ציטוט נכתב במקור על ידי TheNuts צפיה בהודעה
יש כמה סוגים של פתיחים (Opener = פתיח בעברית, תתחילו לכתוב בעברית במקום לצטט מושגים)
אני אסדר אותם לפי יחס סיכון - רווח:
"מה השעה?" "איפה X?" "איך אני מגיע לY?" - בסכ"ה סיכויי הצלחה מאוד גבוהיים, סיכון מאוד קטן. היא מחוייבת חברתית לענות לך. הבעיה היא שלפתח את הפתיחים האלה לשיחה זה לא משהו טבעי. לא מצפים לזה, וזה נותן הרגשה של נודניקיות. (כי מראש, היא הייתה חייבת לענות לך. בין אם זה להגיד לך מה השעה או אם הגיע קו 52).

"היי, מה קורה?" "מה נשמע?" "היי, תגידי.." - סיכון קצת יותר גדול מהקודמים, הפעם היא לא תרגיש רע אם היא לא תענה לך, אבל אם לא מתחילים איתה הרבה הסט כנראה יפתח והיא תגיב. קצת יותר פשוט להתחיל שיחה מ"מה קורה", כי בסכ"ה רוב האנשים יגידו "בסדר". ("בואי נעשה התערבות קטנה, אני מבטיח שבחמש דקות הקרובות אני משנה את זה מבסדר למצויין...")

"או הנה, אני צריך דעה נשית..." "אני צריך דעה כנה..." "מה דעתכן על..." - פתיח דעה. מצד אחד, מאוד פשוט לפתח שיחה, מצד שני יש סיכוי שזה לא יתפוס. זה כנראה הפתיח הכי "בטוח" שיתן לך את התוצאה הכי "נוחה" להמשך שיחה. אבל אתה לא מביע מיניות, משיכה, או בכל דרך אחרת איזשהו עניין, מעבר לעניין הכנה והאמיתי במה שיש לה להגיד.

פתיחי סיטואציה למינהם "אני לא הייתי מזמין את זה במקומך" "יש לך ליכלוך על האף" "את חייבת להפסיק לתופף עם הרגל, את עצבנית ככה בדר"כ או שזה קטע חגיגי?" - שוב, סיכון יותר גדול, אבל אם היא נתפסת, אתה תקבל IOI טיק-טק.

ויש את הפתיחים הישירים - "רוצה לבוא איתי הביתה?" שכאלה. הסיכון גדול והסיכוי שתקבלו תשובה שלילית אם בכלל הוא גבוה - אבל מצד שני אם התשובה היא חיובית, הרווח הוא הכי גדול.
זה מה שהיייתי צריך תודה מחר אני יעדכן D: