וואו כזאת בורות ביהדות ברצף הודעות מדהים!
ונתחיל מהראשון בתור (אופיר)
א. לגבי הניסוי עם המים בורות או לא בורות מבחינת מה שפורסם זה נכון, ואם זה לא נכון למה לא יצא מחקר סותר?
ב. חצי מהדברים שהבאת לא כפשוטם וחצי האחר מדבר על איך עניין האזהרות שיהודי צריך להיזהר בענייני גוי כדי שלא יתבולל או שהגוי יגרום לו להיכשל בעבירה! מעניין שפסוקים לא הבאת עכשיו אבל בכל זאת נפלת בפח של חוסר הידע ביהדות. (אני לא אטרח להסביר לך את מה שהבאת כי זה סתם יהיה בזבוז זמן מבחינתי אם תרצה תלך תלמד אל תטריח אותי להסביר כשאין לך רצון בכלל ללמוד יהדות.)
הבא בתור הרי הוא DUCER שקצת טייל לו להנאתו במרחבי היהדות ושוב פעם מחוסר הבנה ביהדות הוא טוען דברים מסולפים שמראים כאילו על הבנה.
אני אסביר לך את השתלשלות העניינים:
משה קיבל תורה מסיני תורה שבכתב ותורה שבעלפה שהיא ההלכות מקורן, ביאורן וסיבתן! וכמובן כל הדברים הנלווים לכך שזה כולל קבלה מדרשים אגדות (ולא, אגדות אינן כפירוש אגדות האחים גרים לדוגמא כמו ששאר הטיפשים שחושבים שמבינים יהדות טוענים אגדות אלו דברים אמיתיים שהובאו להסבר דברים עמוקים יותר) וכו' לאחר מכן התורה שבעלפה הועברה בעל פה מאב לבנו מרב לתלמיד עד שראה רבי יהודה הנשיא שיש הדלדלות הדורות ביכולת הזיכרון ולכן הוא החליט לכתוב אותה למרות שהיה אסור אבל מכיוון ש "עת לעשות הפרו תורתך" הוא כתב וסיכם בתימצות אדיר את כל התורה שבעלפה בתקופת התנאים לסדרים שהיו בסיכום כ600 סדרי משנה (יש דעה אחרת שאומרת 700) לאחר מכן הגיעו האמוראים והיו מנתחים (על פי 13 מידות שהתורה נדרשת בהם כן?) על מה דיברו התנאים בכל משנה וכך למדו אותך אך ראו שגם שם יש הדלדלות הדורות ושיכחה אז מסדרי המשנה האחרונים שהם אביי ורבא כתבו את הגמרא בסיכום רק על הסדרים המתאימים לדורות כלומר שלא תישכח מהדורות שום הלכה וכיצד לנהוג ואז סוכם הכל על 6 סידרי משנה במקום כל ה 600 (700) וגם שם אין על כל משנה גמרא שמבארת אותה.
עכשיו השאלה לאן הלכו כל הסדרים האחרים? הם נגנזו מכיוון שלא דיברו על הלכה אלא על שאר התחומים המדעיים שנחקרים עד היום הזה וזה ידע שגם נתקבל מסיני אך מכיוון שהדורות הבאים הדלדלו אז היה עדיף שיזכרו וילמדו את הסדרי הלכה וגנזו את השאר.
ולכן כל הגמרא עם קושיות ותירוצים לכל אורך הדרך ואין משפט אחד בגמרא שהוא סתם לכל דבר יש לימוד וכל דבר יש לו תכלית אז לחשוב שיש שם ויכוחים או לא מיושבים על הלכה אחת זאת טעות חמורה!
וכשהגמרא טוענת שכינים נוצרו מזעה או ועכבר מסוג כזה או אחר שלא נדבר על דימום האישה בהריון הם מדויקים רק אתה מחפש הוכחות במקום ללמוד מה אומרים שם ואולי אותו עכבר נכחד ואינו קיים היום אולי אתה לא מכיר עכבר כזה כי הרי יש לנו עוד הרבה מקומות לא חקורים בעולם! אתה ישר מכפיש כאילו אתה יודע הכל והמדע חקר הכל אז למה לקפוץ עם דעות והבנות לא נכונות? למה לחשוב שחז"ל גם דיברו על האישה כיום? עם כל ההורמונים והחרא שאנחנו מכניסים לגוף שמשנים לנו את המבנה וגורמים לגדילה והתבגרות מואצת ובעיות כאלו ואחרות עם מחזור לא סדיר וכו' חז"ל דיברו על דברים כהוויתם בתקופתם משמע נשים שהיו מניקות כל עוד שהניקו לא היה דימום מה שאין כן היום שהיא גם מניקה וגם מדממת בו זמנית.
ואל תגיד שבתורה יש אנטישמיות גזענות וכו' כי זה ממש לא נכון אתה לא מכיר כלום בתורה ואתה מעז להכפיש ולטעון כאילו זה נכון כל מה שאתה אומר! זה ממש מעצבן לשמוע את זה אתה רוצה לטעון תלך תלמד אל תבוא לי עם טיעוני ילדים בני ארבע זה ממש לא במקום!
אני לא מורה יהדות כאן אני חשבתי שאתם רוצים לטעון באמת אבל אתם לא טוענים כלום אתם סתם מגבבים שטויות ומסלפים עובדות שלא נדבר שפשטים ברורים בתנ"ך אתם לא מבינים אז מה אתם באים בטענות כאילו משהו שאתם אומרים הוא נכון!
חלאס לכו תלמדו ואז תבואו לטעון! מכאן והלאה אם לא יהיו פה טיעונים מלומדים עם פסוקים ופירושים במקום שיש להם מקור יהודי אותנטי ולא כופר יהיה על מה לדבר!
נ.ב.
יוסי אתה בכלל לא שווה תשובה עם הפסוקים שאתה מביא רק מדגישים פעם אחר פעם על חוסר ידע והבנה אני מציע לך לשחרר את הלסת חבל על השיני חלב שלך.

ציטוט ההודעה