קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. בחירה חופשית- תלוי מנקודת מבט של מי
    על ידי xyossizx בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 23
    הודעה אחרונה: 19-10-2010, 00:14
  2. [דעה] בחירה חופשית- טעות ביסוד
    על ידי xyossizx בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 18-10-2010, 00:21
  3. [דיון] למי שראה תסרט סולט.. האם צפוי לנו סרט 2?
    על ידי crazy z בפורום סרטים וקולנוע
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 29-08-2010, 20:14
  4. תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 08-05-2008, 23:43
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 3 << ראשון 123 אחרון >>
מציג תוצאות 16 עד 30 מתוך 40

האם יש לנו בחירה חופשית? - עמוד 2

מנהל ראשי האוואטר של Old Lady
    שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ
    Sometimes you have to serve to lead

ציטוט נכתב במקור על ידי xyossizx צפיה בהודעה
    כבוד.... למה בדיוק? למי בדיוק? לאותו כביכול אל קסום שברא את העולם והחליט להרוס לאנשים סתם ככה את החיים? שהוא זה שעשה אנשים עניים, הוא זה שאחראי לרציחות, כל פשע שמתבצע על פני האדמה הוא פרי יצירתו כי העולם הזה הוא כביכול פרי יצירתו אז הוא במו ידיו אחראי על כל פשע שמתבצע כאן אם כך, אז אני לא הולך לתת לו שום כבוד, בדיוק בשביל זה יש את הפורום הזה: כאן ניתן לפקפק בדתות וגם אם אתה חושב שזה זלזול, כל עוד זה לא ביהדות-זה לא התגרות ולא כלום.
    תאמין לי אני לא יודע מה לענות לך ,לא בגלל שאין לי תשובות אלא בגלל שאתה לא חושב לפני מה שאתה אומר.
    כמו שמדובר בנושא לכל בן אדם ניתנת זכות בחירה לבחור במהלך חייו,הרציחות וכל זה,גם את זה אלוהים בחר?מה הבן אדם הוא רובוט?
    אלוהים אחראי על הרצח של יצחק רבין?הוא שלט באותו רגע ביגאל עמיר והיו לו עיניים אדומות כאלה כמו בסרטים כאילו הוא מכושף ואז הוא יראה בו נכון?תראה איזה שטויות אתה אומר תהיה בריא,אנחנו בני אדם מה אנחנו בובות בודו?(איך שלא כותבים את זה) אלוהים מכשף אנשים והם הולכים לגנוב?לאנוס? תהיה בריא איזה תירוצים יש לך...

2. קישורים ממומנים

ציטוט נכתב במקור על ידי MoDeRaToR צפיה בהודעה
    תאמין לי אני לא יודע מה לענות לך ,לא בגלל שאין לי תשובות אלא בגלל שאתה לא חושב לפני מה שאתה אומר.
    כמו שמדובר בנושא לכל בן אדם ניתנת זכות בחירה לבחור במהלך חייו,הרציחות וכל זה,גם את זה אלוהים בחר?מה הבן אדם הוא רובוט?
    אלוהים אחראי על הרצח של יצחק רבין?הוא שלט באותו רגע ביגאל עמיר והיו לו עיניים אדומות כאלה כמו בסרטים כאילו הוא מכושף ואז הוא יראה בו נכון?תראה איזה שטויות אתה אומר תהיה בריא,אנחנו בני אדם מה אנחנו בובות בודו?(איך שלא כותבים את זה) אלוהים מכשף אנשים והם הולכים לגנוב?לאנוס? תהיה בריא איזה תירוצים יש לך...
    אתה אומר שאלוהים יצר אותך, אותו אלוהים גם ציווה עליך להרוג ולבזוז, אני לא אומר שהוא הורה ליגאל עמיר לירות ברבין (אם בכלל זה היה הוא) אבל הוא בהחלט אחראי גם על הרצח הזה, כי אם הוא ברא את העולם הזה- הוא גם ברא את כל מה שלא נכון ורע בן
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ

אתה אומר שאלוהים יצר אותך, אותו אלוהים גם ציווה עליך להרוג ולבזוז, אני לא אומר שהוא הורה ליגאל עמיר לירות ברבין (אם בכלל זה היה הוא) אבל הוא בהחלט אחראי גם על הרצח הזה, כי אם הוא ברא את העולם הזה- הוא גם ברא את כל מה שלא נכון ורע בן
    הוא נתן לנו זכות בחירה בין טוב לרע.
    אם אתה מחליט לגנוב\לרצוח\לאנוס...איך אלוהים אחראי לזה?

