אני רואה שאתה באמת "עוין" לתורה ..
תביא לי כמה "שטויות" שאתה קראת ? אשמח לקרוא גם =]
תודה .
אני רואה שאתה באמת "עוין" לתורה ..
תביא לי כמה "שטויות" שאתה קראת ? אשמח לקרוא גם =]
תודה .
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת
|
|
אני ייקרא קצת כול יום..
לא יזיק ויעביר לי את הזמן
שמעו מבחינתי התנ"כ זה "ספר אגדות" לכן כל דבר שם מבחינתי הוא שטות.
בניגוד לספרים של ד.נ.א (דאגלאס נואל אדמס) שאמורים להיות מד"ב ופנסטיה, התנ"כ מתיימר להיות ספר הגדות עם אמיתי, ואני ממש לא קונה את זה לכן אני מעדיף לקרוא ד.נ.א.
דרך אגב אם תרצו תקראו את הספר האחרון שלו "דג סלומון" זה ספר שהמשפחה שלו ליקטה את כל הכתבים שלו וערכה את זה לספר, זה לא סיפור אלא סתם מאין יומן אישי שלו שבו הוא מדבר קצת על החיים..
דרך אגב קראתם קצת מספריו ?
נערך לאחרונה על ידי Hoobastank; 22-08-2006 בשעה 15:45.
למה להתייחס בכזה זילזול ? למה לא לכבד את התנ"ך ? אחרי הכל רק בזכותו ובזכות זה שהאמנו בו ובאלוקים שרדנו את האנטישמיות ואת השואה .
לך תוכיח, למה היינו צריכים לשרוד את זה ? למה פשוט שזה לא יתקיים ?נכתב במקור על ידי SpringSmell
בזמנים קשים אנשים נאחזים באמונה באלוהים רק בשביל תקווה, זה לא אומר שהוא קיים.
קודם כל אור אני רוצה להגיד לך שקראתי קצת מהספרים שלו [החיים היקום וכל השאר ועוד איזה אחד אני לא זוכר את השם]
אני חושב שהוא ספר מעניין אבל ממש ממש שטותי :/
התנ"ך אומנם בין אם אתה יודע או לא זה ממש ממש לא כל הספרים זה קובץ ספרים שהתאחדו +
מגילות רשומות שמצאו אותם [חוקרי עבר תנכי] המגילות נמצאו בכתב יהודי עתיק ככה שזה לא קם במאה שנים אחרונות .
אם אתה חושב שהתנ"ך זה כל הקובץ ספרים שיש לישראל מהעבר אתה ממש טועה :\
אני לא יודע בכלל איך אתה משווה אותו לד.נ.א :| זה תנ"ך ספר מבוסס אמת עולמי [שאתה חושב שלא] אבל זה הוכח .
וד.נ.א זה ספרי סיפורים והוספות על העולם . :X
אתה אומר שזה ספר שאנחנו רוצים תקווה ?
אולי כי כולו מראה תקווה שלנו בעם שלנו בשנים שלא היה סיכוי לתקווה בכלל בכלל ושרדנו ?!
אז אולי כן אפשר להשען עליו ? אתה לא חושב ?
התנ"ך ספר המבוסס על הההיסטוריה שלנו , מלחמות מלכים אהבות וכל ההיסטוריה העתיקה שלנו .
אם אתה מדבר ככה אני מאמין שאתה לא קראת הרבה ממנו ואם כבר קראת זה בריפרוף או בשעור תנ"ך או שזה היה ככה סתם בשביל להראות שאתה קורא .
אמרת שתביא לי שטויות שקראת לא ?
אני מחכה .
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת
סיפור תיבת נוח, בריאת העולם, הסיפור שבו משה מרים את הידיים באוויר אז בנ"י מנצחים את המלחמה מול הפלשתים וברגע שהוא מוריד אז הם מפסידים ואהרון עוזר לו להשאיר את הידיים באוויר (מקווה שאני לא טועה בדמויות).
ובתנ"כ כמובן שלמדתי אותו רק במסגרת ביה"ס, במסגרת עלייה לתורה ולא יותר מזה (כמו כל בנאדם ממוצע) ואני מניח שאם זה היה מעניין אותי הייתי מתעניין בו (כמו אח שלי ואבא שלי שכן קצת מתעניינים בדברים).
הרבה דברים בתנ"כ לא הוכחו והרבה מהם נראים לי ממש לא הגיוניים.
מנגד אני מאמין גדול במדע, והמדע הצליח להוכיח ולשלול דברים מהתנ"כ.
במקרים קיצוניים כל אחד נאחז במשהו שיעניק לו תקווה, בתקופת השואה רוב הקהילות היהודיות האמינו בתורה והיו אנשים דתיים ולכן נאחזו בו לתקווה והתפללו. אבל באותה מידה אפשר היה להיאחז בדברים אחרים שיעניקו לך תקווה זה עדיין לא עושה את הספר לאמיתי יותר.
אם היית לידי הייתי מסביר לך את השורות הראשונות ,
דוגמאות בבקשה ..והמדע הצליח להוכיח ולשלול דברים מהתנ"כ.
כמו שאמרתי תקווה מביא לך משהו שאתה רואה שיש תקווה אליו נצחונות וכד' .