|
|
שוב אחי אני אומר לך לגבי הפיסקה שכתבת לגבי הדעה שלי ..
אוקיי אתה לא יכול להגיד שאני לא יכול להגיד דבר כזה
זאת דעה שלי ואף אחד לא ישנה לי את זה
אני מכבד את הדעה שלך ,שהנוער זבל ,שוב אני לא אומר שהנוער היום יש בו רק צדדים טובים יש בו המון רעים
אבל התייחסתי לגבי העבר כדי להשוות ואני חוזר ואומר לדעתי הנוער היום יותר טוב מפעם ואני לא סתם אומר את זה..יש לי סיבות שאין לי כוח לכתוב ולהסביר אותם..זאת דעה שלי וגם אתה צריך לכבד ואתה לא צריך לנסות לשנות את הדעה שלי אחי.
מה שבטוח זה שהנוער היום יותר מסוכן ויותר אלים מבעבר. והתשובה הכי פסיכולוגית שיש- הם עושים את זה בגלל שהם זקוקים לאהבה. זה נכון, ההורים היום שמים פחות ופחות תשומת לב לילדים שלהם והילדים זקוקים לאהבה הזאת.
אני מנסה כמה שיותר להמנע מזה..למרות שבערבי שישי אחרי שאני יוצא עם חברים לסרט אז לרוב אנחנו יושבים בספסל מתחת לבית של חבר וכמעט כולם חוץ ממני מעשנים נרגילה
אני דווקא מחשיב את עצמי(אני לא חושב שזו התנשאות אבל תחשבו מה שבא לכם) כלא שייך למה שהנוער הוא היום כי אני בתנועת נוער ומחר לדוגמא אני הולך להתרים לאגודה למלחמה בסרטן....
וגם בנוסף אני חושב שהגורם העיקרי להרס הנוער זה הערסים שבגללם חושבים של הנוער של היום לא יוצלח :/
"בְּרֵאשִׁית, בָּרָא אֱלֹהִים, אֵת הַMETAL, וְאֵת DAVE MUSTAINEוְהָאָרֶץ, הָיְתָה תֹהוּ וָבֹהוּ, וְPOP, עַל-פְּנֵי תְהוֹםוְרוּחַ הַMETAL, מְרַחֶפֶת עַל-פְּנֵי הַמָּיִםיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יְהִי HEADBANG; וַיְהִי-HEADBANGוַיַּרְא אֱלֹהִים אֶת-הָHEADBANG, כִּי-טוֹב; וַיַּבְדֵּל אֱלֹהִים, בֵּין METAL וּבֵין POP"
אתה לא יכול להשוות את המצב לפני הרבה שנים למצב של היום, פעם לא היה מה שיש היום משום שלא לכולם היה כסף לקנות מכונית ולעשות שטויות, תאמין לי שאם היתה לכולם אפשרות המצב היה הרבה יותר גרוע מהיום.
הנוער של היום גרוע בלימודים? לא נראה לי.
אני מאשים את כל מערכת החינוך של ישראל ולא את הנוער, המורים חרא והתקציבים נמוכים, פעם בשנתיים שביתות, קיצוצים, הורדת שעות, הורדת מקצועות וכו', איך אנחנו אמורים לא לפגר בכמה מקצועות משאר העולם? תסביר לי אתה.
זה לא בדיוק תלוי בנו.
בקשר ל"רעש" הבלתי פוסק שאנשים מתלוננים עליו, נערים מסתובבים בלילות ברחובות ועושים רעש? היכן ישמע הדבר? בימי שישי? סבבה, שיתלוננו..
בוא נגיד שאותם מבוגרים לא היו שונים מאותם בני נוער שיוצאים לבלות ועושים קצת רעש על הדרך. איפה שאני גר ובכלל הסביבה לא יצא לי לראות בימי חול בזמן לימודים נערים שיוצאים החוצה בשעות הקטנות של הלילה ומפריעים ועושים רעש, בימי שישי אני מבין שיש רעש לפעמים אך זה לא אומר שהנוער הוא חרא או כל דבר אחר.
כמו שהגבת לזוהר, תמיד יש יוצא מן הכלל?
היוצאים מן הכלל הם הילדים בני 14 ששותים ומעשנים, אין הרבה כאלו.
אתה לא יכול להכליל קבוצה שלמה תחת קטגורה "חרא" רק בגלל שפחות מרבע מהם באמת "חרא".
רוב הילדודס האלו לא בדיוק איך שאתה מתאר, החלק הקטן דווקא כן.
ברור שאני מסכים איתך שאנשים ששותים ונוהגים הם באמת חרא, אך להזכירך גם מבוגרים עושים את זה, והרבה, אולי אפילו יותר מבני נוער.
