
    13
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    תחייה את החיים כפי שלא חשבת שתחיה אותם

ברירת מחדל מדיטציה - מהי מטרתה ואיך היא יכולה לעזור לנו

קודם כל אני רוצה להגיד שזה האשכול הראשון שאני פותח לשיפור עצמי, אני מקווה שאשכול זה יעזור אפילו בקצת וישנה לכם את החשיבה בנוגע למדיטציה.

אז מדיטציה, מהי?!

על פי ויקיפדיה:
    "מדיטציה היא כלי טכני לביצוע פעולה עצמית על נפש האדם. כתוצאה מתרגול טכניקות מדיטציה, מצב התודעה של האדם משתנה ביחס למצבי התודעה השכיחים אצלו בעת ההתנהגות והפעולות היומיומיות."

אתם בטח שואלים את עצמכם עכשיו "אבל מאור, מה זה קשור לפה? איך זה יכול לעזור לנו?"

מדיטציה היא כלי מאוד מאוד חזק אשר יכול לתרום לנו בכל תחום בחיים, השאלה רק היא לאיזה כיוון אנחנו לוקחים את הכלי הזה.

מטרת המדיטציה היא להרגיע את הגוף והנפש.
    כאשר אנשים עושים מדיטציה, יש להם את האפשרות לשלוט בצ'אקרות אשר נמצאים בגוף שלנו ובכך לנתב צ'אקרה זו בצורה טובה וחיובית.

אנשים נמצאים בלחץ מתמיד ויום יומי בכל הנוגע לעבודה, משפחה, חברים, רכוש, מעמד וכ'ו.
    כאשר נדע לצמצם את הלחץ הזה נוכל להרגיש יותר טובים ויותר בטוחים בעצמנו ובמה שהולך לקרות לנו במהלך היום.

אנשים נוטים לתת ללחץ להשפיע עליהם ובכך הם יכולים לקבל החלטות שגויות אשר משפיע לרעה על מצבם באותה סיטואציה (בין אם היא רגעית או המשכית).
    אם היו חושבים אחרת ונותנים עוד כמה שניות להירגע, כל המצב היה אחרת לחלוטין, אך מבלי להירגע אנשים נותנים ללחץ לגבור עליהם ובכך הוא משפיע עליהם לחלוטין.

ניקח את הדוגמא הכי קלאסית שיש-
    כאשר גבר רואה בחורה יפה בתחנת האוטובוס הוא חושב לעצמו "ואוו איזו יפייפיה, מה אני אגיד לה? איך אני אתחיל איתה?"
    הוא מתחיל להכניס לעצמו סרטים לראש ובכך הוא מתחיל להילחץ יותר מדי שכאשר הוא רוצה לעשות פעולה כלשהי ליד הבחורה הוא פשוט מתבלבל ולא חושב בהיגיון.
    אם הבחור היה מרגיע את עצמו וחושב אחרת (חשיבה חיובית - על זה אפתח אשכול במועד אחר) אולי היה יכול להתחיל עם הבחורה בצורה טובה ואלגנטית ולא בצורה מרושלת ופדחנית.

עוד דוגמא להשפעה של לחץ-
    תחשבו שאתם נמצאים כמה דקות לפני מבחן, כולכם מתחילים להילחץ ולנסות לחשוב על החומר שלמדתם וחרשתם עליו כמה ימים לפני.
    כאשר המורה מתקדמת לעברכם אתם מתחילים להיכנס ללחץ שגובר ומתחילים להיכנס לפאניקה ובלבול, כל הראש שלכם מתחיל להיות שחור ואתם מקבלים בלאקאאוט.
    אתם מנסים לענות על השאלות כמו שצריך אבל הלחץ גובר עליכם ומשפיע על התשובה שלכם לאותה שאלה מעיקה וקודרנית.
    אם הייתם מרגיעים את עצמכם לפני המבחן, חושבים מחשבה חיובית על כך שאתם מצליחים במבחן ושהוא לא כל כך נורא כמו שחושבים שהוא, אני מבטיח לכם שהייתם מקבלים ציון אחר.

בנוסף, הלחץ הנפשי משפיע על הגוף בצורה שלילית.
    אנשים נוטים להיות חולים אשר הם נמצאים בלחץ ומתחילים להיכנע לחולשות הגוף.

כאשר הנפש בריאה, הגוף בריא.
    זה ידוע שלגוף בריא יש נפש בריאה ולהיפך.
    לפיכך, לא רק ספורט חשוב לגוף ולנפש, אלא גם הנפש עצמה חשובה לא פחות אשר יכולה להשפיע על הגוף.

