קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 19-02-2007, 00:15
  2. משהו שמציק לי..
    על ידי Haim בפורום משוב
    תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 20-03-2006, 18:25
  3. משהו שמציק לי
    על ידי משתמש אנונימי בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 27
    הודעה אחרונה: 26-01-2006, 23:18
  4. משהו חזק שראיתי בפורום אחר.. כנסו..
    על ידי אור בפורום דיבורים
    תגובות: 94
    הודעה אחרונה: 26-10-2005, 00:33
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

משהו שמציק לי בפורום מתבגרים

משתמש מתקדם
    שם פרטי
    דורון
    לייקים
    0
    נקודות
    15
    משפט מחץ
    יש לך אולי עוף מיותר?

ברירת מחדל משהו שמציק לי בפורום מתבגרים

לפי מה שידוע לי, מטרת הפורום (מתבגרים) היא לתת יעוץ למשתמשים שצריכים את היעוץ, בכל נושא הקשור לגיל ההתבגרות, יחסים בינו לבינה וכד'.

כאשר משתמש מבקש יעוץ בנושא של יחסים עם בן/בת זוג, עיצות איך ליצור קשר וכד', פה אין דבר כזה יעוץ נכון ומקצועי. כל אחד רשאי באמת לתת את הדעה שלו, מה שלדעתו נכון לעשות.

אבל מה קורה כאשר מישהו שואל שאלה בתחום כזה, שתשובה לא נכונה עלולה לגרום נזק?! עכשיו אני פונה להנהלה הגבוהה, להציץ בכמה אשכולות בפורום ההוא, ולראות כמה תגובות מכילות את המילה "לדעתי" או "לא בטוח אבל..". הרי תבינו, מי שבא לבקש תשובה לשאלתו, לא מעניינות אותו הדעות של כולם, הוא בסה"כ רוצה תשובה נכונה...

לדעתי כדאי לעשות משהו בנידון. לאחרונה פורסם שם איסור לרשום ירידות או זלזולים שונים, אבל זה לא מספיק. מישהו יכול לקבל תשובה מוטעת על דברים מאוד רציניים

יום נעים.

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אור
    לייקים
    2
    נקודות
    51
    משפט מחץ
    אקונה מטטה...

שמע אחי...אף אחד לא קופץ ישר על כל עצה שמביאים לו....
    ובנינו...אנשים יודעים מי כאן מבין בפורום ומי לא...
    ואם לא...רואים לפי רמת הכתב...אני לא חושב שזו בעיה רצינית..אני מבין למה אתה מתכוונן אבל אני לא חושב שיש איך לטפל בזה...איך שלא יהיה זה יקרה

משתמש מתקדם
    שם פרטי
    דורון
    לייקים
    0
    נקודות
    15
    משפט מחץ
    יש לך אולי עוף מיותר?

הממ.. אתה צודק. אני גם לא רואה איזשהו פתרון, בגל זה לא הצעתי אחד כזה. פשוט רציתי שיתחילו לשים לב לדברים הללו, ואולי יבוא למישהו רעיון בנוגע לזה.

יום נעים!

משתמש כבוד
    שם פרטי
    שקד
    לייקים
    1
    נקודות
    450

זה לא רפואה, וכמו בכל סיפור "בנים בנות" יש כמה דרכים... אין בן-אדם שיכול תמיד לדעת את הצעד הנכון, וכן כמו שתבוא למישהי ותשאל אותה שאלה אינטימית היא לא תמיד תענה בחיוב.

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אלכס
    לייקים
    2
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    אמונה וכוח רצון הם חומרי הבניין הטובים ביותר כדי לבנות

דבר ראשון (שהוא ארוך מאוד...)

שמע... סה"כ אי אפשר לעשות הרבה בנידון.
    כפי שאמרו פה... זה לא פורום רפואה שרק מי שקיבל הכשרה יכול להגיב.
    הרי אנחנו פה מעייצים למישהו, שבעצם, אנחנו לא יודעים את המקרה ב 100%. אין כזה דבר להביא את כל הפרטים.. כל הסיפור, כל רגשות והדעות והצדדים. תמיד שוכחים או לא יודעים או בכלל הכותב מקבל התרשמות לא נכונה או מגיב בצורה מבלבלת שנותנת לקוראים דעה שונה של הכתיבה.

בעצם כלללללללללללללל מי שמגיב, יכול לגרום נזק, ויכול לעזור. אנחנו כותבים עצות על בליינד !!!! כל אחד יכול לעזור ויכול לפגוע ! גם אני שאני מפקח, גם המנהל, וגם משתמשים רגילים, בצורה שווה יכולים לפגוע ויכולים לעזור, באותה מידה.

עזוב רמת כתיבה וזה... שנינו יודעים את זה שאפילו שאנחנו כותבים מגילות ומשקיעים את הנשמה, אם הכותב שכח פרט שהוא חשב שהוא קטן או שפשוט הזניח אותו מכל סיבה שהיא, או שאפילו לא ידע אבל תמיד בכל דבר יש 2 צדדים במינימום והוא רק צד אחד, ולכן עצות שאנחנו נותנים, אנחנו לא מכירים אותו ! אנחנו לא מכירים ת'צד השני !! מזה היכרות של הודעה בפורום שבדר"כ לא עוברת את ה 100 מילים. על 100 מילים אנחנו נכיר בן אדם, נשפוט את המקרה האינטימי שלו (שבדר"כ הוא בכלל משתמש אנונימי אז אין לנו שום אינדיקציה על אופי שלו ועל צורת החיים שלו כדי לשפוט את המקרה בצורה ברורה יותר), ונחרוץ את דעתנו.

למה מי אנחנו ? אנחנו החברים הכי טובים שלו מהגן ? אנחנו בכלל מדברים איתו בבצפר ? ICQ או מסנג'ר ? אנחנו לא מכירים ת'בן אדם בדר"כ !! בן אדם אנונימי לחלוטין. והוא כותב 100 מילים ואנחנו אמורים לעזור.

איך לעזור ? בלי ידיעה מי הבן אדם ? בלי לדעת את כל הצדדים ? בלי הכשרה כלשהי ?

הרי מה אנחנו ? סה"כ אנחנו בני אדם ודוגרי העצות שלנו משקפות אופי שלנו. אם אני בן אדם ביישן אני לא אייעץ למישהו לך אליה ובלי דיבור דחוף לה נשיקה. אם אני פחות ביישן אני יכול לייעץ, ואתה יודע מה... זה לפעמים גם עובד למה אני רואה חברים שלי, וזה עובד להם ! אפילו אם זה נשמע מטומטם... לפעמים העצות המטומטמות לדעתי, עובדות. מעצבן ? לא מעצבן ? זה יכול לעבוד בידיוק כמו עצה שלי, ואפילו לפעמים יותר. זה לא עושה אותי מטומטם, אלא רק אנושי.

העצות שלנו משקפות את האופי שלנו ! לא אופי שלהם... כל אחד עם התגובה שלו והמשתמש אמור להגיע למעשה הנכון רק דרך עצמו. אפילו להנחות אותו זה יכול להסיט אותו בכלל מהאופי שלו, אל האופי שלנו. כאילו אנחנו בונים אותו על דמות עצמנו.

אז כפי שאני מנסה להסביר... נכון, יש תגובות ממש טיפשיות בפורום שהסיכויים שלהם לעבוד הם זעומים, אבל ת'יודע מה... אנחנו לא מתמטיקיים, אנחנו לא יכולים לחשב סיכויים כי אנחנו מתעסקים עם דבר שביר ומשתנה מרגע לרגע: רגשות.
    אנחנו לא נוכל לצפות רגשות, אנחנו לא נוכל לדעת איך אנשים יגיבו לדברים כאלה. יש אנשים שאוהבים דברים מסויימים, יש אנשים שמאותם דברים נגעלים...

מי אנחנו בכלל ? העצות שלנו לא שוות גרוש. של כולם יחד.
    הבן אדם שצריך עזרה, ימצא אותה בתוך ליבו, לבד...
    את העצה הנכונה, הוא ימצא מתי שהוא ירגיש שהיא נכונה. אבל זאת לא תהיה עצה שלי או שלך או של מישהו אחר... זאת תהיה הדרך שלו... העצה שלו. לא שלנו. אנחנו רק מראים מה אנחנו עושים באותו מקרה או בעצם חושבים שנעשה כי אי אפשר לדעת.
    זה כי הרגש משתנה וכל גם אנחנו.

בעצם, אנחנו בקושי עוזרים אלא משתפים את המעשים שלנו באותו מקרה... כצד שלישי.
    מי שיצתרך לקבל החלטה זה המשתמש.
    לכן, העצה הכי חכמה היא: לך לפי הלב שלך.
    שם תמיד תהיה התשובה הנכונה שמתאימה לאופי ולבן אדם שמגיב, ולא לאופי שלנו....

אנחנו לא יכולים לחזות הכל... אנחנו יכולים רק לתת עצה שמשקפת את הדעה שלנו ואת הניסיון שלנו, ולקוות מכל הלב שהיא תעבוד גם במקרה שלו.

עכשיו דבר שני...

כפי שהתחלתי להגיד לגבי ההכשרה.

בעיקרון, איך שאני רואה את זה הפתרון היחיד שניתן לעשות זה לא לאפשר לאנשים "קטנים" להגיב בכלל בפורום.

אבל איך יודעים מי בוגר ומי לא ? מבחן קבלה ? תעודה שהוא יכול לנסות לייעץ מניסיונו האישי ?
    ואם אדם לא "התקבל" ואז התבגר ?
    כל אחד... יש לו את התחום שהוא יודע בו טוב מאוד... כל אחד יש לו ת'צד החזק שלו.... לכן העצות שלו לפעמים יהיו טובות יותר ולפעמים פחות.

האם אנחנו יכולים לקבוע ? אני בן אדם בן מתבגר בעצמי. עם הרבה טעויות בחיים שלי, וגם רגעים של שמחה... אבל בהחלט הרבה טעויות בקטע הרגשי במיוחד. הרבה מאוד. אני עדיין חושב שהדרגה לא מגיעה לי מסיבות אישיות. אין לי תואר בפסיכולוגיה, ואני לא מוסמך לטפל ברגשות אדם ולייעץ, אבל אני ממשיך לייעץ. זה לא אומר שאני יודע דבר או 2 מהחיים שלי. להפך... כל תגובה שלי מלמדת אותי עד כמה שאני לא יודע כלוםםםםםםםם מהחיים שלי ויש לי עוד הרבהההה מאוד ללמוד.

ובאמת, מה עם כל השאר? מה, אנחנו נגביל אותם להכנס לפורום או להגיב ?

איך אפשר ? זה בלתי אפשרי גם מבחינה מוסרית וגם מבחינה מעשית-טכנית.

או מה לעשות ? כל מי שיביא עצה שניראת לי שטוטית ולא תעזור- עונש ?

אז בעצם עצה שניגוד לדעה שלי -תענש ? זאת לא הסטה לעבר הדעות שלי ?
    אולי אני טועה והוא צודק... מי יודע.... ? אני רק בן אדם וגם הוא, פעם אחת אני אהיה צודק ופעם אחרת הוא.

מה עוד אפשר לעשות בנושא הזה ? האם יש לך הצעות ? תציע אני אשמח לשמוע ולענות לך....

דבר שלישי, אני יודע שאכפת לך מהפורום הזה והכל... אבל אי אפשר לשנות ת'פורום לחלוטין... סה"כ זה פורום שבוא ממוצע הגילאים הוא 13-14 וההתבגרות הנפשית שלהם רק החלה. אי אפשר להביל אותם.

ועוד משו לפני שאני מסיים... מהניסיון שלי למדתי, שכל מי שבא לעזור בפורום מתבגרים ומתגברים, זה אחד שבעצם גם הוא פעם ביקש עזרה. איכשהו רק ככה מתעניינים בפורום. כשאתה מבקש עזרה ואז עובר את המקרה שלך.. אחר כך להעביר את מה שלמדת לשאר המשתמשים. הרוב עוברים הלאה, אבל מי שמגיב בחוכמה בפורום, זה מי שבאמת גם "קיבל בראש" בנושאים האלה ומנסה שאחרים לא יקבלו בראש. זאת הדעה שלי לפחות....

אמממ זה כל מה שיש לי להגיד בנתיים. אם יש לך מה להגיד בבקשה... אני תמיד פה יכול להקשיב להגיב ולעזור.

תודה רבה וסליחה...

שלך, אלכס
    נערך לאחרונה על ידי DaRk GoD; 18-09-2005 בשעה 14:43.
    למה ה' לוקח את הטובים ?

משתמש כבוד
    שם פרטי
    רביד
    לייקים
    0
    נקודות
    1,059
    משפט מחץ
    "אל תאמין למראה עיניך - כל שהן מראות לך הוא גבול בלבד"

אני רק רוצה להוסיף על דברי החכמה שנאמרו פה...

1) יש מפקח לקטגוריה, יש מנהל, יש משתמשים בולטים... המתשמים מכיריםן ויודעים מי מגיב רציני יותר ומי פחות...
    2) מי שמגיב בצורה לא רצינית - חוטף בראש... אני לא חוסך בשום אזהרה על תגובה לא רצינית...

3) המשתמש עצמו יודע לעשות את הסלקציה שלו... הוא יקשיב למישו שיגיד לו "לך זיין אותה", או למישהו שיפרט איך להתחיל מה לעשות ומה לא לעשות, לדעתו...

חחח אני ואלכס שמים עין טוב טוב על הקטגוריה בכלל ועל מתבגרים בפרט...

....

גלעד שליט, אלדד רגב ואהוד גולדווסר - מי ייתן ותחזרו הביתה במהרה ובשלום!!

לזכר סמ"ר לירן סעדיה הי"ד. לנצח תהיה בלבנו, לירן.
    לזכר סמל בן כובאני הי"ד. נזכור אותך תמיד.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 20:24.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,451,097 | הודעות: 8,151,679 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect