לימודים
1) בדוק מה ההבדל בין שנה שעברה לשנה זו שגרם לך להורדת החשק ללמוד.
יכול להיות ששנה שעברה היו לך חברים טובים שבילית איתם והיום הם אינם? אולי שנה שעבר החומר פשוט עניין אותך
מה שאי-אפשר לומר על החומר הנוכחי? אולי זה בכלל בגלל בעיות בבית? שווה בדיקה!
2) בדוק את צורת הלמידה שלך!
היית לי תקופה שלמדתי הכל בעל-פה והוצאתי ציונים טובים אבל לאט לאט, כשהחומר גדל ומשני פרקים הוא הפך ל-80 עמודים, הבנתי שללמוד הכל בע"פ לא יעזור לי ושיש להשתמש במשפטי מפתח שרק אותם אני אזכור וכל משפט מכיל בתוכו רעיון שלם שאפשר לפרט עליו (במילים שלך, לא בע"פ!), שים לב, הרבה מבינים את זה בסופו של דבר ומשנים את אופן למידתם!
3) בדוק באינטרנט ואצל חברים האם ישנה דרך ללמוד למבחנים שיותר מתאימה עבורך!
נסה ללמוד עם חבר למבחן הבא שלך!
חברה
1) אתה נמצא במקום שוקק ערסים, תשתמש בנתון לזה לטובתך! רוב האנשים הנורמאלים לא סובלים ערסים (בעיקר הבנות),
אתה לא ערס, מה שאומר שלא מעט אנשים יעדיפו אותך על כל אותם 60 ערסים... תלמד למצא את הפאן החיובי שבעניין!
2) אתה חייב להגיע להשלמה מסויימת עם מצבך החברתי ולהפוך לאדם רגוע יותר! (העלה חומרים בעניין בקרוב).
3) הייתי ממליץ לך בחום ללמוד פיקאפ ממש בפורום מצד שמאל, זה בהחלט ישפר את מצבך החברתי, יהפוך אותך לאדם אלפא (ההפך מילד כאפות לצורך העניין) ובהחלט יפחית את התסכול החברתי שלך ויהפוך אותך לאדם רגוע יותר. שווה לך לנסות!
כלכלה
1) אם אינך יכול לעבוד (ובצדק לדעתי) עשה מאמצים להקל עליה במה שנמצא במעגל ההשפעה שלך.
הכוונה שלעבוד אינך מסוגל כרגע אך לחסוך בכסף (לוותר על כמה חטיפים או להפחית מכופסאות הסיגריות לדוגמה) אתה בהחלט יכול וגם אני מניח שאמא שלך תתפקד בהרבה יותר טוב אם תעזור לה במה שאתה יכול (עבודות הבית, עזרה לאח שלך בלימודים וכו'). בדוק אילו דברים נמצאים במעגל ההשפעה שלך ותמוך באמא שלך!
2) תשקיע בתקופת הבגרויות, אני מאמין שזה יעשה לאמא שלך רק טוב ולאחר שתסיים את התקופה הזאת אתה תרגיש בהרבה יותר חופשי לחפש עבודה.
מצבך הפסיכולוגי
1) נראה שאתה זקוק לאוזן קשבת (לא בהכרח פסיכולוג למרות שהוא יעיל במקרה זה לדעתי) שתוכל לספר לה על העניין ולקבל ממנה תמיכה. זה יכול להיות חבר טוב, אדם מבוגר עם סמכות כלשהי (מדריך שאהבת, מורה.. וכו').
2) תמצא תחום שאתה אוהב לעסוק בו ותשקיע בו! מעבר למוזיקה..
זה מעלה לך את המוטיבציה ומרחיק דיכאון!
3) אם המוזיקה "מנווטת לך את החיים" צא למסיבות מפעם לפעם! (בהתאם למצב הכלכלי)
הנאה מרובה ממוזיקה וגם תוכל להתפרק קצת! מה שבהמשך מאוד ירגיע ויעזור לך!
4) את כל הקשור לפאן החברתי הייתי ממליץ לך לשתף ולפרוק בפורום מתבגרים ומתבגרים.
שמתי לב שהפורום הזה מסוגל להעניק לך המון מוטיבציה. וכבר ציינתי שפיקאפ יכול לתמוך גם כן.
תשתמש בשורה השניה שכתבת בתור סיבה לפתור את השורה הראשונה!
אם לא טוב לך כפי שאתה במצבך הנוכחי זוהי סיבה מספיק חזקה לפתור את מה שמגביל אותך!
תתחיל בדברים הקטנים ביותר שאתה יכול שנות (הרגלים מטופשים מהיום-יום), בהמשך תבצע שינויים גדולים.
המון בהצלחה ידידי!