שלום לכולם,
אני רוצה לדבר היום על התכונת אופי הכי גרועה שיש לאדם: המצאת תירוצים.
להמחשה פשוטה, התמונה הזאת תעזור לי לעזור לכם:
לכולנו יש דברים שאנחנו חייבים, יש דברים שאנחנו רוצים מאד, יש דברים שאנחנו רק רוצים, ויש דברים שפשוט נחמד שיש אותם אבל אנחנו לא נעשה הכל כדי להשיג אותם. ממש סוג של סדר עדיפויות.
הבעיה הגדולה זה שלפעמים אנחנו לא יודעים מה טוב עברנו (טוב, בעצם ברוב הפעמים), אנחנו לא רוצים לעשות משהו שאנחנו לא רגילים אליו וקשה לנו לעשות משהו שאנחנו לא בטוחים בקשר אליו.
לזה קוראים "איזור נוחות" בעצם.
מה זה איזור נוחות? איזור נוחות זה בעצם האיזור שאנחנו רגילים אליו (לאו-דווקא איזור פיזי מהמילה של מקום, אלה דווקא נפשי), הדבר שאנחנו רגילים לעשות וטוב לנו בו.
זאת אומרת שאם אנחנו רגילים ללכת לאותו בית ספר 8 שנים, רגילים לקום כל בוקר, להכין סנוויץ', ללכת לבית ספר, לראות את אותם החברים, את אותם המורים, את אותם ההפסקות, את אותם הבנות אותם השיעורים, ואז אם ביום מן הימים אנחנו נצטרך לעזוב את הבית ספר וללכת לבית ספר אחר, אנחנו לא נרגיש בנוח עם זה.
למה? זה נקרא לצאת מאיזור הנוחות, זאת אומרת שאתה יוצא מהאיזור המוכר לך (הבית ספר) מהמקום שגדלת בו והיה לך נוח וכיף, ואתה צריך לצאת ממנו ולעבור למקום אחר שאתה לא רגיל אליו ולא נוח לך בו.
מה אז קורה, אתם יודעים? המוח שלנו מייצר את "הקוף הרע".
הקוף הרע, זה איזה בן זונה מכוער ומציק שיש לנו על הכתף ומתחיל לזיין לנו את השכל "עזוב אותך, בשביל מה ללכת לשם?" "למה אתה צריך את זה?" "אולי לא יהיו לך שם חברים?" "אולי לא תיהיה מקובל שם?" "אולי זה רחוק?" "אולי זה בית ספר גרוע?" "אולי זה לא כדאי?"
ועוד שלל מטורף של תירוצים..הקוף הרע הזה מסוגל לייצר תירוצים יותר מהר מהמהירות שלכם לגמור באוננות, בצורה מטורפת.
מה העניין פה? שהקוף הרע הוא בעצם יכול להיות שקרן!
מה זאת אומרת? אומנם הקוף הרע שיושב לכם על הכתף ונותן לכם מליוני תירוצים למה לא כדאי ללכת לבית הספר, אבל בעצם יכול להיות שכשתגיעו לבית ספר החדש, הוא יהיה פי מליון יותר טוב מהבית ספר הקודם! פי 300 מליון!!!!!
יכול מאד להיות שכשתגיעו לבית ספר החדש, אתם פתאום תהפכו מילד רגיל בבצפר, למקובל ומאד אהוב!
יכול להיות שהמורים יאהבו אותכם! יכול להיות שלא יהיו לכם יותר ילדים מציקים שם!
יכול להיות שיהיו בנות חדשות שתוכלו להכיר! (לא יכול להיות, זה בעצם בטוח)
יכול להיות שיהיה לכם יותר כיף אפילו להגיע!!
כל זה טוב ויופה, הכל נשמע טוב...אבל ברגע שאנחנו צריכים לקחת את הרגליים ביום הדין, ובאמת ללכת...אז שוב פעם הקוף הרע מתיישב לנו על הכתף וממשיך לזיין תשכל!
הוא חוזר לתת לכם שלל תירוצים למה לא לעשות את זה!
ואז כשאתם מחפשים סיבה למה כן לעשות את זה...אתם לא מוציאים כי הקוף הרע חפרן והוא גונב לכם את כל תשומת הלב.
אז מה אפשר לעשות כדי להלחם בקוף הרע הזה? איך אפשר להגיע למצב שהקוף הרע לא משבש לנו את החיים?
זה צורך אימונים.
אני למשל מתאמן על זה המון בזמן הריצה שלי.
אני רץ המון, 3 ימים בשבוע, בקצב מהיר ובזמנים משתנים.
כל פעם שאני מגיע לאיזור ה-5 דקות של הריצה, הקוף הרע מגיע ומתיישב לי הכתף ומתחיל לזיין לי תשכל:
"אתה אומר להמשיך לרוץ?" "למה בעצם להמשיך לרוץ אם אפשר להפסיק?" "אתה יכול להפסיק לרוץ עכשיו, כבר עברו 5 דקות, זה מספיק.." "לא צריך לרוץ היום רבע שעה, זה לא יתן לך כלום" "הינה תראה, כואבות לך הרגליים..זה סימן להפסיק" "למה אתה צריך את זה בכלל? זה לא שזה יתן לך משהו הריצה הזאת..." "אתה יודע שלרוץ זה פוגע בברכיים וברגליים? למה אתה עושה את זה?" "אתה יודע שאחרכך אתה תזיע ותיהיה מגעיל ואף אחד לא ירצה להיות לידך? עזוב, תפסיק".
כל אלה תירוצים שאני שומע בראש בזמן שאני רץ, ואני לא מוצא סיבה אחת טובה למה להמשיך לרוץ.
אבל, מה אני עושה במקום? ממשיך לרוץ.
אני אומר לעצמי "התחלתי לרוץ, קבעתי מטרה (נגיד 15 דקות ריצה) ואני יגיע אלייה לא משנה מה"
ואז, כשאני מגיע לדקה 14, אני מעלה חיוך על הפנים ואני מבסוט על זה שהשתקתי לעצמי את הקוף הרע והמשכתי לרוץ...ואז כשאני מגיע לדקה 14:50, אני בכלל מלא גאווה עצמית וכשאני מסיים לרוץ...
אני מנפח את החזה, ואני מבסוט על עצמי לגמרי.
איך כל זה קשור לפיקאפ?
ברגע שתרצו לגשת לבחורה...לא רק שהקוף הרע יתיישב לכם על הכתף...הוא יביא איתו כמה חברים...כל אחד יתפוס פינה על הכתף שלכם, על הראש, על הצוואר...איפה שרק תרצו ויזיינו לכם תמוח.
למה? בגלל שברגע שאתם לא מספיק רוצים משהו...אתם תמצאו תירוץ.
ברגע שאתם מאד מאד רוצים משהו, אתם תמצאו את כל הסיבות בעולם למה לעשות את זה.
כמו למשל - "למה ללכת למחשב אחרי הבצפר?" - כי אני רוצה לנוח קצת אחרי הבצפר..יש כיסא וזה...
נכון?
אבל תשובה לשאלה "למה לצאת לרוץ אחרי הצפר?" - יש מליוני תירוצים למה לא...וסיבה טובה אחת, למה כן...יהיה קשה למצוא
וזה חברים...נקרא משמעת עצמית
שיהיה לכולם המשך יום נהדר, ואל תוותרו לעצמכם אף פעם. הקוף הרע לא אוהב שמקשיבים לו![]()

ציטוט ההודעה