נכתב במקור על ידי
BIKER STYLE new
@awake
יש עוד פקטורים כמו העובדה שרוב האנשים נכנסים ללא ידע, ללא תרגול, מנסים להמר בלי לבדוק מה באמת מניע את המניה ומה המגמה כרגע בשוק, מנסים להתעשר מ10 עסקאות...קיצר לא חסר פקטורים. אבל רובם קשורים דווקא לרוחניות ולמשמעת עצמית. לרוב האנשים בשוק אין אפילו תוכנית מסחר ונקודות כניסה ויציאה והם רק "מקווים" שהמניה תלך לכיוון שהם רוצים.
אבל מי שמחפש תקווה מגיע לשכונת התקווה (אם אתה לא יודע מה זה זה שכונת עוני בת''א). רק אחרי שאיבדתי את כל התקווה בחיים קיבלתי חופש אמיתי.
לא הולך להגיד לך למה כן למה לא, אם אתה מרגיש שזה מה שאתה צריך לעשות תעשה אותו, אם לא אז מצידי תעבוד במקדונלדס, זה לא באמת ישנה לי משהו.
אני סוחר במקרה הטוב שעתיים. אבל אני מחובר לחדשות ולשוק כמו לאינפוזיה. מי שמכיר אותי במציאות אומר לי שאני צריך אינפוזיה לפלאפון חחחחח אני תמיד מתעדכן במה שקורה, אני רוב היום על המחשב חוץ מהימים שאני הולך להנות (שבהם אני מתנתק מהאינפוזיה) אבל בממוצע אני יותר מ12 שעות ביום על המחשב. אבל אני גם ככה אוהב להיות על המחשב אז למה לא לעשות מזה כסף?אני לא טיפוס שרוצה לצאת כל היום ולעשן סמים, הייתי כזה בתיכון, הייתי אפילו ילד רחוב מוגזם, אנשים מתבגרים אחי גם לך זה יעבור יום אחד
אני עושה 2 עסקאות ביום. עסקה ממוצעת לא נמשכת יותר מחצי שעה כי אני אחד שמחסל פוזיציות מהר ברגע שאני רואה רווח שמספק אותי. אני לא קמצן.
מהסיבה הפשוטה שאני מתחיל ומחשיב את עצמי כמתחיל ולא מרשה לעצמי מעבר לזה. זה גם עניין של משמעת, אתה בטח עכשיו חושב "למה אם אתה כזה תותח אתה לא עושה 6475575 עסקאות ולא עושה מליון דולר ביום"? אז זה בדיוק הקטע. מתחילים לא צריכים לעשות מעסקה אחת או 2 ביום. מתחיל=סוחר פחות משנה.
מעסקה אני עושה בין 150-1000 דולר, הממוצע הוא 300 דולר בערך. כבר פרסמתי פה מספיק תמונות שמוכיחות את זה ואגב השתפרתי עוד יותר בחודש האחרון, ככה שהיו לי לא מעט עסקאות של 500-600 אחרי עמלות והכל כמובן.
ההפסד הכי גדול שלי בכל הזמנים הוא 150 דולר כי אני עובד חזק עם STOP LOSS בין אם הוא פיזי או מנטלי (שאגב זה קשור נטו למשמעת, אם לא היה לי אותה זה היה הופך ל100 אלף דולר וככל הנראה הזרת הסיבה למה אני מצליח ואחרים לא)
ואין לי יותר מדי הפסדים תאמת, מהסיבה הפשוטה שאני סוחר בחוזים של מניה אחת (אפל). וכבר התרגלתי לקצב שלה ואני יודע בדיוק מה לצפות ממנה. לא שזה יעזור לך במשו המידע הנחוץ הזה.
מה שכן יש לי עוד דברים אני מתעסק בהם שהם לא בשבילכם ובעקרון גם לא בשבילי אבל זה כסף נזיל שלא יזיז לי אם הוא ילך ואני מעדיף לאבד אותו מאשר שהוא ישכב בבנק
אפילו שגם פה אני נכנס רק אחרי ניתוח מעמיק של השוק וידע
-מכירת אופציות (משו מאוד מסוכן עם פוטנציאל להפסדים אסטרונומיים אבל רק זה מכניס לי אלפי דולרים בחודש) מה שכן מאוד מאוד קשה לקבל אישור מהברוקר בשביל זה וצריך ימבה כסף (מעל 100K דולר+למלא ניירת נכון)
-פוזיציות לטווח יותר ארוך (יומיים-שבוע)
ואני עושה את הדברים פה^ מכסף שלא אכפת לי לאבד. כאילו, אם אני יאבד אותו אני אתבאס, אכנס לדכאון, אלך להתמסטל קצת אבל ביננו? אני לא יהיה הומלס, יהיה לי ממה לחיות לפחות חצי שנה בלי הכנסות (ואין אצלי עוד חודש בלי הכנסות) ורמת החיים שלי לא תיפגע. זה או שהכסף הזה ישכב בבנק או שאני יכפיל את עצמי.
כסף נזיל צריך להפוך לעוד כסף. וככה בעצם עושים תמליון הראשון ואני קרוב לזה. כ''כ קרוב.
תחשב לבד כמה כסף אני עושה ואם יש עוד בני 22 שאתה מכיר שמתקרבים לרמה הזאת. והאם יש שכירים עם תואר שבכלל מתקרבים לחצי ממה שאני עושה.
לא בקטע של לחוש אלא בקטע של לפתוח לכם תעיניים שוואלה לא חייבים ללמוד 8 שנים ולעבוד כמו חמור בשביל לעשות כסף טוב
אבל צריך בשביל זה יותר מידע תאורטי ויותר מפיסת נייר ששווה לניגוב תחת.
והבלוג לא שלי ואף פעם לא אמרתי שהוא שלי, אלא סתם משו שקראתי שעזר לי בתקופה קשה והחלטתי לשתף אותו פה. ואם במקום להטיל ספק תקראו אותו אתם תבינו שיש מלא אפשרויות בעולם הזה מעבר ללעבוד מ9 עד 5 בשביל שכר עלוב שלא הייתי מזיז תאצבע בשבילו.
@עופר
זה בדיוק ההבדל הקטן ביננו
אתה חושב לעצמך שזה לא יצליח לך וככה וככה וככה
אני לא
מהסיבה הפשוטה שאני מציאותי ויודע מה אני ומי אני
ואני ידעתי דבר אחד לפני שהתחלתי לסחור - זה או זה, או לעבוד כל החיים בשכר מינימום. ואני לא הייתי מוכן לעבוד בשכר מינימום.
מהסיבה הפשוטה שאני טיפש מדי בשביל ללמוד לתואר. הייתה לי תעודת בגרות גרועה עם 55 ב3 יחידות מתמטיקה וממוצע פחות מ70, איזה אוניברסיטה תקבל אותי? איזה מכללה תקבל אותי? אם הייתי עושה פסיכומטרי הייתי מקבל פחות מ300. איזה עתיד לעזאזל מחכה לי במערכת? במקרה הטוב אחמ''ש ממורמר כמו יניר האחמ''ש שהוא גם זיין וגם תותח. אני דיסלקט וקשה לי ללמוד. קשה לי לשבת בכיתה ולהתרכז. נולדתי ככה, ואין משו שאני יכול לעשות עם זה.
ובדיוק זה מה שדחף אותי להצליח כי ידעתי שאין לי דרך אחרת, ידעתי שאם אני לא אהיה סוחר טוב אני פשוט אתאבד כי אני לא מוכן לחיות משכר מינימום ולעבוד בשביל לשרוד, אני מעדיף למות עם הרואין בורידים מאשר לחיות חיים כאלה, חוצמזה מה רע בלמות בהיי מטורף שמציף אותך? זה הרבה יותר טוב מלחיות אבל לעשות 3 אלף דולר בחודש וזה גם אחרי עבודה שוחקת ו4 שנים שלמדת וקרעת תתחת. ואחרי שתהיה לך גישה כזאת לחיים אתה תתחיל להגיע לתובנות שלא חשבת עליהם אפילו.
עובדה קטנה עלי ומה מבדיל אותי מהשאר:
אני לא מעריך את החיים, לא אכפת לי למות, הגעתי למצב שאם היו מצמידים לי אקדח לראש הייתי אומר לך "תירה בי". איבדתי כל תקווה לחיות. אל תתבלבל בין זה לבין לרצות להתאבד או להיות בדכאון. אני לא רוצה להתאבד, אני לא מעריך את החיים. או לפחות לא את החיים של "ללכת לישון מתי שאתה לא רוצה בשביל לקום בשעה שאתה לא רוצה בשביל להגיע למקום שאתה לא רוצה להיות בו". אני מעדיף למות. אומר לך את זה בלב שלם ולא בתור משפט מגניב שאומרים ילדי YOLO שחושבים שהם מגניבים כי הם לא רוצים להיות זונות מערכת כי ככה טיילר המגניב אמר
וזאת הסיבה למה אני איפה שאני ולמה הבנאדם שנתנו לו תהזדמנות לא. הוא לא בנוי להצלחה במקומות כאלה. צריך להיות מאוד מאוד קיצוני בחיים בשביל להצליח לעשות כסף. עם גישה של "DEATH OR GLORY" כי אין אמצע בדברים האלה, או שאתה מלך או שאתה קבור מתחת לאדמה.
אה ותקשיבו לשינטן, הוא אולי טרול אבל יש לו יותר חוכמה מכל שכיר שעושה תואר במדעי החרטא וחושב שזה עושה לו זין גדול.
קיצר אם אתם פוחדים שלא ילך לכם
או מקווים שיהיה טוב
או מעריכים את החיים ו"מרוצים ממה שיש לכם" ו"שמחים בחלקכם"
או חושבים שאני שטחי שחושברק על כסף ונובוריש שעלה לו השתן לראש
או חושבים שאני חרטטן ושאפשר לעשות כסף רק מעבודה עם בוס מעצבן וש10 אלף שקל זה הרבה וצריך להגיד על זה תודה ולהסתפק בזה
לכו לעבוד במקדונלדס כי לשם אתם שייכים