כשר אחי בדוק .
שאלתי את הרב בבית כנסת .
כשר אחי בדוק .
שאלתי את הרב בבית כנסת .
אל תפרסם יותר בחתימה.
|
|
סושי זה אחד המאכלים הכי בריאים ובכלל גם פירות ים..
עשירים בחלבון ובעוד כל מיני דברים חיוניים לגוף כגון דיו..
אם אתה מוותר על זה אתה בסה"כ פראייר זה הכל
כי באמת אין כל סיבה שלא תאכל..
הכשרות בתנ"ך בנויה בשביל להגן עליך או כנראה לעמוד בתנאים מוסריים כלשהם..
וסושי לא מפר את זה..זה לא שאתה הולך לאכול באיזה מסעדה מעופשת ומגעילה בתאילנד..
לך למקום עם מוניטין טוב וטריות..ואין לך כל סיבה לדאוג
ליאור שמע אתה ממש מתחיל להגזים, הבנאדם מבקש חוות דעת הלכתית בנושא ואתה אומר לו לאכול פירות ים? מה נסגר איתך? מי אתה שתחליט מה מותר ומה אסור?
שמע לא יודע מה עובר עליך לפחות אל תטעה אנשים שהולכים לפי התורה, תכבד את זה אתה לא יכול להגיד לבנאדם ששומר כשרות שלאכול פירות ים זה בסדר.
אתה לא צודק כי הוא לא פתח פה דיון שכל אחד אומר את דעתו.
הוא ביקש חוות דעת הלכתית לא חוות דעתו של ליאור.
תקשיב זה לא חושב עכשיו מה הסיבות, להלכה נפסק שלא אוכלים פירות ים, אז אל תגיד על דעת עצמך שמותר לאכול פירות ים כי אתה מטעה אנשים.
אם אתה רוצה לדעת סיבות יש 1001 סיבות,לא את כולם אנחנו יודעים, זה כמו שבהתחלה חשבו שבשר וחלב זה כי זה מצפון שאסור לבוא עם חלב של אמא ויענו לאכול איתו בשר של הילד, ואז כל אלה כמוך אמרו הא בוא נאכל מחלב שלא של האמא.
ואז גילו במחקר שחלב ובשר ביחד זה לא בריא.
עכשיו אתה תגיד לי שפירות ים עשירים בחלבון או אנערף משהו כזה, ויכול להיות שזה נכון, ויכול להיות שמחר יגידו שזה חרא ושזה מסרטן, לכן אתה לא יכול להידבק לסיבה אחת ולהגיד התורה רוצה שתצא פרייאר ולא תהנה וזה בכלל מותר אם מסתכלים מהסיבה הזו ובלה בלה בלה.
אני יודע שגם את התשובה הזו אתה לא תאהב אבל זה לא רלוונטי, בכל מקרה, להלכה כמו שאמרתי לא אוכלים פירות ים ואם בנאדם מבקש חוות דעת הלכתית אל תגיד לו תאכל חופשי פירות ים.
חחחחחחחחחח טוב הפסד שלכם..אם אתה מפחד שמחר יגידו שפירות ים זה מסרטן באמת עדיף שלא תאכל חחח
דרך אגב מצחיק שהאיסור לבשל גדי בחלב אימו
התגלגל והתגלגל והתגלגל ופתאום נהיה תקדים לגילוי המדעי שבשר וחלב ביחד זה לא בריא ! יש לי חדשות בשבילך אגב..
בשר וחלב ביחד..במינונים הנכונים? לא יגרום לשום נזק
אה כן..ואיך העוף קשור?!
ולמה הדג לא קשור?
תכף תגיד לי בגלל שיש לו דם קר ואז אני גם אצחק
כי יחד עם התורה בכתב קיבלו גם תורה שבע"פ.
שם יש הסבר מפורט לגבי כל הדינים בתורה, המשנה לא חורטטה, משה קיבל אותה בסיני והוא לימד אותה את בני ישראל.
חוץ מזה אתה מוציא את הדברים שלי מהקשרם שזה ממש מרגיז, לא אמרתי שאני לא אוכל את כל זה כי אני מפחד מסרטן, אמרתי שזה בגלל שהתורה אמרה, ואנחנו לא יודעים מה הסיבות של התורה ונתתי בתור דוגמא את הסרטן.
התורה שומרת עלינו ולכן עושים מה שהיא אומרת גם אם בינתיים לא יודעים את הסיבה.
נערך לאחרונה על ידי Daniel; 24-12-2008 בשעה 19:14.
אני מתפדח לשאול תרב שלי בבית כנסת על זה...
אבל וואלה אנשים שיגעו אותי פה
אומרים כן אומרים אומרים לא
וליאור אין סיכוי שאני יאכל פירות ים..מה לעשות שנולדתי יהודי וחשוב לי לכבד את הדת, והדת שלי אומרת שאסור לאכול את זה אז אני לא יאכל את זה.
אם זה המינימום שאני יכול לעשות בתור יהודי מה רע?
ותביאו לי תשובה ברורה כי עשיתם כאב ראש
נערך לאחרונה על ידי gfor; 25-12-2008 בשעה 01:46.
דניאל סתם התעצבן בסה"כ הסברתי לך שפירות ים זה דווקא די בריא בניסיון להעביר אותך לדארק סייד
אבל סבבה דווקא אני מכבד את הרצון שלך
העצה זה צמח, כמו חסה שגדלה בים, אין לך מה לדאוג היא כשרה.
שמע האצות כשרות כמו שאלון אמר, אבל הסושי לא בהכרח.
יענו אם אתה צולל ובא לך אצה, תאכל, אבל אם אתה אוכל סושי, תברר שהאורז והדג והירקות בפנים כשרים.
הסושי המקורי הוא כשר!
כמובן שיש את האנשים שחייבים לדחוף איזה שרימפס, אבל לא שמעתי עדין על אורז שהוא לא כשר![]()