זה שהם נוהגים הרבה יותר טוב מאיתנו ויש להם יכולת שליטה טובה וניסיון רב יותר ובכך לא תופסים אותם והם עושים פחות תאונות, לא אומר שהם בסדר נכון?
אני מכיר הרבה מאוד מבוגרים שנוסעים לאירוע, משתכרים ואחרי זה חוזרים במכונית הביתה.
ברור שזה לא מצדיק את זה שבני הנוער עושה את זה, אבל כפי שידוע לי וממה שאני קורא בעיתונים אני יודע שרוב התאונות במצב שכרות קורים דווקא בגילאים שמעל 18. ואפילו 20++.
נערך לאחרונה על ידי Dr.Nargila; 26-10-2008 בשעה 17:39.
נתחיל לגבי הלימודים, נכון התקציב הוא לא גבוהה, אבל שאתה רואה גם את התלמידים (שהם אנחנו)אתה מבין שלא הכל זה מורים.
הכי קל לבוא לומר המורה אשם אני בסדר גמור, זה לשקר לעצמך ולאמין בזה.
זה שאתה מפנה אצבע למשרד החינוך ולמורים זה בסדר גם הם אשמים במצב, אבל גם אנחנו התלמידים שמבריזים מהבית ספר, לא לומדים למבחנים וכד'..
אותם בני נוער שעושים רעש בדרך גם מעשנים נרגילה או שותים (יש גם כאלה שרק יושבים ומדברים)הדבר שמעצבן אותי (בתור אחד שגר ליד גן ציבורי)זה לא שהם יושבים ומדברים מפריע אלא שאותם נערים יושבים ומדברים בקולי קולות, חושבים שהם זמרים ומתחילים לשיר.
זה כבר גובל בחוצפה רבה, נערים שישבו בגן ציבורי וידברו בלי לעשות רעשים מיותרים לא תיהיה בעיה עם זה, אבל אלא שעושים בכוונה או לא בכוונה והם פשוט לא מבינים שזה מפריע זה פשוט מעצבן.
אל תקשר מה יש היום לבין מה היה בעבר גם אני וגם אתה לא יודעים לא הינו בתקופה ההיא אנחנו יכולים לדעת רק מסיפורים של אנשים.
אותם אנשים מבוגרים מתעצבנים ובצדק, כל השבוע הם עובדים ועד שיש יום מנוחה או שאפילו זה קורה ביום חול ויש עבודה למחרת, זה יכול להיות די מעצבן.
לגבי נערים בני 14, אני פשוט רואה מה קורה בבית ספר שלי, נכון לא כולם מעשנים ושותים, הרבה שותים ומעשנים בעיקר בגיל 16.
מבוגרים שותים ונוהגים זה עוד יותר חמור מצעיר שנוהג ושותה, מבוגר הוא בנאדם שאתה חושב שיש לו אחריות וניסיון לעומת צעירים.
בדרך שאני שומע על תאונות זה נהגים בני 18+ ופחות מבוגרים (וגם הם עושים תאונות)אבל צעירים עושים המון תאונות בעיקר בסופי שבוע.
לדעתי הוויכוח הזה הוא סתם וויכוח שלא יצא ממנו כלום.
אתה אומר בעצמך שחלק מן הנוער עושה את הדברים הנ"ל.
אני לא רואה שום צורך להכליל ולכתוב ה"נוער" אם רק חלק קטן מן הנוער מתנהג איך שאתה אומר.
בכל דבר בעולם הזה יש טוב ויש גרוע, וגם אם בכתה של מצויינות יהיו 25 תלמידים, חייב להיות אחד שיפריע.
בקיצור אם מתוך 100 ילדים בני 14 רק 10 מעשנים ושותים, שזה חלק מאוד קטן, אמנם זה 10% שזה גם הרבה אבל עדיין זה החלק הקטן אני לא רואה סיבה להכליל ולהגיד שהנוער של היום לא בסדר, כי זה לא נכון וזה שגוי.
ראשית, זה לא נקרא וויכוח אלא זה דיון לגיטימי לחלוטין שיש לך דעה שונה, אני לא מצפה מכולם לחשוב כמוני.
שנית, אני לא יודע איפה אתה גר, אבל אני רואה את המצב בעיר שלי (אין לי פרספקטיבה רחבה על כל הארץ).
שאני יוצא בסופי שבוע, אני יודע מה המצב במרכזים בעיר שלי, אני גם רואה מה המצב גם בת"א.
נערך לאחרונה על ידי shmuel555; 26-10-2008 בשעה 20:03.
כן הנוער מחורבן, וכמה שהזמן הולך ועובר יותר אני רואה כמה הוא יותר מתחרבן (ילד בכיתה ג' שמקלל מישהו בן 20 וראיתי מספיק כאלה בזמן האחרון, מה זה הדבר הזה?!), ואישית אני מאשים בראש ובראשונה את ההורים.. =/
Bring the Violence-