|
|
לעומת זאת הגמרא כן התייחסה לפסוק והיא אמרה שלצדיק רע בעולם הזה כדי שיגיע נקי לעולם הבא.
והמפרשים כתבו שככה כל אדם שרובו מצוות מכפרים לו על העבירות בעולם הזה כדי שיגיע נקי לעולם הבא.
ואני חוזר שוב רבאק כבר, תביאו מקור לדברים שאתם אומרים, אני אמרתי לכם שקראתי את זה בגמרא בקידושן לקראת סוף פרק ראשון, מאיפה הבאתם את זה שכל אדם עובר בגיהנום?
נערך לאחרונה על ידי Daniel; 06-05-2009 בשעה 22:56.
חח אין דבר כזה אדם בלי עבירות
הבנאדם היחידי שכמעט לא היו לו עבירות זה משה, והעבירה היחידה שהוא עשה זה שהוא לא הקשיב להקב"ה כשהוא אמר לו לדבר אל הסלע ולא להכות אותו כדי שיצאו מים..
תגידו לי חבורת דביליים..............
איך אתם מנסים להסביר דברים שהמוח של גדולי העולם בקושי יכול להבין את המרקם המוסרי שבו
1. גן עדן- המקום הכי קדוש ומושלם שאדם (לאו דווקא יהודי) יכול להגיע אליו, גם גויים יכולים להגיע לגן עדן ולא- לא תגיעו קודם לגיהנום על כמה עבירות שעשיתם (בשביל זה אומרים תחנון כל יום וקיימים ראש השנה ויום כיפור)
2. גהינום- מקום ששמור לאנשים שלא כיפרו על חטיאם בעולם הזה, וזה לאו דווקא מקום אכזרי ולא נעים: רק על כ 15% מהעבירות ביהדות יש עונש מוות וכל השאר מתרכז בעיקר בהפסד כספי\רוחני וכדומה. זאת ועוד- בעונשי המוות ביהדות כימעת ואין סבל- לא משתמשים במוות כדי ללמד לקח- אלה כדי לכפר על העוון, בד"כ עונשי המוות מבוצעים בצנעה וכ'ד (אגב- בית דין בתקופת המשנה\ בית ראשון,שני- שהיה מוציא עונש מוות פעם ב70 שנה זה היה מספיק כדי לקרא לו "בית דין קטלני")
ולעניננו- הגהינום בא כדי לכפר על העבירות המשמעותיות והמהותיות שהאדם חטא, תלוי בעבירה -כך העונש, ותמיד אפשר לחזור בתשובה
3. כף הקלע- עינוי הדין" לנשמה- היא תסתובב לה ברחבי העולם הבא עד שתצליח לכפר על עונותיה
4. בקשר להתאבדות- על פי ההלכה- גם אדם שמתאבד אפילו שניה אחת לפני מותו הטיבעי נקרא רוצח : הוא הפסיק את אחיזת נשמתו בגופו ואין לא זכות לעשות זאת (כמו שאסור לפגוע בכוונה בגופ או לעשות קעקוע לכל החיים- בקיצור: אסור להשחיט את הגוף שאלוהים נתן לך) בגלל שהוא מת ליפני שהספיק לכפר על עוון זה (כי אם שכחתם- אחרי שמתים...מתים) הוא מוכרח לכפר עליו בעולם הבא ולעמוד לדין. מה שיקרה אחר כך אנכנו לא יודעים.
ועוד הערה חשובה!!!
כל מה שנכתב בתגובה זו הוא רק מה שמשתמע מדברי חכמים ולאו דווקא מה שבאמת קורה בעולם הבא-
חכמים לא באים ללמדנו מה קורא אחרי המוות אלה יותר מתכוונים ללמדנו מוסר השכל, יסודות יהדות, אמונה וכ'ד... אנו יכולים לקחת כל מיני חלקי דברים שנאמרים כך ולנסות להבין.
אז בקיצור אני מבקש לינעול את הדיון הזה שעלול סתם לבלבל אנשים, לגרום אי אמונה ולהרחיק אנשים מהיהדות
אה כן- אני אסביר אולי בדיון אחר למה גם גויים נכנסים לגן עדן
נ.ב
אני דתי גאה, לומד בישיבת בר אילן ברחוב רוטשילד בת"א (מי שמכיר)
וזאת ההודע השלישית שאני קורא בפורום הזה ושוב אני מגלה שהוא מנוהל בידי חלטוריסט סוג ז' שמנסה למצא חתול שחור בפינת חדר עגול וחשוך....
זה לא קשור- חסרים לרוב האנשים כאן ערימות של יסודות ביהדות
אז בבקשה תפסיקו להמשיך תנושא הזה- אתם סתם תתבלבלו וזה לא מצב רצוי אם אתם רוצים להתקרב לאלוהים
פשוט אתם נכנסים לנושאים באמת גדולים אבל אתם (וגם אני) מסוגלים להבין (לאו דווקא מבינים) רק שבריר מהם
אז פשוט תתחילו ללמוד ואז תעברו לזה
אל תהיו כמו העלק "קבליסטים" שנוסעים בשבת
כדי ללמוד יהדות ותורה ברמה כזו צריך קודם כל תשתית יסודים (חמישה חומשי תורה), הלכתית (משנה, הלכה) ,וחשיבתית (גמרא ופילוסופיה של היהדות)
אל תגידו שאני מתנשא (אולי אני כן ואולי לא) אבל אני בהלט צודק
תודה למי שיבין ויפנים