ציטוט נכתב במקור על ידי אור צפיה בהודעה
את עולה לכיתה י', ובעצם את התיכון תעשי בארץ? את יודעת שתהליכי הקבלה למגמות מתחילים כבר לקראת סוף שנת הלימודים בכל תיכון בארץ? את צריכה לשלוח גיליון ציונים לתיכון שבו תרצי ללמוד ולדעת בידיוק לאיזו מגמה את מכוונת.

בכל אופן בארץ מחוננים מתחילים בכיתה י', ומצטיינים מתחילים כבר בכיתה ט', האמת שבכיתת מחוננים אין משהו מיוחד, את יכולה ללמוד במגמה טובה שבה ילמדו בידיוק מה שלומדים בכיתת המחוננים, פשוט שבמחוננים בדר"כ שולחים ללמוד באוניברסיטה הפתוחה.

אם את מדברת על מצויינות, את כבר לא תספיקי להיות בכיתה כזו, שמסיימים מתמטיקה ואנגלית בכיתה יא', ומגבירים 2 מקצועות (חובה), עם אופציה ל3.
בכיתות כאלו מתחילים ללמוד כבר בכיתות ח-ט, לפי דעתי תעשי מה שאת יכולה ואל תקפצי מעל לגובה שלך, אם את לא מתאימה לדבר מסויים תמיד יש לך אפשרות לבחור באופציות אחרות.

ומה ילדה בכיתה ט' יכולה לעשות בכדי שההורים שלה ימצאו שמשהו לא בסדר בה?, אני חושב שמעבר בחזרה לארץ יעשה לך טוב מאוד, קשה מאוד לרכוש חברים בחו"ל, בייחוד כיהודים שבאו מחוץ ומתקשים עם השפה.

לפי דעתי הדבר הנכון יהיה לחזור לפסיכולוג ולהבין איתו מה גורם לך לחרדות והלחץ, הוא ילמד אותך גם שיטות להתמודד עם הדברים בצורה טובה יותר.
זה נורא נחמד לראות מנהל שמשקיע, אבל הייתה לך טעות:
בכיתות ד-ו הייתי ביום העשרה שבועי, ומז' התחלתי כיתת מחוננים שבועית. אני לא רוצה ללכת לכיתת מחוננים בגלל שלומדים שם יותר קשה, אלא פשוט בגלל ששם יהיו החברים שלי. את האוניבריסטה הפתוחה, אגב, חלקם התחילו כבר השנה (ג'יימסבונד כתב על זה אשכול בפורום דיבורים).

הפסיכולוגית שהלכתי אליה לא הייתה טובה במיוחד, והלכתי אליה מסיבות אחרות.