נכתב במקור על ידי
theone89
אני ינסה להסביר לך בפשטות כדי שתבין למה כמה ואיך.
מבחינת מעבד, הI5 3470 הוא מעבד 4 ליבות חזק מדור הIVY, הI5 3570 הוא גם כן מעבד 4 ליבות מדור הIVY,
ההבדל בין שניהם עומד על 200MHZ לטובת ה3570, מבחינת מחיר ה3470 זול יותר בכ150 שקל, האם שווה לך זאת החלטה שלך.
מבחינת זיכרון, שים לב לכמות במפרט, אם תשים לב תראה שבהכל הכמות היא 1 בעוד שבזיכרון הכמות היא 2,
מה שאומר בעצם שזה לא 4GB זיכרון בערוץ יחיד אלה 8GB זיכרון בערוץ כפול, לגיימינג זה מספיק בהחלט כיום.
מבחינת כרטיס מסך, הHD7870 XT לפי באנצ'ים עומד בין הHD7950 לבין הGTX660TI, כמובן נתון זה משתנה ממשחק למשחק,
העיקר כאן זה העלות\תועלת, מבחינת המחיר יש לך חיסכון של כ400 שקל לעומת הGTX660TI\HD7950, מה שאומר שזה הכרטיס המשתלם ביותר.
מבחינת משחקים, שים לב שמפרט שלי בחתימה, אני משתמש בGTX580 שדיי שווה בביצועים לGTX660, ואני מריץ כמעט את כל המשחקים על ההגדרות הגבוהות ביותר בFHD, ככה שמבחינת הכרטיס מסך אתה מסודר.
ושוב אני יוסיף, ARMA 3 ו GTA 5 עדיין לא יצאו, עד שהמשחקים האלו לא יצאו אף אחד לא ידע איך הם ירוצו על המחשב,
אפילו שכבר פורסמו דרישות מערכת זה עדיין לא אומר כלום, פשוט תצטרך לחכות ולקוות לטוב מבחינת דרישות מערכת אמיתיות.
אם אכן יש אפשרות לחרוג לכיוון ה6500 שקל, הייתי ממליץ אולי להוסיף מעבד לOC ולוח Z77 למערך כרטיסים עתידי,
ככה בעצם יהיו לך אפשרויות שדרוג נוספות בעתיד, וכגיימר תוכל לנצל את המערכת שלך בצורה טובה יותר לפחות לדעתי,
כמו כן עד השדרוג למערך כרטיסים תוכל ללמוד על הOC, וכשהרגע יגיע תוכל גם לעשות מערך CF וגם OC למעבד בעצמך.