יש מקור מפורש בתורה שבו נאמר שאסור להוציא זרע לבטלה?
יש מקור מפורש בתורה שבו נאמר שאסור להוציא זרע לבטלה?
|
|
בקשר לחשמל ואש - חשמל זה סוג של אש, אם תקח גז, ותתן לה ניצוץ חשמל (מצת אלקטרונית לדוגמא) קיבלת אש. אותו דבר בנוגע לעשבים וניצוץ חשמלי.
חוץ מזה שכאשר אתה משתמש בחשמל ביום שבת, אתה בעצם קונה אותו מחברת חשמל, ובכך יוצא שאתה משלם כסף בשבת (זאת דעתי האישית...)
בקשר לניגון ביום טוב/שבת אני לא כל כך בטוח, מכוון שלנגן על כלי מסוים זה סוג של עבודה, יש המתפרנסים מזה.
למרות שזו יכולה להיות סוג של הנאה.
בקשר לזרע לבטלה אין לזה שום מקור מפורש בתורה, אם כי מסופר על אונן שהשחיט זרעו ארצה אבל זה לא נכלל בזרע לבטלה כי זה סיפור בפני עצמו, שאביו נתן לו את אלמנת אחיו כדי שתהר ממנו והוא כביכול גמר בחוץ כדי שהיא לא תכנס להריון, ולכן הקדוש ברוך הוא העניש אותו ולא על ה'זרע לבטלה' עצמו.
בכל אופן לא נתקלתי במצווה מפורשת שלא להוציא זרע לבטלה.
אבל בתור אדם אתה מבין שאם לא תעשה את זה הקדושה שלך תעלה...
הערות
לא כל כך נכון... לחברת חשמל יש אישור לעבוד בשבת(מהרבנות הראשית) כי עלולים להיות הרבה מקרים של פיקוח נפש בלי חשמל(כגון: חולה שמחובר למכשירים בבית חולים או בביתו, שוודאי במקרה זה אם לא יהיה חשמל אז הוא ימות).חוץ מזה שכאשר אתה משתמש בחשמל ביום שבת, אתה בעצם קונה אותו מחברת חשמל, ובכך יוצא שאתה משלם כסף בשבת (זאת דעתי האישית...)
זהו שיש. אני זוכר שפעם מורה שלי אמר לי אני פשוט לא זוכר איפה בדיוק, אבל יש מקור מפורש.בקשר לזרע לבטלה אין לזה שום מקור מפורש בתורה
אני לא דיברתי על חברת חשמל שתעבוד, אני דיברתי עלי ועליך שמפעילים מוצרי חשמל בבית, הכוונה היא שלהשתמש כמה שפחות בחשמל, ככה שתשלם כמה שפחות כסף כביכול בשבת...
ואם אתה יכול לשאול את המורה שלך שוב ולהגיד איפה זה רשום אני מאוד אשמח, כי גם אני רוצה לדעת...
בתור אחד שקרא את התורה (סוף שמות-ויקרא-במדבר) לא נתקלתי במקור שממש אומר לך לא להוציא זרע לבטלה...
נערך לאחרונה על ידי firedogg; 02-05-2010 בשעה 23:30.
כנראה שטעיתי קצת בקשר לזה שיש מקום מפורש בתורה שמזהיר על הוצאת זרע לבטלה.
אבל אם אתה בכל זאת רוצה לראות את המקור לחטא, אז כנס לפה-
http://www.iatraf.co.il/showthread.p...94#post5674294
אני ממש חדש לנושא הנחת התפילין מישהו יכול להסביר לי איזה תפילה צריך להתפלל אחרי שהנחתי כבר את התפילין (אני כמעט בטוח שזה שחרית) אבל אני לא רוצה לקחת סיכון ושיסביר לי על זה עוד קצת בבקשה זאת אומרת אם מותר לדבר אחר כך אם יש עוד תפילה או אימרה שאני צריך להגיד אחרי תפילת השחרית תודההה