כלם נשארו "אנשים"- גם בזמן המלחמה

"ויאמרו אל משה עבדיך נשאו את ראש אנשי המלחמה אשר בידינו ולא נפקד ממנו איש "(לא, מט)

עיקר התיקון לכל החטאים ולכל העוונות הוא לעסוק בתורה הקדושה ללא הפסקה, ומי שאינו יכול ללמוד ללא הפסקה כלל, כל על פנים ישתדל כמה שיותר.
ה"בן איש חי" מביא מהמדרש, שבשעה שנשא שלמה המלך את בת פרעה, ביקשה ממנו בת פרעה שיעשה למענה משהו מיוחד.
מהו?
שיזמין לביתו את כל מיני העופות שיש בעולם, אחד מכל מין, יכלאם, לאחר מכן ישחט את כולם ויבנה לה מעצמותיהם בית.
שלמה המלך ניסה להניא אותה מכך, אך היא התעקשה ולשלמה המלך לא נותרה ברירה אלא למלא בקשתה.
גזר שלמה המלך על כל מיני העופות, שעד תאריך חודשיים מאותו יום, יכנס אחד מכל מין לתוך ארמונו ויחכה. הגיעו כל מיני העופות, מלבד עוף ממין אחד שלא הגיע. המתינו לו עוד מספר ימים ולבסוף הגיע.
שאלו שלמה המלך: "והיכן היית עד עכשיו, מדוע אחרת?"
אמר לו: "הייתי בדרכי לכאן, אך בדרך התעכבתי כי הייתי מכרך לערוך סקר דחוף..."
-"במה עסק אותו סקר דחוף?"
-בדקתי מה יש יותר בעולם- זכרים או נקבות"
-"נו, ומה הייתה המסקנה?"
-"שישנן יותר נקבות, והראיה, שאחד כמוך התחתן עם אלף נשים. סימן שהנקבות מרובות על הזכרים"
אומר לו שלמה המלך: "טעית, ישנם יותר זכרים בעולם!"
"סליחה אדוני המלך" אמר העוף "לא ירדת לסוף דעתי. אתה חושב שספרתי את האנשים ואת הנשים. לא! אני בדקתי כמה זכרים ישנם וגם נקבות. בעיני, אדם שאישתו שולטת עליו וכל מה שהיא אומרת לו הוא עושה, אפילו שטות גדולה כמו לקרוא לכל העופות ולשחוט אותן כדי לבנות מהן בית- אדם כזה הוא נקבה, לא זכר!"
התקבלו הדברים על לב שלמה המלך והוא שיחרר את כל הציפורים.
כיוצא בזה, אומר ה"בן איש חי", אם אדם אינו לומד תורה, אינו מניח תפילין ואינו מטיל ציצית בבגדו- אין זה איש אלא אישה!
דבר זה נרמז בפסוק. כלל ישראל יוצאים למלחמה נגד מדין. במלחמה קשה מאוד להניח תפילין, שלא לדבר על לימוד תורה, שזו משימה כמעט בלתי אפדרית. באו שרי הצבא אל משה רבנו ואמרו לו כך: "עבדיך נשאו את ראש אנשי המלחמה אשר בידינו ולא נפקד ממנו איש", כלומר, כלם נשארו "אנשים" גם בזמן המלחמה- גם אז למדו תורה וקיימו כל מצוותיה!!!

יהי רצון שנזכה כולנו להיות "אנשים" וללמוד תורה ולשמור מצוות במיוחד בתקופה קשה זו והקדוש ברוך ירחם על כל ישראל וישלח הצלחה ושמירה לכל חיילי צה"ל! שבת שלום לכולם!