נכתב במקור על ידי
kongi
אתה בוחר אם אתה נהנה ממשהו : )
אפשר גם לבחור להנות מזה שאונסים אותך 10 כושים מאחורה רק שזה מאוד קשה.
אז יש 3 אפשרויות במקרה כזה כמו שאתה מתאר:
1. שותקים ולא מתלוננים(בלי קשר למצב רוח) ועושים הכל כדי לשנות את זה למה שאתה רוצה או להשאיר את זה ככה-> בוחרים מה עדיף לך כרגע.(במילה אחת סובלים ובעוד מילה סובלים בשקט).
2.מתלוננים בלי הפסקה ונשארים באותו מצב ובוכים על כמה שרע בתור תקווה שיבוא מלאך מהשמיים ויעשה משהו.(במילה אחת סובלים ובעוד מילה סובלים בקול).
3. משקרים לעצמי שלך כלומר משנים את הדעה שלך כדי שתיהיה שמח..(או שאתה מתעלם מהדעה שלך ומכחיש) נניח יש לך עקרון לא לשתות אלכוהול כי זה זבל ויש המון סיבות.. ואז אתה נקלע לחרא סיטואציה שכולם שותים וגורמים לך להרגיש לא קשור, אז יש כאלה שמשנים את הדעה שלהם שאלכוהול זה בסדר לפעמים ושותים כי הערך של להרגיש שייך חשוב להם יותר באותו רגע.
בחירה שלך , הכל עובד יופי חוץ מאופציה 2 שמשום מה חברה שלך בחרה.. יכול ליהיות שרק אני שונא בכיינים.
רמז רוב האנשים בוחרים בדרך 3 יותר פעמים כאשר הסביבה נותנת להם פתרון ל"קונפליקט" כי הם חלשי אופי או שהם בוחרים באופציה 2 כאשר אין פתרון לקונפליקט בתקווה שמישהו יתן להם אותו והוא יהיה מספיק מתאים.
מי שבוחר רוב הפעמים ב-1 באמת יגשים את המטרות שלו אבל יסבול הרבה אבל בשביל זה צריך לדעת מה הערכים שלך ומה עומד לפני מה וכמה ולמה.(מה שאין לי שמץ איך באמת יודעים לפרטי פרטים ואני לא מדבר על קווים כללים או כמה מטרות קרובות/רחוקות)
מי שבוחר ב-2 יסבול הכי הרבה כי הוא בוחר לסבול.
מי שבוחר ב-3 יהיה הכי מאושר אבל שישים לב שהוא מגשים לאחרים מטרות והוא משקר לעצמו על הדרך, בכל זאת החיים זה משחק של כוח.. ולרוב עדיף "לסבול" כדי ליהיות בעמדת כוח.(בעיקר שמבינים שרגשות ואפילו מחשבות ,הכל בחירה, ומי שמבין באמת שזה לא משנה אם הוא משיג את מה שהוא רוצה בכלל אבל מצד שני זה מאוד משנה.. יכול גם ליהיות מאושר מזה שהוא לא הצליח כי זה משחק בסופו של דבר וכמו בתחרויות אין אף אחד שתמיד מנצח כל החיים בענף ספורט מסויים).