נכתב במקור על ידי
AlonMi
אני לא שופט אותך ולא את השני, בשביל להיות שופט צריך ללמוד הרבה מאוד שנים.
אני רק אומר, שאם כבר אתה בצבא, לא משנה מה הסיטואציה בבית, כי כשאתה בצבא אז אתה בצבא, תעשה כמיטב יכולתך.
תאמין לי, גם תרגיש טוב יותר עם עצמך, גם יעריכו אותך יותר וגם תלמד הרבה יותר. אין דרך לברוח מזה, אדם שעושה - מוערך.
לגבי המצב הכלכלי, אני מבין שהוא לא נוח, ואני יודע שהצבא לא משחרר כל אחד שיש לו מינוס בבנק,
אבל אתה עושה יומיות, ולמרות שזה יום עבודה לכל דבר ואין לך כח אחרי זה לעשות יותר מדי,
אתה תצטרך להשקיע מעצמך 120% אם זה כל כך חשוב לך ולצאת ולחפש משהו לעבוד בו אחרי הצבא.
תחסוך בשק"ם ובמכונות משקר, גם קצת בטלפון אם אפשר, חפש עבודות שאפשר לקבל עליהם תשלום בלי צורך באישור מהצבא (תרגום מסמכים, תיקון מחשבים, לא יודע, משהו שאתה טוב בו) וזה הכל. זה מצב בחיים שאתה צריך לדעת להסתדר ולהתמודד איתו, אף אחד לא מבטיח לך שבאזרחות הכל יהיה מופלא... תאמין לי, ה-350 שקל האלה לפעמים עדיפים מאשר לחוות פיטורים מעבודה + חודש של אי מציאת עבודה חדשה.
כל מה שאני מבקש, תרצה תקיים לא תרצה אל תקיים, זה שתבוא בגישה של "יאללה קדימה מה יש לעשות היום, אל תתנו לי לבזבז את הזמן היקר שלי בואו נתקתק ת'עניינים". לא מצפה ממך להשאר במשרד אחרי שכולם הולכים, ולא אומר לך שאיי פעם תבין מה זה חברים ליחידה כי אין מה לעשות בבסיסים של ג'ובניקים בדר"כ זה לא קיים. תן צ'אנס של חודש למה שאני אומר, במידה והקצינים שלך לא ג'ובניקים כלומניקים שמסתכלים על השעון כל דקה, אז כל הצדדים ירוויחו.