"אם הייתי מכיר את יניב" מהאח הגדול – "לנסות להמשיך"...
"לנסות להמשיך" זה אומר לא לעצור על מחשבה שלילית, ולתקוף את עצמך על הטעויות שעשית בעבר.
ושאני מתכוון עבר, אני מתכוון על סיטואציה שמופיעה בזמן מסוים, ומייד לאחריה מגיע השלב של הייסורים והמחשבות האינסופיות על כמה טעית בדרך ההתנהגות שלך.
הדוגמה הטובה ביותר:
אתה עם מישהי, סיטואציה שיכולה להיות הכי מדהימה, ויכולה להיות הכי גרועה – שבסופה, לא משנה כיצד נגמרה, בדרך הביתה אתה תחשוב עליה. אם היא טובה, אתה תאכיל את עצמך תסריטים לגבי כמה שהבחורה בטוח נדלקה עליך, ושהיא רק מחכה למפגש הבא איתך.
ואם להפך, אתה רק תחשוב כמה מטומטם אתה, כמה עלוב, וכמה אתה בטוח שתישאר לבד, וגם תאמין שיש אנשים שנועדו להיות לבד.
העצוב בעניין, שאני לא אומר שאתה טועה. - יש אנשים שנועדו להיות לבד.
יכול להיות שיהיו על משפט זה המון חילוקי דעות, ותגובות "שלכל סיר יש מכסה" אבל אני רוצה להסביר את כוונתי:
"יש אנשים שנועדו להיות לבד" – משמעותו הוא האופי שלך, האמונות שעליהן גדלת, ועל מי שאתה כיום.
לדוגמה, מי שרואה "האח הגדול" בוודאי נתקל בעובדה שיניב (בן 31, בתול) התאהב באור.
לקחתי את יניב כדוגמא בגלל הסיבה העיקרית שהוא שזקוק לקאוצ'ר. הוא רוצה להשתנות, הוא לא יודע איך.
כמו שחלקכם רציתם לדעת מי הדמות מאחורי V, כך אני משתוקק לדעת מי הוא יניב, מי הוא באמת.
ובמאמר זה, אתייחס ל"אם הייתי מכיר את יניב", ועל הדרך בה יכולתי לעזור לו לשנות את חייו.
בנוסף, אם מישהו מרגיש שיש בו מעט מיניב, בטוח יזדהה עם פוסט זה:
מתחילים...
השיחה של ביז'ו ויניב:
ביז'ו: "כל אחד בזמן שלו, גם הזמן שלך יבוא, תקשיב לביז'ו. אבל דע... אתה צריך לעשות קודם כל שינוי עם עצמך."
יניב: "אני לא יכול לעשות שינוי. אני נער ביבים."
ביז'ו: "נער ביבים?"
יניב: "בוא אני אסביר לך: יש שני סוגים של נערים בעולם. נערי אלים, ונערי ביבים."
נערי אלים הם אנשים כמו לאון, דור – אנשים שנולדו יפים, רק מלהסתכל עליהם, אתה מאמין באופן מוחלט שחייהם עילאיים, מלאי מטרות שהוגשמו, ושכל בחורה (בחורה=סמל האושר) הם יוכלו להשיגה.
ביז'ו: "והנערי ביבים?"
יניב: "הם אני. כל אלה שלא משנה מה יעשו, הם פשוט הישארו ככה. סגורים, בודדים, ובלי הבחורה (=סמל האושר).
לנו אין נשים, יש לנו מעט חברים (רובם ווירטואליים). אבל יש לנו ספרים, יש לנו בעלי חיים, ויש לנו את המשפחה שלנו (אמא, אבא).
אבל לא יותר מזה. אלו הם חיינו. כל עוד אנחנו לא יוצאים מהבית, או מסתכלים החוצה על נערי האלים, אנו לא עצובים.
אבל כל עוד אני כאן... אני נער ביבים בהר האולימפוס. ("מתוך דו"ח יומי של האח הגדול").
---
עצוב. באמת שעצוב לי לדעת שככה הוא מרגיש, שככה הוא מתאר את עצמו ואת חייו.