הוא נתן לנו זכות בחירה בין טוב לרע.
    אם אתה מחליט לגנוב\לרצוח\לאנוס...איך אלוהים אחראי לזה?
    היה אדם אשר קנה שור ביודעו שהשור הוא פרא, וילך האדם עם השור בעיירה קטנה, האדם הלך לשתות מים והשאיר את השור לבד ללא השגחתו, השור השמיד, הרס, ופשוט החריב את כל מה שהיה בדרכו, וכשבאו תושבי העיירה אל האדם ואמרו לו: היי, תשלם לנו על מה שהשמיד השור שלך, אמר האדם: השור אמנם שלי אך אני לא שולט בו, אמרו לו תושבי העיירה: אבל אתה השארת אותו לבד כאשר אתה יודע שהוא פרא ויכול לבזוז, אמר האדם: השור בחר להרוס לכן אני לא אשם ולא אשלם לכם.

מקווה שעכשיו הבנת, אם לא תגיד לי.
    סטפן רוברטס

Come Out

שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ

היה אדם אשר קנה שור ביודעו שהשור הוא פרא, וילך האדם עם השור בעיירה קטנה, האדם הלך לשתות מים והשאיר את השור לבד ללא השגחתו, השור השמיד, הרס, ופשוט החריב את כל מה שהיה בדרכו, וכשבאו תושבי העיירה אל האדם ואמרו לו: היי, תשלם לנו על מה שהשמיד השור שלך, אמר האדם: השור אמנם שלי אך אני לא שולט בו, אמרו לו תושבי העיירה: אבל אתה השארת אותו לבד כאשר אתה יודע שהוא פרא ויכול לבזוז, אמר האדם: השור בחר להרוס לכן אני לא אשם ולא אשלם לכם.

מקווה שעכשיו הבנת, אם לא תגיד לי.
    הבנתי את העיקרון אבל אל תשווה בין חיה לבן אדם.
    מי יותר חכם חיה או בן אדם?
    לנו בני אדם אנחנו חכמים יש לנו שיקול דעת,אנחנו יודעים מה טוב או רע ואילו חיה?מה היא יודעת?לאכול או במקרה של השור להשתגע.
    במקום להגיד אתה צדקת אתה מוכר לי תירוצים בשקל נו באמת, אתה משווה בין חיה לבן אדם?

הבנתי את העיקרון אבל אל תשווה בין חיה לבן אדם.
    מי יותר חכם חיה או בן אדם?
    לנו בני אדם אנחנו חכמים יש לנו שיקול דעת,אנחנו יודעים מה טוב או רע ואילו חיה?מה היא יודעת?לאכול או במקרה של השור להשתגע.
    במקום להגיד אתה צדקת אתה מוכר לי תירוצים בשקל נו באמת, אתה משווה בין חיה לבן אדם?
    הכר את אדם, בן 24 חולה במחלת נפש שמתאפיינת בהתפרצויות זעם בלתי נשלטות, אדם מאושפז במוסד מיוחד לאנשים במצבו, יש לציין שאדם הוא בן אדם רגיל מדבר, אוכל ועושה את את כל פעולות החיים בעצמו ממש כמו אדם רגיל, יום אחד אדם לא קיבל את התרופה שלו בגלל שאזל המלאי לספק וגם לא היה למנהל המוסד איש לשים עם אדם, כשבאה אחת האחיות לתת זריקת הרגעה לאדם (מה שכן היה) אדם התפרץ ותקף את אחת האחיות לא במזיד (לא בשליטתו כן), האחות כמובן לא יכלה לתבוע טענות מ- אדם כי אדם לא אחראי על מצבו (הפרעה בלתי נשלטת) גם לא מספק התרופות כי המלאי אזל אז לא אשמתו, לא ממנהל המוסד כי לא היה לו כוח אדם לשים עם אדם, לא מאמא של אדם שילדה אותו, אז ממי כן?
    סטפן רוברטס

