עדכון: הנה מדריך שהוא תוצאה של חיפוש ארוך ומייגע:
ראשית ייאמר: אני מתכוון לכתוביות באנגלית (אקורדים וכאלה) ולא בעברית. ושנית: הכתוביות לא יהיו זמינות כברירת המחדל של הסרטון אלא רק למי שילחץ על כסמל הכתוביות.
נצא לדרך:
קודם כל ממירים את הסרטון לקובץ Avi (וזה יהא לכם סימן: אבי המלך) דרך האתר המומלץ הזה:
http://www.clipconverter.cc/de/
אחר כך מורידים את התוכנה הזו:
http://files.divx-digest.com/software/subtitle/subtitleworkshop251.zip
זה קישור שעדיף על פני קישורים אחרים כי לא תמיד זו התוכנה המלאה...בקיצור תורידו.
לאחר ההתקנה תפתחו את התוכנה ויופיע לכם המסך הזה:

אז כפי שאתם רואים התוכנה היא באנגלית. כדי להמיר את השפה לעברית תעשו את זה:

כעת, לאחר שהתוכנה היא בעברית (לעיתים שורת התפריט למעלה נשארת בשפה זרה. פשוט תרחפו עם העכבר ע"פ המילים וזה יסתדר) מכניסים את הקובץ:

ואז תבחרו קובץ:

כעת לאחר שהסרטון בפנים, פותחים "קובץ כתוביות חדש":

כעת שימו לב: מעבירים את הסרטון לרגע שאתם רוצים שתתחיל הכתובית הראשונה (או כבר בהתחלה- תלוי מתי אתם רוצים את זה) ולוחצים על הכפתור המסומן בתמונה:

הכפתור שעליו לחצתם אומר לכתובית מתי להתחיל. כעת תכתבו בשדה הלבן למטה את מה שאתם רוצים שיופיע בכתובית:

עכשיו תמשיכו את הסרטון עד הרגע שבו אתם רוצים שתיגמר הכתובית, ותעצרו אותו. לאחר העצירה תלחצו על שלושת הכפתורים שאומר לכם. לא צריך להבין מה הם עושים, פשוט תלחצו על שלושת הכפתורים האלו:

רואים את הכפתור שבתמונה? תלחצו עליו ועל שני הבאים אחריו מימין, ואז המסך יעבור לכתובית הבאה.

תחזרו על אותו תהליך: כתיבת התוכן למטה, מעבר לסוף הקטע של הכתובית, עצירה ולחיצה על שלושת הכפתורים. ככה עד שתסיימו את כל הכתוביות. אתם יכולים לראות שהוא כתב את הכתוביות בשפה זרה. זה בגלל שהוא לא תומך בעברית (או שאני לא יודע איך מעבירים לעברית- תקנו אותי אם אפשר).
לאחר שסיימתם את כל הכתוביות, אתם שומרים בשם:

אתם שומרים את הכתוביות כקובץ "SUBRIP" בלחיצה פעמיים עליו:

עכשיו אתם מחברים בין קובץ הכתוביות שיצרתם לסרטון עצמו. איך? פותחים את הסרטון בנגן הפופולרי VLC (רק בנגן הזה זה יעבוד), וגוררים את קובץ הכתוביות (מהיכן ששמרתם אותו) לתוך הסרטון. כעת הסרטון יתנגן עם הכתוביות!
אבל אל תהיו מבסוטים מעצמכם, כי זה לא נשאר ככה. אם תעלו ליוטיוב את הסרטון זה יהיה בלי כתוביות. מה עושים? מעלים ליוטיוב רגיל, נכנסים לסרטון ולוחצים על סמל הכתוביות של סרגל העריכה למטה (CC), לוחצים על סמל ההעלאה של קובץ הכתוביות ומעלים.
זהו! כעת הסרטון יהיה עם כתוביות, אבל רק לאלה שילחצו על סמל הכתוביות בסרטון (לא של העריכה- זה זמין רק למעלה הסרטון. אני מדבר על סמל הכתוביות בסרטון עצמו ולא מתחתיו).
אני יודע שזה בסיסי ואולי גם לוקה בשגיאות אבל זה מה שאני יודע