|
|
הם לא לומדים בשביל הכסף, את הכסף הם מקבלים בכל מקרה.
אני חושב שליאור צודק הפעם, הם פשוט חיים את החיים שלהם חיי תורה בשלמות אבל הם לא מבינים שיש עוד דברים חוץ מהבועה שלהם.
הם צריכים לשחק גם במשחק של החיים האמיתיים ולא רק כל היום ללמוד תורה, אי אפשר להתקיים ככה רק מלמוד תורה.
צריך להכריז על בני ברק כאוטונומיה במשך שנה אתה תראה שלא ישאר שם כלום, אנשים ימותו מרעב.
אין ספק ליאור הפעם אתה צודק!
יפה אמרת צריך להכניס אותם למצב של אוטונומיה ועצמאות אבסולוטית..
ואז תראה איך עשרת הדברות מתפוררות
לא שזה רחוק מהמציאות כן? יש שם דברים שלא חלמת שיהיו
הם פשוט מעדיפים לקרוא לזה.. "רוח שטות"
ולשלם אחד לשני בדולרים כדי שיסתמו את הפה
הרי משטר כבר אין שם
רק צריך להפסיק את הקצבאות והם ישמידו את עצמם
לדעתי האישית כל אזרח ואזרח במדינת ישראל שגר כאן על הארץ (בין עם דתיים פנאטים או דתיים ציוניים) מחוייב ללכת לצבא, בעניין הכסף על הישיבות אני לא חושב שגם זה דיי טוב מי שרוצה ללמוד תורה יילמד ובלי לשלם כסף או לקבל כסף (זה אחד הדברים שאני חושב שאנחנו עושים לא בסדר) לדעתי האישית אסור לעשות כסף על התורה,
ובעניין "הבועה" אני לא חושב שזו בועה כמו שאתם מגדירים אותה אני חושב דווקאשצריך להקדיש זמן ללמוד תורה זו הרי אחת המצוות אבל לא לתת את כלהזמן בשביל ללמוד כמו שהתורה אומרת "והעולם נברא על שלושה דברים: תורה עבודה וגמילות חסידין" צריך ללמוד לעבוד: כדי לא להזדקק לשום פרוטה ולעזור לאנזים נזקקים.
כל אחד ילמד כמה שהוא יכול.
העבודה הא אמצעי בשביל שבשלב מסויים תוכל ללמוד תורה בנחת בלי הפרעה כלכלית, בנאדם מבוסס שיכול שילמד גם כל היום תורה.
מי שלא יכול להרשות לעצמו שלא יעשה את זה.
אותו כסף שההורים שלי ושלך משלמים הולך לכל המובטלים, לא רק לדתיים.
אותו כסף שההורים שלי ושלך משלמים הולך גם למוםעי זיקוקים שממשלת קדימה המטומטמת ערכב בעזה ובלבנון.
אותו כסף שההורים שלי ושלך נותנים לבנקים בעזה כדי שלא יקרסו. טמבל מי שמאמין שהם לא מגיעים לחמאס.
דודים שלי חרדיים והם עשו צבא שנה וחצי.
שנה וחצי ישיבה, שנה וחצי צבא, שנה וחצי ישיבה. והם עשו קרבי ולא בחיל דוסים (צנחנים, גולני,כפיר אם זה חשוב).
כל שאר הדתיים שאני מכיר כן עושים צבא.
כמו שיש חרדים שלא עושים צבא, יש גם תמשטמטים הבני אלף זונו ת שגם לא עושים.
יש לי בכיתה כמה שמאלניים שגם כן לא יעשו צבא ולא רוצים.
אני חושב שצריכים חברה חרדית בארץ, כי זו ארץ יהודית ולא כלל אזרחית.
החרדים הם אחוז קטן וטוב שיש אותו לפי דעתי.
אם הם עושים 3 שנים ישיבה או 3 צבא לי זה לא חשוב.
העיקר שהם לא עובדים או לומדים מקצוע לעתיד, אלא לומדים נטו תורה.
הקצבאות לדתיים נמוכות ולא מגיעות עוד למליארד שקל..(אני אומר ע''פ הממשלה הקודמת).
החרדים בחיים לא ישתחצנו ולא יגידו שבזוכת מצליחים במלחמות ואני יכול לחתום לך על זה.
תמיד יגידו שצריך להתפלל כדי לעזור. לא להתפלל וזהו ניצחנו.
אני לא מאמין שאחרי כמות כל כך גדולה של קסאמים היו מעט מאוד הרוגגים, ושזה בזכותו הבלעדית של פיקוד העורף והוראותיו.
*ראיתי תגובה של איזה דפקט שרשם שמקבלים כסף על תורה..
לא מקבלים על זה שקל.
לא תלמיד ולא מורה.
המורה/הרב מקבל כסף מהמדינה וזה לא בגלל שהוא מלמד תורה, אלא כי הוא מובטל.
וזה שהוא מובטל ויוצא לתרום מהידע שלו זה כבר טוב, ועל אחת כמה וכמה עדיף מאלה שמקבלים קצבאות ויושבים בבית בלי להתנדב בלי כלום.
נערך לאחרונה על ידי henry14; 25-02-2009 בשעה 10:12.
הדוגמאות האישיות שלך אמנם ראויות לשבח אבל הן לא עוזרות לאף אחד
יש אלף ואחת דברים שהכספי מיסים שלנו הולכים אליהם...
ובגלל שאנחנו בנושא כאן של היהדות וכו'...אז הקצבאות של החרדים הם הנושא המרכזי ואני מעדיף לעשות עם הכסף לקצבאות שלהם משהו אחר
הקצבאות מאוד קרובות למיליארד ואם אינני טועה כבר הגיעו מתישהו
וגם אם זה רק חצי מיליארד זה עדיין הרבה מאוד כסף
עכשיו בוא נגיע להשוואות בין המשתמטים המובטלים והחרדים...
בן אדם שמשתמט מצה"ל...חמור המעשה עד כמה שיהיה..הולך לעבוד ולהתפרנס..בשביל לקדם את עצמו ולדאוג לתחת שלו הוא לוקח לו את ה 3 שנים האלה של הצבא ומנצל אותן. לפחות רוב המשתמטים...
אדם שהוא מובטל, הדבר האחרון שהוא יחשוב עליו זה להביא פאקינג ילדים לעולם !
איזה מין סדר עדיפויות דבילי זה להביא ילדים לעולם בלי פרנסה ועוד במספר מוגזם כמו 6-10...
יש אנשים שכן עובדים ובקושי מחזיקים ילד אחד ! שהם מקבלים עליו כמה? 150 שקל מהמדינה בחודש??
עכשיו החרדים הם לא אחוז קטן..הם הולכים ונהיים אחוז גדול
והפעם הגיע תורם להשוואה..
הרוב הגדול של החרדים הם כאלה: (אני לא מכליל כדי שלא תביא לי עוד פעם את הדוגמאות היחידניות שלך..עוד פעם..יש לי כבוד גדול אליהם)
חרדי משתמט מהצבא....התרומה שלו למדינה כבר קטנה
חרדי לא הולך לעבוד...התרומה שלו למדינה קטנה עוד יותר כי המטרה של המדינה היא להזרים את הכספים במשק לא? אלה שכן הולכים לעבוד
עושים את זה בכסף שחור..בדולרים..אתם יודעים..
חרדי שלא עובד כמובן שגם לא משלם מיסים
ורק מקבל כסף אליו..קצבאות
גם של האבטלה עצמה וגם של הילדים
6-10 ילדים לכל משפחה חרדית זה לא 6-10 שהולכים לשלם מיסים..
זה עוד 6-10 מובטלים שבמקרה הטוב אחד מהם יקבל שכל ויחזור בשאלה
וכן הלאה וכן הלאה
ככה המספר שלהם גודל וגודל
וככה גם העול על המדינה
בעוד עשרות..אולי מאה מאתיים שנה הקרובות
חרדים יוכלו להוות רוב רציני בחברה וההשפעה שלהם על החילונים תגדל גם היא..
וככה תהיה גם ממשלה חרדית..
ואז יהיה כאן בישראל מה שיש באירן..כפיה דתית
ואז ישראל תקרוס
מאיפה אתה מביא את זה שחרדים לא משלמים מיסים?
אני יכול להבטיח לך שכן.
ב. הגזמת עם העיניין של הילדים וההשתלטות..
חילוניים תמיד יהיו יותר, ולא כל ה6 ילדים יוצאים חרדים. יש כאלה שהם דתיים רגילים.
אני יכול להגיד לך, שוב, מדוגמא אישית, שהסבא וסבתא שלי (משני הצדדים)
היו דוסים, וכל הילדים דתיים, אבל אתה לא תראה אף אחת מהנשים עם כיסוי ראש או איזה מישו עם חליפה שחורה וכובע, והילדים שלהם חלקם דתיים חלקם לא. ז''א רוב בני הדודים שלי שגרים בבית רוב דתיים כמוני, אבל כשהם יעזבו את הבית אני לא בטוח שהם יישארו דתיים, ויש כאלה שכבר התחתנו וגרים לבד והם לא דתיים.. זה בערך חצי חצי. חצי דתיים חצי כבר לא.. הם לא חילוניים גמורים, אבל לא דתיים. מסורתיים.
ולפי דעתי, זה שמשטמת מהצבא והולך ל''סדר'' את עצמו ב3 שנים האלה לטובת העתיד זה יותר חמור מדתי שיישב וילמד תורה, הוא לא עושה את זה לטובת מוטרות אישיות.
ואם אתה רוצה עוד דוגמא אישית.. אז אבא שלי היה בגולני, אגוז, בסביבות ה6 שנים ואני ב''ה אהיה גם בקרבי, הכיוון זה שייטת 13.
ועשה טובה ליאור אל תרחיב בנינו את השיח. הדעות שלנו לא ייתקרבו אחת לשניה לעולם. זה סתם ריב חסר תועלת.
נו באמת חרדים לא משלמים מיסים די להגן עליהם :|
הנרי תפסיק לדבר על הדתיים אני מדבר על החרדים מה אתה לא מבין??
בגלל הדת כי הם לא יכולים ללכת לבית כנסת מתי שהם צריכים
והם הולכים לישיבה במקום צבע=]
אני לא חשוב שיש חרדים שלא משלמים מיסים זה לא הגיוני..ואני אומר את זה מסיבה אחת פשוטה..
לא לשלם מיסים זה נגד הדת .. זאת אומרת זה כמו גניבה מבחינתי לא לשלם מיסים ורק לקבל..
אבל מאיפה יש לכם (אלה טוענים שהם לא משלמים) הוכחות שהם לא שילמו ?.. או הוכחות שהם כן שילמו..
עוד לא ראיתי פרשה בטלוויזיה על חרדים שלא שילמו מיסים וזה גם לא הגיוני...