נכתב במקור על ידי
galzaken8
אתה יכול בבקשה להסביר לי למה אתה מתכוון בשינוי פוליטי ודמוגרפי? בגלל שהממשלות שלהן מושחתות ולוקחים את הכסף אליהם ולמשפחות שלהם, אז המדינות לא יכולות להפוך למדינות מפותחות? אתה רוצה להגיד לי שככה הן בוחרות לחיות? אתה יודע למה תושבי המדינות לא רוצות להילחם בממשלות המושחתות שלהן? למה הן לא רוצות להפוך למדינות מפותחות ובלי שחיתות? זאת אומרת שאם המדינות האלה יחליטו להפסיק להיות מושחתות ולהתפתח כלכלית, הן יכולות לעשות את זה? כלומר, זאת בחירה שלהן? זאת אומרת שהן רוצות להישאר עניות ולא להתפתח? אם זה תלוי אך ורק בהן, אתה חושב שהן כן יוכלו להפוך למדינות מפותחות או לפחות לשפר את מצבן הכלכלי והחברתי בזמן קצר יותר? זה עצוב, אני לא מבין למה זה ככה. אתה מבין בזה קצת?
יש משהו שאני לא מבין. זה נכון שהיום אנשים לומדים מנדרינית, ספרדית, סינית ושפות נוספות. אבל אני חושב שזה לעולם לא יחליף את האנגלית, משום שאנשים בעולם קודם כל חייבים ללמוד אנגלית ולדבר אנגלית כשפת תקשורת בינלאומית. כלומר, לא משנה אם הם יודעים שפה אחרת, הם תמיד ידברו באנגלית. וזה כמו משהו שאי אפשר לצאת ממנו: כולם חייבים לדעת אנגלית, כולם רוצים לדעת אנגלית, כולם רואים סרטים וסדרות באנגלית (כי הם הכי מצליחים וטובים), כולם אוהבים שירים באנגלית וכ'ו.., וכל זה בעיקר כדי לדעת אנגלית.. בגלל זה אני חושב שהספרדית, המנדרינית או שפה אחרת לעולם לא יוכלו להחליף את האנגלית או לשמש גם כשפה בינלאומית בנוסף לאנגלית, כי אנשים בכל העולם רוצים לדעת אנגלית ומסכימים עם זה..
אני חושב שהמדינות הדוברות ספרדית צריכות לעשות משהו כדי לגרום לעולם להבין שזה חשוב ושצריך לדעת ספרדית. כלומר, שהן צריכות לעשות משהו כדי שהעולם יראה צורך ללמוד ולדעת ספרדית, ושאין להם ברירה אחרת לא לדעת ספרדית, ורק ככה הספרדית תוכל להעלות את החשיבות שלה בעולם ואולי להיות חשובה כשפה בינלאומית כמו האנגלית. אני יודע שהמדינות הדוברות ספרדית ברובן הן מדינות עניות, אבל יש קצת מדינות שיחסית מצבן טוב, יחסית מצבן בינוני, ואני חושב שדוברי הספרדית יכולים לנצל את העובדה שהספרדית מדוברת על-ידי כמעט חצי מילארד אנשים בעולם ב- 20 מדינות כשפת אם. כלומר, אני חושב שיש לה כוח והשפעה מסוימת, לפחות מבחינה מספרית ודמוגרפית. אני יודע שיש בעיה עם הכלכלה כי הן ברובן מדינות עניות, ובגלל זה אני רוצה לעזור להן, כמה שאני יכול. אבל אני חושב שגם הספרדית היא סוג של שפה בינלאומית, היא גם שפה רשמית בארגונים בינלאומיים, כמו האו"ם, האיחוד האירופי, האיחוד האפריקאי, ארגון הסחר העולמי ועוד.. אני חושב שהבעיה שלה היא האנגלית, משום שכולם עסוקים ומשקיעים כסף וזמן רב ללמוד ולדעת אנגלית, ושזה מבטל את הספרדית, וגורם לה לא להיות חשובה. אני חושב שהספרדית רק צריכה לצאת מגבולות ספרד ואמריקה הלטינית כשפה זרה לכל העולם, וככה היא גם תוכל לשמש כשפה בינלאומית, כי המון אנשים ילמדו וידעו אותה, כמו שקורה כיום עם האנגלית. אבל אני חושב שהעולם צריך להכיר ולקבל אותה כשפה שיכולה לשמש כשפת תקשורת עולמית, שהעולם יצטרך להבין שחשוב לדעת וללמוד ספרדית, כדי שזה יקרה. אתה יודע אם יש אפשרות שזה יקרה, או לפחות שגם ההשפעה של הספרדית (ולא רק המנדרינית) תוכל להיות מקבילה לאנגלית, ושגם הספרדית תוכל לשמש כשפה בינלאומית ולהיות נוכחת וחשובה יותר בעולם?
סליחה שאני חופר לך על זה, אבל אני מאוד אוהב את השפה הספרדית, ומאוד מעציב אותי שזה המצב כיום, ואני גם לא מצליח להבין את העולם. ואני באמת חושב שיש לה פוטנציאל וסיכוי להפוך לשפה בינלאומית וחשובה יותר. אתה פשוט היחיד שענית לי, בגלל זה מאוד חשוב לי שתחזיר לי תשובה על מה שאתה יודע, מתי שאתה יכול. אין לי בעיה לחכות לתשובה. אבל אם אתה לא יכול או לא רוצה לענות, אז אני אשמח אם בבקשה רק תוכל להגיד לי כדי שאני לא אחכה סתם..
תודה רבה על הכל ושבוע טוב.