Come Out

שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ

מאדם עצמו,למרות שהוא לא אשם במחלתו הוא עשה את זה,כמו שבן אדם רוצח את הילדים שלו ובסוף הפסיכיאטר מאבחן אותו כחולה נפש,אז בגלל שהוא לא חולה הוא לא אשם ברצח ילדיו?
    רגע רגע
    אם אני לא טועה אמרת :" איך אתם סוגדים לאל שהוא לא קיים" משהו כזה יכול להיות? יכול להיות.
    אם אתה מאשים אותו אתה מוכיר אותו כקיים...אז מה תגיד על זה עכשיו יוסק'ה?

ציטוט שלך : "אה שיט שכחתי הוא לא קיים......., אני לא מבין איך אתם יכולים לסגוד לאל שמצווה עליכם לעשות דברים כל כך נוראים ועושה דברים כל כך נוראים ועדיין :"ברוך השם", אני אישית לא הולך לברך אף אל קסום(שקיומו כל כך בספק) על אובדן שדפק לי את החיים."
    נערך לאחרונה על ידי Old Lady; 10-10-2010 בשעה 21:24.

מאדם עצמו,למרות שהוא לא אשם במחלתו הוא עשה את זה,כמו שבן אדם רוצח את הילדים שלו ובסוף הפסיכיאטר מאבחן אותו כחולה נפש,אז בגלל שהוא לא חולה הוא לא אשם ברצח ילדיו?
    רגע רגע
    אם אני לא טועה אמרת :" איך אתם סוגדים לאל שהוא לא קיים" משהו כזה יכול להיות? יכול להיות.
    אם אתה מאשים אותו אתה מוכיר אותו כקיים...אז מה תגיד על זה עכשיו יוסק'ה?

ציטוט שלך : "אה שיט שכחתי הוא לא קיים......., אני לא מבין איך אתם יכולים לסגוד לאל שמצווה עליכם לעשות דברים כל כך נוראים ועושה דברים כל כך נוראים ועדיין :"ברוך השם", אני אישית לא הולך לברך אף אל קסום(שקיומו כל כך בספק) על אובדן שדפק לי את החיים."
    רגע רגע, אם אדם נברא על ידי אותו אל אז אותו האל נתן לו את המחלה לא? אז אותו אל אשם לא? ושים לב שזה שתי סיטואציות שונות וגם השתמשתי במילה כביכול.
    סטפן רוברטס

Come Out

שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ

אני לא ינסה להסביר לך שזה התיקון של אותו ילד או כל קרבן כי אתה לא תאמין בזה אז חבל,זה מה שאני חושב וזה מה שאתה חושב,כל אחד ודעתו ואני מכבד את דעתך .
    בבקשה הנה ההסבר+ הוספה..
    אתה בטח תשאל אותי מה התיקון של אותו אדם חולה הנפש,אז אני אקדים תרופה למכה ואענה לך:" נסתרות הן דרכי ה'",ואין לדעת חשבונות שמיים.

בבקשה הנה ההסבר+ הוספה..
    אתה בטח תשאל אותי מה התיקון של אותו אדם חולה הנפש,אז אני אקדים תרופה למכה ואענה לך:" נסתרות הן דרכי ה'",ואין לדעת חשבונות שמיים.
    השם הוא אחת ההמצאות הגדולות ביותר של המין האנושי ולכן "לא קיימות דרכי ה' ", במקום נסתרות.
    סטפן רוברטס

Come Out

שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ

השם הוא אחת ההמצאות הגדולות ביותר של המין האנושי ולכן "לא קיימות דרכי ה' ", במקום נסתרות.
    חחחח לא היתה לך שום תשובה לענות לי אחרי שעניתי לך על הכל ובסוף חזרת לאותה נקודה שהתחלת לפני שהתחלנו לדון בנושא.
    מזה אומר על הדעות שלך אז?שבאיזשהו מקום הפסקת להוכיח לך כמה ה' לא קיים וכמה הוא אשם,ואני יכול להמשיך ולשבח אותו ולהוכיח לך שהוא אכן קיים וכל מה שהוא עושה הוא רק טוב ואתה הפסקת לתרץ ואני המשכתי.
    תבין לבד את ההמשך אני מניח שאתה אדם חכם...

