קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. אתם מאמינים בגן עדן וגיהנום?
    על ידי black tear בפורום יהדות
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 02-11-2005, 21:01
  2. אתם מאמינים שבאמת הכל לטובה???
    על ידי Xanax בפורום יהדות
    תגובות: 30
    הודעה אחרונה: 31-10-2005, 19:29
  3. סיאנס - מאמינים או לא?
    על ידי gForce בפורום יהדות
    תגובות: 26
    הודעה אחרונה: 30-10-2005, 20:00
  4. תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 07-09-2005, 15:04
  5. PSP ב15 דולר??,לא מאמינים?כנסו !
    על ידי guy555 בפורום דיבורים
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 04-09-2005, 18:20
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12
מציג תוצאות 16 עד 28 מתוך 28

הדתיים מאמינים בתורת האבולוציה? - עמוד 2

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה
    מסרים דתיים אני אקח מהתנך ועובדות דתיות מהמדע, כי התורה היא לא ספר מדע.
    אולי לא הבנתי את השאלה שלך?
    על האביוגניזה לא שמעתי מעולם, על האבולוציה שמעתי לא פעם.
    אני חולק עליך, האבולוציה לא סותרת את התורה בשום דרך, סיפור הבריאה כמו שאמרתי הוא לא בא להעביר מבחינה מדעית איך נברא העולם.
    המטרה בסיפור הבריאה היא בעיקר לספר שכל העולם הזה שייך לה' ושה' ברא את העולם, שהאדם נברא בצלם ה', בשום אופן לא בא לספר על הפאן המדעי בדבר.
    במאמר מוסגר, שמעתי ככ הרבה שאלות על הבריאה בתורה מאנשים פה בפורום שמוכיחה שאין בה אמת מדעית, יש שאלה אחת שחיכיתי לשמוע ואף אחד לא העלה אותה, אם ביום השני נבראה הארץ, ורק ביום הרביעי הכוכבים, יוצא שהארץ שלנו היא בכלל לא כוכב, והרי ברור שהארץ שלנו גם היא כוכב, אז איך היא נבראה לפני הכוכבים?
    אבל כמו שכבר אמרתי, אין שום עניין בתורה ללמד על הדרך שבה התפתח היקום שלנו, זה לא מה שהתורה עוסקת, התורה עוסקת בללמד דרך חיים לאדם.
    אם אני מאמין באבולוציה זה לא משנה בכלל, כי זו רק תיאוריה, אני יכול לבחור אם להאמין לזה או לא.
    אם אתה שואל אותי, יכול להיות שזה נכון, האמת שזה לא ככ תחום עניין שלי אז אני לא חושב על זה יותר מידי, אני מניח שיש בזה אמת מסויימת.
    בכל מקרה, התורה לא סותרת בתכלית את המדע בשום צורה או דרך, כל תיאוריה מדעית שתביא לי אני אוכל לטעון שהיא נעשתה בהשגחה של הבורא.
    תאמין לי שאני נדהם לשמוע דעה כ"כ מעוותת.
    מה זאת אומרת אתה לוקח מוסרים דתיים מהתורה וידיעות מדעיות מן המדע?!
    אי אפשר לחלק שני סוגים של ידיעות, השאלה היא אחת:
    אמת או שקר.

אם אתה מאמין שהתורה ניתנה מאת האלוהים אזי בהכרח שכל הנאמר בה אמת,
    אלא אם כן אתה מאמין באלוהים שקרן...

זה ממש לא משנה מהי המטרה לשמה כתבה התורה עובדה או סיפור זה או אחר,
    בין אם המטרה היא המוסר ובין אם המטרה היא המידע,
    - הדברים נאמרו ונכתבו בידי האלוהים ואם כן בהכרח שאמת הם!

יש אמנם סיפורים בתורה שנאמרו בדרך משל במחזה נבואי (לדעת חלק מן המפרשים),
    אבל כמובן שזה לא ניתן להאמר על כל התורה כולה.

הרבה תירוצים נאמרו ויאמרו על שאלת הדת והמדע,
    תירוץ כל כך מעוות עוד לא ראיתי.

ושוב אני מדגיש:
    לא משנה אם מדברים על מוסר או מדע,
    בין כך ובין כך ישנם רק שני צדדים למטבע, אמת או שקר...

2. קישורים ממומנים

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ציטוט נכתב במקור על ידי הפילוסוף צפיה בהודעה
    תאמין לי שאני נדהם לשמוע דעה כ"כ מעוותת.
    מה זאת אומרת אתה לוקח מוסרים דתיים מהתורה וידיעות מדעיות מן המדע?!
    אי אפשר לחלק שני סוגים של ידיעות, השאלה היא אחת:
    אמת או שקר.

אם אתה מאמין שהתורה ניתנה מאת האלוהים אזי בהכרח שכל הנאמר בה אמת,
    אלא אם כן אתה מאמין באלוהים שקרן...

זה ממש לא משנה מהי המטרה לשמה כתבה התורה עובדה או סיפור זה או אחר,
    בין אם המטרה היא המוסר ובין אם המטרה היא המידע,
    - הדברים נאמרו ונכתבו בידי האלוהים ואם כן בהכרח שאמת הם!

יש אמנם סיפורים בתורה שנאמרו בדרך משל במחזה נבואי (לדעת חלק מן המפרשים),
    אבל כמובן שזה לא ניתן להאמר על כל התורה כולה.

הרבה תירוצים נאמרו ויאמרו על שאלת הדת והמדע,
    תירוץ כל כך מעוות עוד לא ראיתי.

ושוב אני מדגיש:
    לא משנה אם מדברים על מוסר או מדע,
    בין כך ובין כך ישנם רק שני צדדים למטבע, אמת או שקר...
    אז לגבי סיפור הבריאה ברור לי שהוא נכתב במשל, כי אין כזה דבר ויפח באפו רוח חיים, כי לה' אין פה והוא לא נושף רוח, והוא לא לוקח חול ועושה איתו צורות, ואין לו פה לדבר ולהגיד יהי אור, הכל נאמר בצורת משל, ואין פרשם אחד אפילו שחולק עלי ואומר שסיפור הבריאה הוא כפשוטו.

אני לא אומר שכל התורה היא משל, אבל יש דברים שכן ויש דברים שלא.
    ולכן, אם יש משהו בתורה שלא מסתדר לך עם המדע, כנראה הוא נאמר בצורת משל, כי התורה היא תורת אמת והמדע המדוייק הוא אמת ולכן הם חייבים להסתדר.

התפיסה שלי לא מעוותת, התפיסה שלי בריאה ותקינה לחלוטין, אם יש לך בעיה לקבל אותו זה לא בעיה שלי.

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

אז לגבי סיפור הבריאה ברור לי שהוא נכתב במשל, כי אין כזה דבר ויפח באפו רוח חיים, כי לה' אין פה והוא לא נושף רוח, והוא לא לוקח חול ועושה איתו צורות, ואין לו פה לדבר ולהגיד יהי אור, הכל נאמר בצורת משל, ואין פרשם אחד אפילו שחולק עלי ואומר שסיפור הבריאה הוא כפשוטו.

ולכן, אם יש משהו בתורה שלא מסתדר לך עם המדע, כנראה הוא נאמר בצורת משל, כי התורה היא תורת אמת והמדע המדוייק הוא אמת ולכן הם חייבים להסתדר.

התפיסה שלי לא מעוותת, התפיסה שלי בריאה ותקינה לחלוטין, אם יש לך בעיה לקבל אותו זה לא בעיה שלי.
    ואולי גם אנוכי יהוה אלוהיך זה משל?
    והרי המדע אינו מוכן לקבל לא את יהוה ולא את אלוהיך, לא ככה?

משל, לא הכוונה שכשכתוב א' האמת היא ב',
    הכוונה היא למשל שדעת הרמב"ם שסיפור אברהם עם המלאכים היה, אבל לא במציאות אלא בחזון נבואי לאברהם.

בכל הנוגע לפי ה' וכאלה, ברור שפה זה בחינה מסויימת וכל התורה מלאה מזה,
    אבל שוב, זה לא אומר שכשכתוב שהעולם נברא ב-6 ימים זה משהו שקרי.
    נערך לאחרונה על ידי ישראל; 23-02-2011 בשעה 15:28.

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ואולי גם אנוכי יהוה אלוהיך זה משל?
    והרי המדע אינו מוכן לקבל לא את יהוה ולא את אלוהיך, לא ככה?

משל, לא הכוונה שכשכתוב א' האמת היא ב',
    הכוונה היא למשל שדעת הרמב"ם שסיפור אברהם עם המלאכים היה, אבל לא במציאות אלא בחזון נבואי לאברהם.

בכל הנוגע לפי ה' וכאלה, ברור שפה זה בחינה מסויימת וכל התורה מלאה מזה,
    אבל שוב, זה לא אומר שכשכתוב שהעולם נברא ב-6 ימים זה משהו שקרי.
    אה כן, אם העולם נברא ב6 ימים, בוא תגדיר לי את היום הראשון אם אין שמש שנבראה ביום הרביעי בכלל.
    כשאני אומר המדע לא מקבל אני מתכוון המדע סותר, המדע לא סותר את ה', המדע לא יודע להתייחס אליו.
    אני לא המצאתי שום דבר, כל מה שאני אומר אמרו כבר לפני, אני לא אומר על כל דבר שהוא משל, רק על מה שלא הגיוני אחרת.

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

אה כן, אם העולם נברא ב6 ימים, בוא תגדיר לי את היום הראשון אם אין שמש שנבראה ביום הרביעי בכלל.
    כשאני אומר המדע לא מקבל אני מתכוון המדע סותר, המדע לא סותר את ה', המדע לא יודע להתייחס אליו.
    אני לא המצאתי שום דבר, כל מה שאני אומר אמרו כבר לפני, אני לא אומר על כל דבר שהוא משל, רק על מה שלא הגיוני אחרת.
    יום הוא תקופה,
    בלי שום קשר לזה אתה מניח שכל מה שלא הגיוני בעיניך הנו משל בעלמא,
    ואם בלתי הגיוני בעיני למחות את זרע עמלק, אז זה גם משל?
    בקיצור בשיטה הזו אתה יכול למחוק את כל התורה,
    לא, זה פשוט מגניב,
    מה שלא הגיוני לא נכתב אלא בדרך משל...
    נערך לאחרונה על ידי ישראל; 23-02-2011 בשעה 15:49.

המדע שולל את העל טבעי, ה' = על טבעי ולכן המדע לא מקבל את ה'.

אז אתה בעצם אומר, אני לא מקבל את האפשרות שזה פשוט נכתב לפני מלא זמן ובגלל זה זה מטומטם אלא אומר: זה משל ואני אמור לפרש את זה אחרת, למה? איפה אלוהים כביכול אמר לך שזה משל....
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

1. לגבי סיפור הבריאה ברור לי שהוא נכתב במשל, כי אין כזה דבר ויפח באפו רוח חיים.
    2. אני לא אומר שכל התורה היא משל, אבל יש דברים שכן ויש דברים שלא.
    3. ולכן, אם יש משהו בתורה שלא מסתדר לך עם המדע, כנראה הוא נאמר בצורת משל.
    4. התפיסה שלי בריאה ותקינה לחלוטין
    1.
    חח ברור לך? כמובן, עכשיו ברור לך.
    אחרי שהמדע הוכיח שזה בלתי אפשרי בעליל עפ"י חוקי הפיזיקה. אך בזמנים ההם היה ברור שזהו סיפור אמיתי.

2. שוב, אתה ובני אדם כמוך, מחליטים מהו משל ומהו לא, על מנת למנוע את הקונפליקטים הענקיים בין המדע והדת, נוח נכון?
    בוודאי...

3. נכון, אזי עשרת המכות, קריעת ים סוף, המים מהאבן, מן מהשמיים, מקל שהופך לתנין וכו' - כולם משלים ולא באמת התרחשו.
    מסכים איתך.

4. קרא הנ"ל מנק' מבט אובייקטיבית, ונראה אותך מצהיר זאת שוב.
    נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 23-02-2011 בשעה 18:18.

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ציטוט נכתב במקור על ידי rcl-nadav צפיה בהודעה
    1.
    חח ברור לך? כמובן, עכשיו ברור לך.
    אחרי שהמדע הוכיח שזה בלתי אפשרי בעליל עפ"י חוקי הפיזיקה. אך בזמנים ההם היה ברור שזהו סיפור אמיתי.

2. שוב, אתה ובני אדם כמוך, מחליטים מהו משל ומהו לא, על מנת למנוע את הקונפליקטים הענקיים בין המדע והדת, נוח נכון?
    בוודאי...

3. נכון, אזי עשרת המכות, קריעת ים סוף, המים מהאבן, מן מהשמיים, מקל שהופך לתנין וכו' - כולם משלים ולא באמת התרחשו.
    מסכים איתך.

4. קרא הנ"ל מנק' מבט אובייקטיבית, ונראה אותך מצהיר זאת שוב.
    ברור לי שכשכתוב שה' עשה נס אכן התרחש נס על טבעי למרות שהוא נוגד את המדע, כי הרעיון בנס הוא משהו נגד הטבע, ואני מאמין שה' יכול לעשות דברים על טבעיים ולשנות את חוקי המדע לפי צרכיו.

אתם יכולים להגיד מה שבא לכם לגבי נוחות, זה באמת נח.
    זה לא סותר שום דבר העובדה שאני מפרש דברים בצורה נוחה.

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

1. אלוקים לא מדבר משלים, ואין אות מיותרת בתורה.
    כל הדברים היו, רק שישנם כאלה ש"הואנשו" (נאמרים בלשון בני אדם), על מנת שיוכלו להתקבל בשכלנו.

2. ביום הראשון נבראו כל הדברים בעולם אם כי בצורה מעורבבת (תוהו ובוהו), ובמשך הימים אלוקים עשה פה עולם נורמלי ומסודר.

3. העולם נברא בשישה ימים (24 שעות, ולא תקופות). הוכחה הכי פשוטה לזה היא שביום השבת כבר היה קיים האדם, כך שלא ספק זהו יום רגיל, ועדיין התורה קוראת לזה יום כמו שאר הימים.

למה ואיך דווקא 6 ימים? אם אתה מאמין באלוקים תאמין גם בזה.

משתמש מתחיל
    לייקים
    79
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    1. אלוקים לא מדבר משלים, ואין אות מיותרת בתורה.
    כל הדברים היו, רק שישנם כאלה ש"הואנשו" (נאמרים בלשון בני אדם), על מנת שיוכלו להתקבל בשכלנו.

2. ביום הראשון נבראו כל הדברים בעולם אם כי בצורה מעורבבת (תוהו ובוהו), ובמשך הימים אלוקים עשה פה עולם נורמלי ומסודר.

3. העולם נברא בשישה ימים (24 שעות, ולא תקופות). הוכחה הכי פשוטה לזה היא שביום השבת כבר היה קיים האדם, כך שלא ספק זהו יום רגיל, ועדיין התורה קוראת לזה יום כמו שאר הימים.

איך שישה ימים מסתדרים אם גיל העולם שהוכח שהוא מעל 4 מיליארד שנים?

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה

ציטוט נכתב במקור על ידי המאמין צפיה בהודעה
    איך שישה ימים מסתדרים אם גיל העולם שהוכח שהוא מעל 4 מיליארד שנים?
    ההערכות המקובלות לגיל העולם, המדברות במליארדים, רחוקות עד מאד מלהתאים לתיאור שבתורה, לפיו מאדם הראשון ועד ימינו לא עברו יותר מששת אלפי שנים. ההוכחות לגיל הארוך של העולם מבוססות הרבה יותר מתיאוריית האבולוציה, אף כי גם הן אינן מוחלטות.
    רבים מחכמי ישראל קבלו בשוויון נפש את התיארוכים האלו, שכן עיקר התוכן של סיפור בריאת העולם, הוא הבריאה הישירה של האל את החי והצומח למינהו ואת האדם, ונפיחת נפש חיה. האורך המדוייק של ימי בראשית, או של שלשת הימים הראשונים (בהן לא היו השמש והירח, ולכן אינם נמדדים כיממה ארצית) אינו מפורש בתורה, ואין לצפות מהתורה שתנסה לרמוז או לספר נתונים שכאלו.
    לא רק שפרשנים בעת החדשה קיבלו את ההשערות האלו, אלא שהם הביאו מקורות קדומים שהאמינו בעולם קדום הרבה יותר מששת אלפי שנים: רד"צ הופמן בפירושו לבראשית כותב כי העולם קיים שנים רבות הרבה יותר מששה אלפים, "וטעמים לא מעטים מדברים בעד זה", כך הוא מביא שם מספר הזהר כי ששת ימי בראשית אינם אלא שש תקופות גיאולוגיות. בעל תפארת ישראל על המשניות מסתייע במאמר חז"ל "אמר ר' יהודה בר' סימון יהי ערב אין כתוב כאן אלא ויהי ערב מיכן שהיה סדר זמנים קודם לכאן, אמר ר' אבהו מיכן שהיה הקב"ה בורא עולמות ומחריבן עד שברא את אילו אמר דין הניין לי יתהון לא הניין לי", (ב"ר ג'), ומסביר את מקורן של המאובנים העתיקים ושל הדינוזאורים בעולמות קדומים אלו, ('דרוש אור ישראל'). המהרש"ם (תכלת מרדכי, בראשית סי' ב) שיבח את פירושו של בעל תפארת ישראל (כך כתוב גם ב"שם עולם" מאת רבי יהונתן איבשיץ). תלמידיו של רש"ר הירש הבינו שכך גם דעתו נוטה (רד"צ הופמן בפירושו לבראשית, רש"ר מביא דעה זו במאמרו 'ערכה הפדגוגי של היהדות משנת 1873', מצוטט ב'דעות' מז' תשלח'. גם הנצי"ב מוולוז'ין בפרושו לתורה בראשית ז כג ו מביא דעה זו, אך מסקנתו אחרת). הרמ"א כותב: "מספר הימים בבריאת העולם הוא התגלות הכוחות" (תורת העולה לרמ"א ח"ג פמ"ז, בשם עקדה פרשת בראשית ומו"נ ח"ב פ"ל).

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

ההערכות המקובלות לגיל העולם, המדברות במליארדים, רחוקות עד מאד מלהתאים לתיאור שבתורה, לפיו מאדם הראשון ועד ימינו לא עברו יותר מששת אלפי שנים. ההוכחות לגיל הארוך של העולם מבוססות הרבה יותר מתיאוריית האבולוציה, אף כי גם הן אינן מוחלטות.
    רבים מחכמי ישראל קבלו בשוויון נפש את התיארוכים האלו, שכן עיקר התוכן של סיפור בריאת העולם, הוא הבריאה הישירה של האל את החי והצומח למינהו ואת האדם, ונפיחת נפש חיה. האורך המדוייק של ימי בראשית, או של שלשת הימים הראשונים (בהן לא היו השמש והירח, ולכן אינם נמדדים כיממה ארצית) אינו מפורש בתורה, ואין לצפות מהתורה שתנסה לרמוז או לספר נתונים שכאלו.
    לא רק שפרשנים בעת החדשה קיבלו את ההשערות האלו, אלא שהם הביאו מקורות קדומים שהאמינו בעולם קדום הרבה יותר מששת אלפי שנים: רד"צ הופמן בפירושו לבראשית כותב כי העולם קיים שנים רבות הרבה יותר מששה אלפים, "וטעמים לא מעטים מדברים בעד זה", כך הוא מביא שם מספר הזהר כי ששת ימי בראשית אינם אלא שש תקופות גיאולוגיות. בעל תפארת ישראל על המשניות מסתייע במאמר חז"ל "אמר ר' יהודה בר' סימון יהי ערב אין כתוב כאן אלא ויהי ערב מיכן שהיה סדר זמנים קודם לכאן, אמר ר' אבהו מיכן שהיה הקב"ה בורא עולמות ומחריבן עד שברא את אילו אמר דין הניין לי יתהון לא הניין לי", (ב"ר ג'), ומסביר את מקורן של המאובנים העתיקים ושל הדינוזאורים בעולמות קדומים אלו, ('דרוש אור ישראל'). המהרש"ם (תכלת מרדכי, בראשית סי' ב) שיבח את פירושו של בעל תפארת ישראל (כך כתוב גם ב"שם עולם" מאת רבי יהונתן איבשיץ). תלמידיו של רש"ר הירש הבינו שכך גם דעתו נוטה (רד"צ הופמן בפירושו לבראשית, רש"ר מביא דעה זו במאמרו 'ערכה הפדגוגי של היהדות משנת 1873', מצוטט ב'דעות' מז' תשלח'. גם הנצי"ב מוולוז'ין בפרושו לתורה בראשית ז כג ו מביא דעה זו, אך מסקנתו אחרת). הרמ"א כותב: "מספר הימים בבריאת העולם הוא התגלות הכוחות" (תורת העולה לרמ"א ח"ג פמ"ז, בשם עקדה פרשת בראשית ומו"נ ח"ב פ"ל).
    וואו! קבל ח"ח על המקורות!

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

טוב, אני חייב להודות שמצאתי מקורות ביהדות לשני דברים שנכתבו פה, ואני חלקתי עליהם:

ציטוט נכתב במקור על ידי DooDeLzZz צפיה בהודעה
    תחשבו על זה רגע, הרי תורת האבולוציה אומרת שהאדם התחיל מאנזימים והתפתח לאט לאט לדמות שאנחנו רואים כל יום.
    אז מה זה בעצם תינוק? מה זה תהליך הפריון? זרע מהגבר שנכנס לגופה של האישה ומגיע לביצית ומפרה אותה, ומשם מתחיל תהליך ההריון.
    דיי דומה לא? התינוק מתחיל מהזרע והביצית, עצמים מיניאטורים (אפשר להחשיב אותם לאנזימים, לא מבחינה מדעית אבל מבחינה של השוואה חח), שביחד מתפתחים לאט לאט לתינוק, שהופך לאדם שאנו רואים כל יום.
    איך הגעתי למסקנה שהדתיים מאמינים בתורת האבולוציה? אחרי שהראיתי לכם, לפי דעתי, שתורת האבולוציה דומה לתהליך הפריון והלידה (אם קיבלתם את דעתי..), יש דבר כזה בדת שקוראים לו "אל תשפוך זרע לבטלה" שבעצם אומר שאם אתה פולט זרע - אתה אחראי לרצח של מיליוני אנשים "פוטנציאלים". אבל האנשים ה"פוטנציאלים" האלה הם באמת אנשים רק אם אתה מאמין בתהליך הפריון וההריון, שמסתמך על תורת האבולוציה, לא?
    הרב דסלר כותב:
    "כיון שאנו רואים התפתחות מהירה מצורה לצורה בעובר, א"כ למה לא נאמר שכך היה גם בתחלה יש שהתפתחו כל סדר ההתפתחויות עד היותם לאדם, ויש שהתפתחו רק עד דרגת דג ועוף ובהמה, וכן גם היו כאלו שהתפתחו עד הצורות שמתו ונתבטלו מהעולם", (מתוך מכתב העוסק באבולוציה. מכתב מאליהו ח"ג מכתבים מכתב לא').

הרשב"א בהקדמתו ל'פירוש ההגדות' מאריך לבאר כי כל מי שהגיע למסקנה על ענין מסויים שהוא אמת, יכול להטות את הכתובים דרך משל להתאים עם האמת לפי דעתו.
    מובן שאין הכוונה להוציא את עיקר הרעיון מפשוטו, אלא לדברים שהם בחזקת טפלים לתוכן ולכוונה, לכן איני יודע אם אפשר להיסחף וללכת בגישה הזאת כמו שנראה שאתה הלכת, אבל בכל זאת אני רואה צורך להביא את המקור לאפשרות הזו.
    נערך לאחרונה על ידי ישראל; 24-02-2011 בשעה 11:21.

+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 21:57.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,499,039 | הודעות: 8,199,632 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect