נכתב במקור על ידי
YouAnd
אם אתה יכול לענות עליהם ברצינות אני אשמח ואני בטוח גם שעוד כמה אנשים ישמחו
1.איזה שפות תכנות אני צריך לדעת כדי שחברות הייטק יקבלו אותי לעבוד אצלהם במשכורות מכובדות? (אני מדבר על תכנות אתרים)
אם אתה רוצה משכורות גבוהות אל תלמד פיתוח WEB, תלמד פיתוח תוכנה. שזה אומר: JAVA, #C (בעיקרון ברגע שאתה יודע לתכנת בשפה אחת, זה כבר לא בעיה ללמוד כל שפה אחרת). אתה תתחיל ממשרות של QA (תיקון קוד של מתכנת בכיר ממך) ועם הניסיון והיכולת אתה תעלה במשכורת ובתפקיד. זה כבר תלוי בך..
אם אתה מתעקש על תכנות אתרים, אז PHP או ASP. אני אישית חושב שPHP מתחיל לצבור תאוצה ולאט לאט ASP נעלמת מהנוף בארץ.
2.איזה ספרים בעברית אתה ממליץ בשביל ללמוד את השפות? או באנגלית?
יש ספרים נחמדים בעברית וגם באנגלית, תלוי בנוחיות שלך. לי יש את הספר PHP5 שזה הבסיס של PHP (סיימתי אותו ב-3 ימים בערך). אני חושב שהכי טוב זה לקחת קורסים אונליין באנגלית במידה ויש לך יכולת להבין אנגלית. (תנסה באתר LYNDA.COM שמעתי עליו הרבה דברים טובים)
3.אפשר אתר לדוגמא שהחברות הייטק מצפות שאני יוכל לבנות?
אף אחד לא מצפה מימך לבנות אתר מ-0.
4.אין לי 12 שנות לימוד וכמובן שגם אין בגרות מה הסיכוי שלי להתקבל לחברות הייטק?
לא יודע, אותי לא שאלו אם יש לי בגרות (למרות שהיה כתוב בקורות חיים). בעיקרון אם יש לך הוכחות לזה שאתה מתכנת תותח, אין סיבה שלא תתקבל לחברות פרטיות בגלל בגרות או משהו כזה. מצד שני למה אין לך 12 שנות לימוד? אם אתה לא טוב במתמטיקה אז יהיה לך קשה לקלוט איך לתכנת טוב.
5.תוך כמה זמן אני יוכל להיות מתכנת אתרים ברמה גבוהה?
לא יודע
6.במידה ואני אהיה עצמאי כמה אני צריך לדרוש על אתר?
תלוי בך. יצא לי לבנות פרויקט פרטי למישהו ב15,000 שקל. ויצא לי לבנות גם ב1,000 שקל.