חחחחח לא יודע הם נראים לי מוזרים כאלה, אז חשבתי על הפרעות שאני מכיר בגלי P...
טוב רגע בוא נחשוב, אני לא מוצא שום בעיה במרווחים רק שה-P (מצטער נדבקתי אליו...) קצת אחורה יותר מה-QRS, אבל אם זה לא זה, אז אולי זה ברדיקרדיה?
|
|
יפה יפה.. אתה עולה על זה.. אבל אין שום קשר לברדיקרדיה..
כאילו החולה שיש לו את זה יכול להיות קצת ברדיקרדי.. אבל זו לא ההפרעה שיש פה בתמונה
לא ולא.. מה הקשר לעזזל...?!?!
אני בטוח שזה מה שתגיד כי זה כל כך קל...
אני יתן לך עוד יום יוממים ככה וגם לאנשים האחרים בפורום כמו רעות למשל לנסות.. ואני אתן את התשובה.
או קי... אולי אני הולכת להגיד משו מאד מטומטם (כי אין לי כל כך ידע בנושא..), אבל אני מנסה...
אז ככה, המרחק בין גל הP לQRS הוא גדול (אולי גדול מידי). גל הP מסמל את החשמל בSA והQRS מסמל את ההולכה החשמלית בחדרים. אז אולי פשוט ההולכה החשמלית בין הSA לחדרים איטית מידי, אולי יש הפרעות האמצע ואז זה בעצם מה שאסף אמר - NSR WITH FIRST AVB (אם אנשים הסבירו לי מה זה בצורה נכונה...)
אם זאת תשובה מטומטמת מידי נא לא להתייחס
יומטוב ושקט
ברוך השם..!
סוף סוף מישהו עם משהו על הראש.. AVB 1st degree
עכשיו.. אני יתן הסברון...
לינק:
http://images6.theimagehosting.com/123.754.gif
כמו שאתה יכול לראות אסף.. באדום כהה מסומן כל גל P.. תשים לב שלפני כל קומפלס QRS בא גל P 1 וזה תקין..
הצורה שלו בסדר גמור וכל השאר תקין.
עכשיו.. אתה יכול לראות שיש לנו קומפלסים (QRS) תקינים לחלוטין. לא רחבים.. לא צרים לא שום דבר פשוט מושלמים חח.. אבל.. ישנה בעיה אחת..
והיא המרווח PR...
זהו הרווח שיש לנו בין גל P לגל R.
יש לנו משבצות גדולות באק"ג כל אחת זה 0.2 שניות.. ויש לנו משבצות קטנות יותר שכל אחת זה 0.04 שניות.
תשים לב וזה ההגדרה לAVB ממעלה ראשונה.. מרווח PR הוא מעל 0.2 שניות.. זאת אומרת מעל משבצת אחת..
כאן רואים את זה בבירור.. כי כל מרווח PR הוא בערך 2 משבצות גדולות.
עכשיו.. כן זה NSR.. פירושו של NSR זה קצב סינוס נורמאלי.. וכאן הקצב בא בצורה סדירה מהסינוס..
אבל יש לנו עיקוב בAV.
גל הP מייצג את יציאת הזרם מהSA ומעברו בעליות.. הקומפלס QRS מייצג את מעבר הזרם בחדרים..
ברגע שיש לנו מרווח PR גדול.. זאת אומרת שיש עיקוב במעבר הזרם החשמלי... ומה יכול לעקב אותו . הקוצב המשני.. ה-AV...
קפיש?
אתם מוזמנים לשאול עוד שאלות..
רעות יפה.. 10 נק'.
אסף קח גם אתה 10 על המאמץ =]
יצאתי למשמרת.. חידה נוספת תבוא בהמשך...
נערך לאחרונה על ידי CompleX; 30-07-2006 בשעה 17:42.
מצויין.. זה מראה ש-2 יותר טובים מ-1![]()
חח אבל תקראו את ההסבר לא סתם השקעתי בזה חחח..=]=]=]