אבל מוכרחים להדגיש שמכל השיחה ביז'ו צדק בדבר אחד: יניב מוכרח לעשות שינוי!
"אחד לגוף, אחד לנפש" – כמו שאני מדגיש בכל מאמר – זהו סוד האושר.
"אחד לגוף, אחד לנפש" - יניב צריך לעבוד על כל אחד מהם בנפרד.
לפני שהוא בכלל ניגש אל נשים (נשים=סמל האושר), הוא חייב לעשות שינוי, אחרת לופ הכאב לא יגמר לעולם, והימשך לנצח.
קודם כל צריך להבין כמה דברים:
מטרה – תוצאה רצויה.
NLP – שליטה במחשבות.
שינוי – תהליך.
כמו עץ שצומח, כך גם אנחנו. תהליך השינוי מהווה צמיחה בהתפתחות האישית שלנו.
ואני לא מדבר על אלו שנולדו לזה – נולדו להיות כוכבים/זמרים/שחקני ספורט/ או כל דבר אחר..
אני מדבר על צמיחה אישית, כמו עץ. אני מדבר על שינוי.
שלב 1 – גוף:
כושר הוא המפתח להכל! כמשל; אתם רואים 100,000,000 דלתות מולכם, כל דלת תוביל את חייכם לדרך אחרת, כל דלת שתיפתחו תשנה את חייכם באופן מסוים, ותשפיע על כל שאר התחומים.
רוב האנשים כל כך מבולבלים בגלל עומס הדלתות (כמו עומס המידע בכל תחום בעולם) כך שהם רוצים לפתוח את כל הדלתות בבת אחת, ובגלל שלכל דלת יש מפתח אחר, וכל מפתח אתה יוצר בתהליך ארוך, הם מתחילים ליצור את המפתח בקצב מסחרר מבלי להנות בכלל מהתהליך. הם פשוט רק רוצים לסיים ולפתוח את הדלת, ובגלל שזה לוקח המון זמן והשקעה, הם מפסיקים ביצור המפתח הראשון ומתחילים בינתיים ליצור את המפתח השני, תוך כדי.
הם מתחילים. עוצרים. עוברים לשלישי, לרביעי, וכך הלאה... – הם לעולם לא יסיימו ליצור שום מפתח, והדלתות יישארו נעולות לנצח.
כושר הוא תהליך שיצור לך מפתח מאסטר. כושר יצור לך מפתח אחד שיוכל לפתוח את כל הדלתות – אתה רק תצטרך לבחור ע"פ סדר עדיפויות אילו דלתות אתה תיפתח, אלו שתבחר ישפיעו/ישנו את חייך.
דע, 3 דברים הכי בסיסיים שאדם צריך בחייו: בריאות – אהבה – כסף.
המשך נושא:
יניב לדוגמה - לא עוסק בכושר כלל! – משמעות הדבר שהוא אחד מתוך אלה המנסים ליצור מפתחות בקצב מסחרר, ובבת אחת.
כל עוד ימשיך בדרך זאת - הוא לא השתנה, הוא בתהליך שימשיך לנצח.
דוגמה:
יניב התאהב באור. הוא מתחיל ליצור מפתח.
בזמן שהוא מדבר איתה/מפעיל עצמו לכיוונה, הוא בתהליך ייצור. – אך ברגע שהוא מקבל שלילה (היא הולכת/יושבת עם דור/לא מתייחסת) – הוא מפסיק בתהליך הייצור, ומתחיל לעבוד על מפתח חדש, מפתח לדלת שאסור לאף אחד לפתוח – הדלת שגורמת לך לחשוב שאתה לא מספיק טוב.
יניב צריך להבין את סדר העדיפויות שלו בחיים. הוא בן 31, אבל שום דבר לא מאוחר.
תחשבו מה היו קורה לו באמת היה לוקח את עצמו בידיים, עד הסוף! – נסו רק לדמיין איך חייו היו יכולים להתנהל בעזרת הכוונה נכונה,
5 שנים מהיום, בגיל 36? – במשך זמן כזה הוא יוכל להיות אדם בריא/בכושר, בעל זוגיות אוהבת, ובעל עבודה נחשקת!
- מבינים לאן אני חותר?
אם הייתי מכיר את יניב:
כמאמן CrossFit, הפעולה הראשונה הייתה לדבר איתו על חשיבות הכושר בחיינו.
מסביר לו, כמו לכל לקוחותיי, את שיעור הקאוצ'ינג שמוכיח שחיים ניתנים לשינוי.
מדגים לו מי הייתי (הוכחה חייה שווה יותר מ-1000 מילים) – שתראה לו שגם אני ניסיתי ליצור אלפי מפתחות ללא הצלחה, ועל הדרך בה גיליתי את הכושר והשפעתו על חיי.
לאחר מכן, הייתי מתחיל איתו את שיעור ה- CrossFit הראשון, ומשם היינו ממשיכים לתהליך הבא...
שלב 2 – נפש:
"החיים שוברים את כולנו, ואחרי שזה קורה, חלק נשארים חזקים במקומות שבורים."
ששמעתי משפט זה לראשונה, בכיתי. נשבע לכם בחיי, בכיתי. –
אחד מלקוחותיי סיפר לי אותו בזמן שעשיתי את שיעור הקואצ'ינג לפני האימון שלנו, ושהקהל שלי ראה אותי בוכה, מייד שאלו:
"V, מה המשפט הזה גרם לך שאתה ככה?", ואם אתה מכירים את מאמריי, מייד נזכרתי במאמר "את אהבת חיי צעקתי", איך היא הלכה.
ואיך ניסיתי להיות אדם חזק במקום שבור.
- הנפש דורשת ממך לעבוד עליה כל הזמן.
הכאב שלנו נובע ממחשבותינו.
דוגמה: כל המחשבות שלנו מוגבלות על-ידי אמונותינו.
דמו מרובע שבו נמצאות כל המחשבות שלנו, והמרובע הוא המסגרת שמחזיקה את הכל יחד.
אם היינו פורצים את המרובע, היינו יכולים לעשות הכל!
המסגרת היא בעצם דפוס שנבנה על-ידי פעולות חוזרות ונישנות של אותו מעשה, אפשר לקרוא לזה הרגל, אפשר לקרוא לזה דפוס. – אם נשנה אמונה זו, נשנה את המעשה, אם נפעל כך מספיק זמן, הוא יהפך להרגל, אם הוא יהפוך להרגל, שינית תחום בחייך.
יניב מאמין שהוא "נער ביבים", שהוא פשוט נולד כך וששום דבר לא ישנה זאת.
הוא מאמין שאם הוא ימצא סיבה לצורת החיים שלו, הוא יוכל להיות שלם עם עצמו.
אז כשהוא שאל את עצמו את השאלה "למה החיים שלי נראים ככה?" – המוח סיפק תשובה באופן מיידי.
המוח שלנו תמיד יענה על כל שאלה, לא משנה מהי – גם אם התשובה תהיה "לא יודע" אתה תקבל תשובה.
אם תשאל זאת מספיק פעמים, אז המוח ימציא תשובה - וכך קרה: "נער ביבים".
אם מישהו יכווין אותו לפרוץ את המרובע שמגביל את המסוגלות שלו - הוא יוכל לבנות דפוסים חדשים, הרגלים חדשים, ואופי שונה לחלוטין! - הוא יוכל להיות נינוח, חזק, אסרטיבי, בעל ביטחון, ובעל תקשורת בינאישית מדהימה!
אם הייתי מכיר את יניב:
הוא בן אדם מדהים. לפעמים נתקלתי בתכנית שהוא מדבר עם האח הגדול – ואומר:
"אני מנסה להשתנות, אני באמת מנסה..." – בנקודה הזאת אני אומר לעצמי "הלוואי שיכולתי להכיר אותו, לתת לו הכוונה..."
- אבל כנראה שאני לעולם לא יכיר את יניב, אבל אם יום יבוא והוא יחפש בגוגל "קאוצ'ינג/אימון אישי" – אני מקווה שהוא ייתקל בפוסט הזה.
ובכלל:
– אני מקווה שהוא ימצא דרך לשנות את חייו.
אני מקווה שכולנו נמצא דרך...
V.

ציטוט ההודעה