התקציב: 3000 ( 500 )
השימושים של המחשב:
בכל מחשב יש דיסק קשיח, גודלו קובע כמה מקום יהיה לכם במחשב.
- המחשב מיועד לשימושים משרדיים (אינטרנט, וורד, קריאה מרובה): חיובי
- המחשב מיועד למשחקים, אילו משחקים: לא משהו מי יודע מה. בעיקר משחקים ישנים (אם בכלל) שכל מחשב ממוצע אמור להיות מסוגל להריץ
- המחשב מיועד לתוכנות, אילו תוכנות: Vmware, Visual-Studio ונגני מדיה (לסרטי HD) בעיקר
- המחשב מיועד למוזיקה, האם אתם תעבודו עם תוכנות עריכה של מוזיקה: לשמוע מוזיקה - כן. לערוך מוזיקה - לא.
- המחשב מיועד לעריכה גראפית, אילו תוכנות תשתמש: לא. וגם אם כן בעתיד, לא ברמה מקצועית. אפשר להתייחס לסעיף זה כשלילי במידה ומגבלת הכסף לא מאפשרת.
- אתה מתכנן OC (המהרת חלקים במחשב): מעדיף שלא.
- האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך(שני כרטיסי מסך או יותר) - SLI של Nvidia או Crossfire של ATI - כרגע או בעתיד?(מיועד לתקציבים גבוהים): בעקרון - לא כרגע. ובגלל התקציב - לא.
ציין בכמה מקום אתה מעוניין ב GB: לפחות טרה. יותר זכרון יתקבל בהחלט בברכה במידת האפשר.
האם הקונה זקוק לכונן אופטי:נטיה להגיד שצריך יותר מאשר לא צריך. תלוי במגבלות התקציב (רק אם ממש ממש לא מתאפשר, אז לא). בעקרון, יש לי אחד מהמחשב הישן, אבל הוא די ישן ואני לא יודע כמה זמן יחזיק לי מעמד. אם מתאפשר בתקציב (ואני מניח שמתאפשר, כי צורבים לא עולים יותר מדי כסף), אז יתקבל בברכה. ואני לא צריך טכנולוגית Light Scribe. צורב DVD רגיל בהחלט יספיק.
ציוד הקפי:
האם אתה צריך ציוד הקפי:מה גודל המסך הנוכחי שלכם? לפי מדידה עם מטר הוא יוצא איפשהו בין 21 ל- 22.
- מסך, בגודל - יש לי אחד ישן. הוא קצת מעפאן (דק אמנם, אבל לא ניתן לשנות את הזווית שלו, והוא נוטה כלפי מטה וקצת קשה לצפות בו). נטיה מאוד חיובית להחליף אותו במסגרת התקציב. מחפש מסך בגודל 23-24 אינץ'. LED.
- מדפסת - לא קריטי. אם מתאפשר בתקציב - מה טוב. מחפש משולבת.
- אוזניות עם מיקרופון - לא קריטי. אם יתאפשר - מה טוב.
קנייה ותשלום:
האם יש חנות מועדפת שהינכם מעוניינים לקנות ממנה: K.S.P. או iVory. עדיפות ל- K.S.P. יותר.
איפה אתם גרים: ראשון
האם הקונה זקוק להרכבת המחשב ע"י החנות (הרכבת החומרה): למרות שאני מאמין שאצליח לבד, אני מעדיף שכן ירכיבו את זה בחברה.
האם יש לך בקשות מיוחדות?
האם יש אפשרות לשדרוג עתידי: מעדיף להשאיר את האופציה הזו פתוחה (כלומר, שכן יתאפשר לי לשדרג בעתיד) במידה והתקציב יאפשר.
אם כן, תוך כמה זמן ואת מה אתם מתכוונים לשדרג:
לא בזמן הקרוב. אני מניח שאיזור ה- 3 שנים מהקניה. בעיקר הדברים הרגילים (זכרונות, דיסק קשיח, כונן אופטי), אבל אם אפשר להשאיר את אופציית המעבד פתוחה - מה טוב...
אחר:
מקום לכתיבה חופשית:
אוקי, אז פרט לדברים סטנדרטיים שלא מצריכים מחשבים יותר מדי יקרים (אופיס, אינטרנט, הורדות באופן כבד ושאר שימושים משרדיים), המחשב צריך לשמש אותי לדברים הבאים:
- תכנות (Programming). לא אמור להוות בעיה ולהשפיע על המחיר.
- צפיה בסרטי HD. לא אמור להשפיע יותר מדי על המחיר.
- עבודה עם מחשבים וירטואליים. זה הסעיף הכי קריטי והכי דורש משאבים להבנתי (וכמו כן, גם הכי משפיע על המחיר). המחשב צריך להיות מסוגל להריץ באופן קבוע ובמקביל לפחות שלושה מחשבים וירטואליים (כלומר, ששלושת המחשבים הוירטואליים ירוצו כל הזמן ובמקביל, מבלי שאצטרך לכבות אחד בשביל להריץ אחד אחר), וזאת בנוסף להרצת המחשב הפיזי במקביל. אני יודע שזה אומר המון משאבים. זה סעיף מאוד קריטי מבחינתי, ובלי שהוא יתאפשר - אני מעדיף לוותר על קניית מחשב חדש. אם התקציב לא מאפשר זאת, אז לפחות שיוכל להריץ שני מחשבים וירטואליים במקביל (בנוסף למחשב הפיזי) ואשמח אם תציינו זאת בעת מתן המפרט (כלומר, כמה מחשבים וירטואליים סביר להריץ עליו באופן קבוע). אני מניח שברור שהכוונה שלי באפשרות להריץ מחשבים במקביל היא שזה ירוץ חלק ומהר בלי תקיעות ובלי לאגים (כי עכשיו אני ממש סובל בזמן שאני מנסה להריץ מחשב וירטואלי אחד....). לגבי זכרון - היות ואני צריך לחלק אותו בין 3-4 מחשבים (2-3 וירטואליים ואחד פיזי) באופן קבוע, אז אני מניח שמינימום 8 ג'יגה, אבל בהחלט יהיה רצוי יותר...

ציטוט ההודעה