חחחח לא היתה לך שום תשובה לענות לי אחרי שעניתי לך על הכל ובסוף חזרת לאותה נקודה שהתחלת לפני שהתחלנו לדון בנושא.
    מזה אומר על הדעות שלך אז?שבאיזשהו מקום הפסקת להוכיח לך כמה ה' לא קיים וכמה הוא אשם,ואני יכול להמשיך ולשבח אותו ולהוכיח לך שהוא אכן קיים וכל מה שהוא עושה הוא רק טוב ואתה הפסקת לתרץ ואני המשכתי.
    תבין לבד את ההמשך אני מניח שאתה אדם חכם...
    ההסבר הכי טוב שלך זה: "נסתרות דרכי ה' ".

זה כמו שאני אענה לך על כל שאלה: שמע אבולוציה יכולה לפעמים לעשות דברים בלי סיבה סתם כי בא (מה שלא קרה)
    סטפן רוברטס

Come Out

שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ

כי זה באמת נכון,אני בחרתי להאמין בדרך הזאת ואתה לא זכותך.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אמרת שאנחנו בוחרים במה לעשות עם מה שניתן לנו, אבל לפי מה שקראתי באותו מאמר היה כתוב שחכמת הקבלה אומרת שאין לך בכלל זכות בחירה במה שתקבל וגם במה שתעשה עם מה שקיבלת, כי כל מחשבה ומחשבה שבאה לך לא אתה שולט בה בכלל, ואפילו לא איך תגיב או מה תעשה, אלא אתה בובה על חוט ללא שום יכולת בחירה כל שהיא , ואפילו הוויכוח שלכם פה בפורום הכל כך להוט אתם לא בוחרים בזה כלום אלא אתם מנוהלים מלמעלה, בכל מילה ומילה, ובכל מה שאתם אומרים, כי לא בחרתם איך לחשוב, אלא זו תוצאה מהחינוך שלכם שגם אותו לא בחרתם, וזה תוצאה של ההורים שחינכו אותכם שגם בהם לא בחרתם, ולא איפה תלמדו ולא כלום אתם יצור נשלט ב100%, כך קראתי וזה מאד הגיוני, אין לכם שליטה על כלום, ממש בובות...
    מה אתם אומרים?

שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי hamarmir צפיה בהודעה
    אמרת שאנחנו בוחרים במה לעשות עם מה שניתן לנו, אבל לפי מה שקראתי באותו מאמר היה כתוב שחכמת הקבלה אומרת שאין לך בכלל זכות בחירה במה שתקבל וגם במה שתעשה עם מה שקיבלת, כי כל מחשבה ומחשבה שבאה לך לא אתה שולט בה בכלל, ואפילו לא איך תגיב או מה תעשה, אלא אתה בובה על חוט ללא שום יכולת בחירה כל שהיא , ואפילו הוויכוח שלכם פה בפורום הכל כך להוט אתם לא בוחרים בזה כלום אלא אתם מנוהלים מלמעלה, בכל מילה ומילה, ובכל מה שאתם אומרים, כי לא בחרתם איך לחשוב, אלא זו תוצאה מהחינוך שלכם שגם אותו לא בחרתם, וזה תוצאה של ההורים שחינכו אותכם שגם בהם לא בחרתם, ולא איפה תלמדו ולא כלום אתם יצור נשלט ב100%, כך קראתי וזה מאד הגיוני, אין לכם שליטה על כלום, ממש בובות...
    מה אתם אומרים?
    ההורים חינכו איך להתנהג,הם לא חינכו איך לחשוב,לפי דעתי את סתם מקצינה.
    יש הרבה מקרים שהילדים בוחרים את הניגוד ההפוך מחינוך ההורים,אז..?
    נערך לאחרונה על ידי Old Lady; 11-10-2010 בשעה 17:04.

+ תגובה לנושא

תגיות בנושא זה

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:59.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect