המדריך המקוצר לטרקטורוני הספורט.
בעקבות שיעמום טוטאלי של הבוקר, ושאלות שחוזרות פה כל פעם מחדש, החלטתי לנסות לעשות לכם מדריך מקוצר על הטרקטורוני הספורט בשוק הישראלי והנה לכם המדריך(הטרקטורונים שמצוינים פה כולם מצוידים בגיר רגיל 5 הילוכים+ הילוך אחורי למעט יוצאי דופן):
יאמהה ווארייר
הווארייר למעשה הוא מחלוצי טרקטורוני הספורט בארץ, כשנכנס ב93 היה בין היחידים, שנה לאחר מכן נכנסה ההונדה שהייתה מתחרה ישירה שלו, בכל אופן הווארייר עם מנוע 350 קטן וזריז בעל 6 הילוכים, סובל מבעיות חשמל רבות, יש טוענים שהחלפה למערכת חשמל של סוזוקי פותרת את הבעיות. נמכר בין השנים 93-97 נסחר בין 11000-18000 , המחיר נקבע בד"כ ע"י המוכר עצמו ולא עפ"י המחירון.
יתרונות: 6 הילוכים - מהירות גבוהה.
חסרונות:בעיות חשמל, משקל קצת כבד ואמינות ןקירור אוויר.
הונדה EX300
ההונדה כלי קטן וזריז, מגיע עם מנוע 280 (300) סמ"ק מקורר אוויר,בזמנו יצא מהחברה עם 28 כ"ס במנוע, משקל נמוך , מה שנותן לכלי ביצועים טובים.
כלי טוב למתחילים דלי תקציב הכלי עצמו אומנם מיושן אך מאוד אמין, נמכר בין השנים 94-96, המחיר בד"כ נקבע ע"י המוכר ולא ע"י המחירון בין 14000-18000 תלוי במצב הכלי.
יתרונות: אמינות, אמינות, אמינות (מנוע הונדה), אין מחסור בחלקים, מכלולים די חדשים.
חסרונות:קטן קצת יותר מדי וקירור אוויר.
ארקטיקט dvx400
הדיויאקס, אני קורא לו הונדה איקס משופרת,כאילולקחו הונדה איקס 300 הזריקו לה למנוע כמות מוכפלת של סוסים (הדיויאקס מגיע עם 40 כ"ס במנוע) שיפרו את היופי של הכלי הרחיבו קצת את הכלי שיהיה יותר יציב וקיבלנו הונדה איקס משופרת בתחפושת של דיויאקס 400. הדיויאקס קטן זריז וחזק, כלי מאוד כייפי לביצועים, קפיצות, ווילי, וכו', לאוהבי אדרנלין, הכלי מגיע משנת 2006 גם עם בולמי גז מהחברה והוא בסיס מצוין לשיפורים. נמצא פה מ2004. נסחר מ56000-27000 לחדש 2007.
יתרונות: אמינות(מנוע סוזוקי-לקוח מהLTZ),יחס תמורה-מחיר, ידידותי לרוכב.
חסרונות: יש טוענים שהוא מעט חלש(לדעתי לא),מושב קצת קשה מדי.
בומבדיר dsx650
הדיאס הוא מחלוצי הטרקטורוני ספורט החדשים שהגיעו לארץ, הגיע ב2001 ועשה מהפכה, הכלי עם מנוע רוטקס 650, כלי גדול וחזק מאוד(מגיע עם 52 סוסים עצבניים שרוצים רק לרוץ), הכלי סובל ממשקל עצמי גבוהה של 220 ק"ג (לעומת דיויאקס 170 ופרדטור 188), אין רוורס וחבל כי למתחרים שלו יש ואפילו אחד שממש קל לתפעל.
כדאי להיות גם חזק פיזית על המפלצת הזאת כי כשהוא מחליט ללכת לכיוון שעליו לא חשבתם, צריך מידה של אגרסיביות כדי לגרום לו להבין מי הבוס.הכלי מ2001-2007 נסחר בין 64000-20000 לחדש, משנת 2001 עד 2003 נמכרו שני דגמים נוספים שהם הדיאס הרגיל, הדיאס באחה שמצויד מדרסים(נרף ברס), שעון טורים, ומגני ידיים. מ2004 מגיע הדיאס עם מזלג אחורי מקוצר ושתי רמות גימור די אס רגיל ואיקס שבנוסף לתוספות שבבאחה הוא מצויד גם בבולמי גז, ומ2006 נמכר רק ברמת גימור איקס.
יתרונות: נוח מאוד(ניתן לתפור איתו קילומטרים של טיול בלי כאבי גב), חזק ומהיר.
חסרונות: עלות חלקים בשמיים(כשהכלי יוצא מאחריות),אין רוורס, משקל.
פולריס פרדטור 500
פרדטור- כשמו כן הוא "הטורף" מרגע שיחרור הקלאץ ניתן להרגיש שהפרדטור רוצה באמת לטרוף את כל השטח. הפרדטור עם מנוע 500 סמ"ק 52 כ"ס ומשקל עצמי של 188 ק"ג בלבד מאופיין בפרצי כוח חזקים ככל שעולים במעלה הסל"ד.
לפרדטור מיתלים טובים עם יכולת סינון גבוהה, דורש יכולת שליטה גבוהה- לא למתחילים.
נמכר ב2003-2004 בגרסא רגילה שנקראת "רד" ללא רוורס וב2004 גם גרסת הטרוילי עם פלסטקיה מיוחדת, מ2005 (שנכנס הרוורס) נמכר בגרסת רד ובגרסת טרוי לי שמאופיינת בגיר עם יחסי העברה קצרים, ובולמי גז,בנוסף התרחש שינוי ב2005 במושב והגבהת הכידון לצורכי נוחות.ב2007 משווקת רק גרסת ה"רד" (בנוסף לגרסאות אווטלאו, ראו בהמשך).
נמכר בין 57000-25000 לחדש.
יתרונות: חזק מאוד- למכורים לדבר.
חסרונות: בעיות אמינות בכלים שלא טיפלו בהם כראוי, קאליפר אחורי שמתפרק מהויברציות של הכלי, בנוסף לדעתי תנוחת הישיבה (ל-ד-ע-ת-י) היא פחות נוחה מזו של האחרים, מחסור ברוורס בשנים 2003-2004, בנוסף מחסור בכוח בטורים נמוכים בגרסת הרד.
פולריס פרדטור אווטלאו 500 ו525
האווטלאו 500 שהגיע ב2006 אלינו ועשה מהפכה של כלי ספורטיבי עם בולמים אחוריים נפרדים (וואווו), מגיע עם מנוע זהה לזה של הפרדטור 500 עם גיר מקוצר של פרדטור טרוי לי, הכלי יותר נוח מהפרדטור ומנסיעת מבחן קצרה עליו אני יכול להגיד שהכלי מגהץ את השטח , ולא מרגישים עליו כל שינוי קטן בדרך.
המתלים הנפרדים מאחורה מרסנים קצת את המנוע המטורף של הפרדטור (לדעתי זה לטובה לדעת אחרים-לא). הכלי נמכר מ2006-2007 אם אני לא טועה חדש עולה כ68000 אלף ש"ח .
יתרונות: מתלים נפרדים מאחורה לגיהוץ השטח.
חסרונות: מתלים נפרדים מאחורה שמרסנים את המנוע.
קיימת גרסא נוספת של האווטלאו שהיא ה525, הרבה אני לא יכול להגיד עליה חוץ מזה שהיא מצוידת במנוע של KTM525 וצריכה להיות מטורפת, אבל במחיר שהיא עולה אני יכול להגיד "לו הייתי רוטשילד".