אתן לכם כמה דוגמאות לסוגי מדיטציה אשר יכולה לסייע להירגע ולהיכנס למוד של רוגע:

1) שיטת 16 שניות- על פי שיטה זו, כאשר אתם נמצאים בלחץ תקחו נשימה ארוכה במשך 4 שניות. לאחר מכן עצרו את נשימתכם 4 שניות. תוציאו את כל האוויר החוצה במשך 4 שניות ולאחר מכן עצרו שוב את נשימכתם 4 שניות. חזרו על דבר זה 4 פעמים (מנסיון זה ממש עוזר להירגע).

2) שיטת היוגה- מי מאיתנו לא מכיר יוגה? יוגה היא סוג של מדיטציה אשר מאוד מרגיעה את הגוף והנפש (פעולות של הגוף והנפש בו זמנית)- ממליץ להירשם לחוג יוגה אם אתם לא יודעים לבצע.

3) שיטת הצעקה- מי מאיתנו לא מכיר את הדבר הזה אשר אנשים הולכים למקומות רועשים (כמו פסי רכבת) ומתחילים לצעוק כמו משוגעים עד שנגמר להם האוויר? הדבר הזה מוציא את כל האנרגיות השליליות שלנו מהגוף ונותן לנו הרגשה טובה לכל היום.

4) שיטת המדיטציה המודרנית- השיטה הרגילה כאשר יושבים עם רגליים מפוסקות, עוצמים עיניים ולא חושבים על כלום מלבד הריכוז בנשימה.

על פי מחקרים, אנשים רגועים מצליחים הרבה יותר מאנשים הנמצאים בלחץ מתמיד.
    אז איפה אתם רוצים להיות?!

2. קישורים ממומנים

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

מעשיר מאוד תודה רבה לך!
    תמשיך לשתף אותנו בפנינים שאתה מחזיק בתוך הראש

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    תתאמצו לנחש, אול
    לייקים
    13
    נקודות
    0
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה
    מעשיר מאוד תודה רבה לך!
    תמשיך לשתף אותנו בפנינים שאתה מחזיק בתוך הראש
    אני שמח שמישהו אוהב את זה, נותן דרבון להמשיך לשתף (שזאת אמורה להיות המטרה של כולם לדעתי דרך אגב).

יש לי עוד מה לשתף, אני אפרסם בהמשך
    חג שמח ושבת שלום חברים

משתמש מכור
    לייקים
    435
    נקודות
    250
    משפט מחץ
    One With Life

כמה זמן אתה מסוגל לבצע את המדיטציה?
    יש לך איזה שהם טיפים אישיים?
    בא לך לשתף אותנו בחוויות האישיות שלך איתנו?

ורציתי להוסיף עוד משהו,אפשר גם לנסות מדיטציה עם הסאונד,יש הרבה מאוד סרטוני מדיטציה שיכולים לעזור לך ביוטיוב.כשלא הייתי מסוגל לעבור עדיין את ה 30 דקות במדיטצייה,השתמשתי בסרטונים ביוטיוב והייתי יכול להעביר 25 דקות בלהקשיב לזה,ואין באמת הבדל,שניהם מאוד אפקטיביים.

הנה דוגמא לאחד שאהבתי

יש עוד מיליון דוגמאות,אפשר לחפש ביוטיוב

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    תתאמצו לנחש, אול
    לייקים
    13
    נקודות
    0
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי Awake1 צפיה בהודעה
    כמה זמן אתה מסוגל לבצע את המדיטציה?
    יש לך איזה שהם טיפים אישיים?
    בא לך לשתף אותנו בחוויות האישיות שלך איתנו?

ורציתי להוסיף עוד משהו,אפשר גם לנסות מדיטציה עם הסאונד,יש הרבה מאוד סרטוני מדיטציה שיכולים לעזור לך ביוטיוב.כשלא הייתי מסוגל לעבור עדיין את ה 30 דקות במדיטצייה,השתמשתי בסרטונים ביוטיוב והייתי יכול להעביר 25 דקות בלהקשיב לזה,ואין באמת הבדל,שניהם מאוד אפקטיביים.

הנה דוגמא לאחד שאהבתי

יש עוד מיליון דוגמאות,אפשר לחפש ביוטיוב
    אני יכול לבצע משהו כמו 10-15 דקות. (אם מדובר על מדיטציה רגילה).
    בעקרון הבאתי לכם טיפים על הדרכים שבהן אפשר לעששות מדיטציות.

מנסיון אישי זה מאוד עוזר, זה מרגיע את הנפש ואיתה גם נרגע הגוף.
    למשל כהייתי רוצה להתחיל עם בחורה(הדוגמא הכי קלאסית) הייתי מתחיל לפחד ולרעוד רק מהמחשבה על לגשת אליה.
    בסופו של דבר השתמשתי בשיטת 16 שניות ומנסיון זה מאוד מאוד מרגיע ועוזר.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 21:14.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect