אין לי כוח לקרוא..תביא תרגום בעברית :\
אין לי כוח לקרוא..תביא תרגום בעברית :\
|
|
If everyone cared and nobody cried
If everyone loved and nobody lied
If everyone shared and swallowed their pride
We'd see the day when nobody died
Jason ההורים שלך או קרובי משפחה שלך היו בשואה?
לא.. גרוע יותר.. הסבים שלי לחמו במלחמות העולם (שתיהם) וויאטנם, קוריאה ועוד.. הם נאצלו לעשות את העבודה השחורה שהעולם הזה השאיר להם.. חלק לא חזרו הביתה.. לחלק יש רק קבר בלי גופה.. חלק הקריבו את עצמם כדי שחברם יחיה, וחלק פשוט לא יכל לקחת יותר מהמלחמות האלו והחליט לשים קץ לחייו..
זה מספיק לך או שאני אמשיך?
משפחתי שילמה את החוב שלה לחברה בדם.. ועל כך היא, לא יודע אם להגיד זכתה, הרוויחה את מדלית הכבוד של הקונגרס (Medal of Honor) איתור מטעם המדינה הכי גבוה שאזרח יכול לקבל כנראה לא רק בארצות הברית אלא גם בעולם.. איתור זה מעניק תמלוגים מהמדינה בנוסף לזה ששלושת דורתיו של אותו איש שיקבל ומשפחתו עצמו של האיש פתורים ממיסים לכל החיים.. כמו שהמפקד אמר לי על סבא שלי "To kill, all you need is to pull the triger. But to die for your teammates, you must be an hero" סבא שלי, ג'ון סטיב מלקולם ה-3, מת ב1945 אחרי שלחם באירופה והוביל דוויזיה שלמה לניצחון ואז נשלח ליפן ונלחם שם במשך שנתיים.
כשגילה שאין דרך לתת איתות לטייסי ח"א האמריקאי להפציץ, השתמש בזיקוק ורץ אל קווי האויב ושימוש בתור מטרה חייה להפצצה.. בכך הציל גדוד של 500 לוחמים אבל שילם את המחיר היקר מכל..
עקב המעשה של סבי, אותו גדוד כבש את האי שלהם (לא אגיד אותו פה מפאת כבוד לקוגנרס שבטח לא רוצה לחשוף על איזה אי לחם כל לוחם..) ואיבד 30 לוחמים.. אותם הלוחמים היו בהלוויה שלו וחלקם חיים עד היום.. כל שנה לזכר אותו יום הם באים ל"קבר" של אותו איש שבזכותו הם חיים..
אחרי סיום המלחמה, התברר מה שהוא עשה ואוטומטית אייזנהאואר דרש להעניק לו את מדלית הכבוד של הקונגרס ועוד עיטור על לוחמה וצלפות מצטיינים..
ויש גם את הסבא השני שלי, שמת במלחמת וויאטנם כששימש כטייס בצי וגילה שהמטוס שלו עומד בפני סכנת ירוט ואז החליט לכוון עצמו למטרה "הכי" חמה שמצא.. אותה מטרה הייתה מחסן תחמושת.. הוא גם זכה בהרבה מדליות..
אתה רוצה שאני אמשיך לספר או שזה מספיק? כי אני לא הכי נהנה להיזכר בקרובים שלי שמתו בגלל בעיות של פולטיקאים..
עריכה: לזה מעלי, הייתי מציע לך לחשוב פעמיים.. בדין תורה, כל מאמין יותר הדוק יקודם בחברה והקשרים יהיו על ימין ועל שמאל, יהיה אנרכיה, יהיה כאוס, יהיה מלחמת אחים, יהיה דם, ובסוף, כמו שדארווין אמר "רק החזק שורד"
המשך לילה שקט,
Jay.
נערך לאחרונה על ידי Jason; 09-08-2007 בשעה 23:10.
זה בהחלט כואב...
אבל אני לא יכול להשוואת את זה לשריפה של אנשים חיים.. פשוט להכניס שורה של אנשים עירומים לתוך תנור זה דבר שקשה לדמיין :\
"אם יהיה דין תורה ואנשים יאמינו לא תהיה שום מהבלה בלה בלה שאמרת."
אתה באמת חושב שמתישהו כולם יאמינו?
כי אם יהיה דין ותורה יהיה את כל מה שהוא אמר.
נערך לאחרונה על ידי soundforge; 10-08-2007 בשעה 00:36.
string s = "אנחנו אוהבים אותך יפרו";
היית רוצה.. אתה יודע שזה נכון! תראה איך הכל עובד היום.. כל מי שמקורב אליהם זוכה..
אני עדיין תומך במשפט של סטאלין: "המוות פותר את כל הבעיות. אין אנשים-אין בעיות".. רק ככה כדור הארץ יכול, הטבע והבע"ח יכולים להמשיך להתקיים.
דין תורה, דמוקרטיה, דיקטטורה, מונרכיה, כולם אותו קקה.. בכולם זוכים בעלי הקשרים והעשירים... הצורה השלטונית היחידה שאין בה קשרים אך אין בה גם כסף (דבר חיובי לדעתי) היא אנרכיה.. ככה כל אחד לעצמו ולא צריך שלטון.. הצורה שהעולם התקיים פעם בתקופת האדם הקדמון לפני כמה מליוני שנים ולא אלפי שנים אדון רבי! כן! העולם קיים מליוני שנים וההוכחה לכך הוא דינוזארים.. הם היו קיימים אז ויודעים שלא היו איתם אנשים כי מתארכים דברים.. כן, התנ"ך טועה ובגדול..
והנה קטע בשבילך שאני מעתיק ממאמר שאני עורך:
פרופסור אתאיסט לפילוסופיה מרצה לכיתתו על הבעיה שיש למדע עם האל הכל-יכול. הוא מבקש מאחד מתלמידיו החדשים לעמוד
הפרופסור: אתה מאמין באלוהים?
הסטודנט: בהחלט, אדוני.
הפרופסור: האם אלוהים הוא טוב?
הסטודנט: בוודאי.
הפרופסור: האם אלוהים הוא כל-יכול?
הסטודנט: כן.
הפרופסור: אחי מת מסרטן למרות שהוא התפלל לאלוהים לרפא אותו. רובנו היינו מנסים לעזור לאחרים חולים, אבל אלוהים לא. איך זה מראה שהוא טוב?
(הסטודנט שותק)
הפרופסור: אינך יכול לענות, נכון? בוא נתחיל שוב. האם אלוהים טוב?
הפרופסור: האם השטן טוב?
הסטודנט: לא.
הפרופסור: מאיפה הגיע השטן?
הסטודנט: מ... אלוהים...
הפרופסור: נכון. אמור לי, בני, האם יש רוע בעולם?
הפרופסור: הרוע נמצא בכל מקום, לא כן? ואלוהים ברא הכל, נכון?
הפרופסור: אז מי ברא את הרוע?
(הסטודנט לא עונה)
הפרופסור: האם יש מחלות? חוסר מוסריות? שנאה? כיעור? כל הדברים הללו קיימים בעולם, נכון?
הסטודנט: כן, אדוני.
הפרופסור: אז מי ברא אותם?
(הסטודנט לא עונה)
הפרופסור: המדע אומר שיש לך חמישה חושים בהם אתה משתמש לזהות ולשרת את העולם סביבך. אמור לי, בני, האם ראית את אלוהים?
הסטודנט: לא, אדוני.
הפרופסור: שמעת אותו?
הסטודנט: לא, אדוני.
הפרופסור: האם אי פעם הרגשת את אלוהים, טעמת אותו, הרחת אותו? האם היתה לך תפיסה חושית כלשהי של אלוהים?
הסטודנט: לא, אדוני, לצערי לא.
הפרופסור: אך אתה עדיין מאמין בו?
הפרופסור: בהתאם לנוהלי בדיקה אמפיריים וניתנים למדידה, המדע אומר שאלוהים אינו קיים. מה יש לך להגיד על זה, בני?
הסטודנט: יש לי רק את האמונה שלי.
תקרא את כל זה ותגיד לי עכשיו את דעתך המעוותת..
המשך לילה שקט,
Jay.
גנסון במצב של אנרכיה במיוחד אלה עם הקשרים , העשירים והחזקים שורדים.
ג'ייסון, אני מאמין שכולנו פה מכירים את המאמר האמיתי, ואפילו שאני לא מאמין בה', המאמר היה נחמד.. והרסת אותו (בדברים נכונים, אבל עדיין הרסת) :\
string s = "אנחנו אוהבים אותך יפרו";
תגובה לדיאלוג בדיאלוג נוסף.
אפילו לא תשובה של רב או משו.
פרופסור באוניברסיטה הציג שאלה זו לסטודנטים
שלו: " האם כל מה שקיים,
נברא ע"י אלוהים?". אחד הסטודנטים ענה באומץ:
"כן, נברא ע"י אלוהים."
"אלוהים ברא הכל?", שאל הפרופסור.
"כן, אדוני", ענה הסטודנט.
הפרופסור שאל: "אם אלוהים ברא הכל, משמעות הדבר
שהוא ברא רוע – מאחר
והרוע קיים. בהתאם לעקרון שהמעשים שלנו
מגדירים אותנו עצמנו, האלוהים הוא
רוע."
הסטודנט השתתק בשומעו תשובה זו.
הפרופסור היה מאוד מרוצה מעצמו. הוא התרברב
בפני התלמידים שלו שהוכיח שוב
שהאמונה באלוהים היא מיתוס.
סטודנט נוסף הרים את ידו ואמר: "אני יכול להציג
שאלה?"
"כמובן", ענה הפרופסור.
הסטודנט גם ושאל: "האם קיים קור?"
"איזו שאלה? מעולם לא היה לך קר?". הסטודנטים
צחקו על שאלתו של האיש הצעיר.
האיש הצעיר ענה: "למעשה, אדוני, הקור לא קיים.
בהתאם לחוקי הפיזיקה, מה
שאנו מחשיבים כקור, מהווה למעשה חוסר חום. את
האדם או החפץ אפשר ללמוד
לפי העובדה האם יש לו או האם הוא מעביר אנרגיה.
האפס המוחלט (460 מעלות
פרנהייט) הוא היעדר חום מוחלט. כל חומר
בטמפרטורה זו הופך להיות לא פעיל
ולא מסוגל להגיב. קור לא קיים, אנו יצרנו מילה
זו כדי לתאר מה אנו
מרגישים בהיעדר חום."
הסטודנט המשיך: "פרופסור, האם קיים חושך?".
הפרופסור ענה: "כמובן שקיים".
הסטודנט ענה: "אדוני, אתה שוב לא צודק. החושך
אינו קיים. החושך הוא למעשה
חוסר אור. אנו יכולים לחקור את האור, אך לא את
החושך. אנו יכולים להשתמש
במנסרה של ניוטון כדי לפרק את האור הלבן להרבה
צבעים ולחקור אורכי הגל
השונים של כל צבע. אנו לא יכולים למדוד את
החושך. קרן אור פשוטה יכולה
לחדור לעולם החושך ולהאירו. איך אתה יכול לדעת
עד כמה חשוך חלל כלשהו?
אתה מודד את כמות האור הקיים. הלא כן? חושך הוא
מושג שהאדם משתמש בו כדי
לתאר מה קורה בהיעדר אור."
בסופו של דבר, האיש הצעיר שאל את הפרופסור:
"אדוני, האם קיים רוע?"
הפעם, הפרופסור ענה בחוסר ביטחון: "כמובן, כפי
שכבר אמרתי. אנו רואים
אותו כל יום. אכזריות בין האנשים, המון מעשי
פשע ואונס בכל העולם. דברים
אלה הן שום דבר אחר מאשר דוגמאות של רוע."
על זה ענה הסטודנט: "רוע לא קיים, אדוני, או
לפחות הוא אינו קיים בפני
עצמו. רוע הוא היעדר אלוהים. הוא דומה לחושך
ולקור – מילה שנוצרה ע"י
האדם כדי לתאר את היעדר האלוהים. אלוהים לא
יצר רוע. רוע הוא לא אמונה
ואהבה, שקיימות כמו האור והחום. רוע הוא
התוצאה של היעדר אהבת אלוהים
בליבו של האדם. זה כמו הקור, שמגיע כאשר אין
חום, או כמו החושך, שמגיע
כאשר אין אור."
הפרופסור השתתק והתיישב.
שמו של הסטודנט הצעיר היה – אלברט אינשטיין.
יאפ, רק שיש בעיה אחת במאמר הזה לגבי אלברט.. כיוון שאלברט בזמנו לא רק שלא למד במיקום של אותו אוניברסיטה, אלברט גם לא היה חיי באותה תקופה! חושבים שזה היה אלברט שאמר.. אגדה אורבנית שקיימת כבר שנים ונופצה רק בשנתיים האחרונות כשגילו את הריכוז של האתיסטים ואת הסבירות שיהיה קיים פרופסור כזה והגיעו לשתי מסקנות:
1) התקופה לא מתאימה לתקופה שלו שכן בתקופה כזו הייתה בורות כלפי האתאיסטים והם לא זכו ללמד בגלל הקנאה הדתית (כן, הקנאה הדתית באוניברסיטאות הייתה קיימת במאה ה-20 וגם קיימת במאה ה-21 אך בזמן המדובר הייתה עוד יותר חזקה)
2) הריכוז הגדול של אתאיסטים שקיבלו יותר זכויות היה בארה"ב, שכן הם הראשונים שתמכו בחופש זכויות ללא הבדלי דת, גזע, מעמד חברתי ומעמד כלכלי (אנחנו מדברים על אחרי מלחמת האזרחים..). לכן רק שם יכלו אתאיסטים ללמד, ומכיוון שאיינשטיין היגר לארצות הברית (ב1939\8) אחרי שסיים את לימודיו וקיבל את הפרופסורה כבר.. הוא למד הכל באוסטריה.. מונרכיה שנשלטה על ידי מלך (בזמן אוסטרו-הנוגריה, חלק מהזמן של אלברט) ואז דמוקרטיה קצרה ביותר ברפובליקת ויימאר ועברה מהר מאוד לידו של היטלר באנשלוס..
כך שעכשיו אתם יודעים איך מכינים אגדות אורבניות מבלי לבדוק קודם כל היסטוריה ולדעת את העבר שצפוי להרוס את העתיד.. כן ידידי, ברגע זה נופצה עוד אגדה אורבנית..
רוצים להביא עוד אגדות ונראה איך הם מנופצות? בשבוע הבא נארח כן את אגדת ל"ג בעומר וננפץ גם אותה ילדים.. הישארו אימנו ואל תחמיצו אף פרק
בחייכם, אם אתם מנסים להשלים ולהגיד משהו, לפחות תבדקו עובדות.. אני בכוונה הבאתי חלק אחד כי תמיד אפשר לבחור איזה חלק לקחת מאגדה (או הגדה), אחרי הכל, זאת הסיבה לשמה היא נועדה..
המשך לילה שקט,
Jay.