גם הדברים הכי אכזריים בעולם לא ישנו מישהו שליבו אבן".. והרבה הם אכן כאלו.. במיוחד אלו שחזו במוות מול העיניים.. אל תשכח את זה.. ויותר גרוע, אם תיקח אותם לשם, אתה יכול להוציא את השד שבתוכם.. ואז אתה תצטער שעשית את זה.. תאמין לי, אני יודע..
להחמיר ענישה לא יעזור.. אתם מרשים לעצמכם לעבור על החוק כי "לא יעשו לי כלום".. אם תפסיקו להגיד את זה, ותתחילו בקטנות, אפילו לא לעבור באדום להולכי רגל, אתם תראו איך תתחילו יותר לכבד את החוק ואיך הכל יראה טוב יותר.. ברגע שאדם זילזל בחוק קטן, הוא יזלזל גם בגדול במוקדם או במאוחר.. אתם הבעייתים לא השלטון.. מצד המשטרה היה אפילו יותר קל לשלול לכם רשיון לשנה שלמה ולהחרים את האוטו (כמו שנהוג בארה"ב).. אבל אז מה עשינו? לא חינכנו אף אחד כי בעצם לימדנו אותם שהם צריכים לפחד מהחוק והוא מעל הכל.. זה לא נכון. לא צריך לפחד מהחוק, החוק בא לעזור לא לפגוע.. ואם הוא גורם הרגשה של פחד, זה דיקטטורה ולא דמוקרטיה..
אני יכול להגיד לכם מניסיון.. ברוב המדינות בארה"ב, נהוגה השיטה של ענישה חמורה גם למעשים קלים.. דוגמה, בקליפורניה, אם גנבתם שלוש פעמים, והוכחה אשמתכם, אתם נשלכים למאסר עולם.. זה מטורף, על פעם שלישית שאדם גנב חפיסת סיגריות הוא נשלח למאסר עולם.. נכון, זה הוריד את הפשיעה בכ67% וצימצם את ההיקפים העצומים, אבל זה גרם לעם לפחד מהמדינה.. זה יצר קרע בהם שבו השלטון הוא כל יכול ולא אכפת לו מהעם.. וזה למה האמריקאים לא אוהבים את השלטון (אם תדברו איתם, אתם תבינו לבד את הסיבה...) אז צריך לפעול בהיגיון שרק מעטים רואים אותו.. וזה למה המעטים האלו הם שצריכים להחליט ולא כל העם הטיפש שבקושי יודע לומר "היי" באנגלית..
הבאתי לכם קצת חומר למחשבה.. תחשבו טוב טוב..
ערב מהנה לכם!
Jay.