לא שמעתי על זה כלום... מאיפה הבאת את זה?
מטוס שישראל ייצרה בעצמה? זה לא קרה הרבה זמן...
לא שמעתי על זה כלום... מאיפה הבאת את זה?
מטוס שישראל ייצרה בעצמה? זה לא קרה הרבה זמן...
ישי התותח
|
|
ישראל משביחה את המטוסים שהיא קונה, זאת אומרת מתקינה עליהם מערכות מתקדמות של התעשייה האוירית.
בעבר היה וויכוח שארה"ב לא הסכימה שישראל תשביח את הF35 במידה ותקנה אותם אבל עכשיו קיבלנו אישור.
זה נראה ונשמע טוב, אבל אל תשכח שאיראן היא מעצמה בפני עצמה, ישראל לא משתווה אילה מבחינת כמויות.
איראן טוענת שהיא מייצרת מטוסים, בפועל זה חיקויים לכל מני מטוסים אחרים, משהו מעניין דגם הלביא שישראל פיתחה, אותו דגם שמכרנו לסינים ושהם מוכרים לאיראנים ככל הנראה.
היכולות החמקניות של ה F35 זה בדיחה אחת גדולה מול היכולות החמקניות של ה F22 הוא נועד להיות חמקני לתת שליטה אווירית להיכנס אל תוך קווי האויב הוא מסוגל להפציץ מטרות קרקעיות וכל זה בשעה שהוא חמקני.
הF35 יש לו יכולות חמקניות אבל הן די עלובות הוא מטוס שנועד להפצצת מטרות קרקע היכולות שלו בקרבות אוויר אוויר צולעות למדי בהשוואה לf22 ככה שהיכולות החמקניות שלו לא שוות יותר מדי בקרבות אוויר ולא מול המערכות הרוסיות החדשות שלפי הטענה שלהם מסוגלים להוציא מכלל פעולה את הF35.
אבי אני מדבר על קנייה של מינימום 10 חתיכות. בזמנו הם לא הסכימו למכור את הF35 או כל מטוס חמקני אחר, כמו כן בתקופת פיתוח הלביא הם גם לא הסכימו למכור לנו מטוסים עוד לפני הפיתוח אבל שהפסקנו לפתח (היינו כבר קרובים לייצור) הם הסכימו ומכרו לנו מטוסים שהם לא הסכימו למכור. אם נרצה הם ימכרו השאלה כמה לחץ נפעיל.
אני בטוח שיש דברים שאנחנו לא יודעים ואין לנו מושג לגביהם וככה זה צריך להיות.
כמו שאבי אמר אין ויכוח שהחמקן F22 הרבה יותר טוב מה-F35... אבל ה-F35 לאחר השיפור שיעשה לו הצבא הישראלי מהמערכו המתקדמות שלו ( אחחח המוח היהודי) , זה יהיה מטוס סוס. יתרון הממראה האנכית מאפשר למטוס להמריא מכל מקום שינחט , וזה די יתרון גדול . מה ששמעתי עליו זה שיכולת החמקנות שלו גבוהה יחסית , ( ברור שיחסית ל-F22 היא מתגדמת מאוד) , ושהסימון שלו במכ"ם הוא ממש קטן (בעוד שאת F22 לא אמורים לראות).
תכלס ,זה חיזוק חיובי לחיל האוויר הישראלי.
מה ישראל צריכה המראה אנכית?
המקרה היחיד שאני רואה שישראל תצטרך המראה אנכית זה במקרה שבו יפגיזו לנו את שדות ההמראה ואז באמת ייתרון, אבל הבעיה בזה שאנחנו לא קונים מטוס המראה אנכית. כמו כן מטוס שממריא אנכית זה מטוס שצריכת הדלק שלו בהמראה גדוהל יותר וכמות הנשק שהוא נושא קטנה הרבה יותר. זה היה חיזוק חיובי לפני כמה שנים הבעיה שמטוס כזה במלחמה כמו מדינה כמו איראן שמצוידת בנ"מ רוסי חדיש אתה חייב חתימת מכם הכי קטנה שאפשר ושל 35 היא לפי מה שהבנתי לא תיהיה מספיק קטנה.
אין ספק שהמטוס יותר מתקדם ממה שיש לנו והוא מספק יכולות הרתאה חדשות השאלה המעניינת היא מה ההשואה של היכולות האלו ברגע שהמטוסים האלה יגיעו ובאותו רגע נתון נראה מה היכלות של המטוסים הישנים F15/16 אחרי שהם עברו השבחה. בסופו של דבר השאלה זה עלות ביצועים מול תועלת
קראתי על זה בעיתון אתמול, נשמע טוב. השאלה אם ארה"ב תמכור לנו או לא, הם כבר הוכיחו שלא תמיד אפשר לסמוך עליהם עם ה-F22. אגב נראה לי שגם ישראל משתתפת בפיתוח של ה-F35, או שאני טועה?