כל עוד יש הוכחות אז תנ"ך לא שקר כלל. אני גם מאמין בשאר הסיפורים, אם ה' ברא את כל העולם, המעשים שם הם דברים קטנים בשבילו.
כל עוד יש הוכחות אז תנ"ך לא שקר כלל. אני גם מאמין בשאר הסיפורים, אם ה' ברא את כל העולם, המעשים שם הם דברים קטנים בשבילו.
|
|
בתגובתכם להודעותיי, אנא מכם, לחצו על הכפתור "ציטוט ההודעה" שנמצא מתחת לשורה זו.
אני מאמין בזה, כי מה הבעיה לישות שבראה את היקום, לחצות את המים לשתיים? וכן, התנ"ך בהחלט הביא לעולם ערכים (לרוב התורה, כי את שאר הספרים כתבו בני אדם), למשל, לכבד את האב והאם (ולא, זה לא התפתח מעצמו), או אסר על אחים ואחיות להתחתן, מה שבכמה דתות נחשב למצווה (אם לא היה את זה, לכו תדעו מתי בני האדם היו יודעים שאסור שאחים יהיו ביחד). וגם סיפור הבריאה מאוד הגיוני, גם מדעית.
הכתיבה שלי היתה נכונה ביותר.
זה אתה שלא צריך לקפוץ למסקנות.
לא כל אתאיסט חייב למרוד בדת ולנגוד כל מילה שכתוב שם.
אתאיסט הוא בעצם בנאדם משכיל (גם האורתודוקסים הם משכילים, אבל אתאיסט הוא משכיל שמסתמך על עובדות). בנאדם משכיל הוא בנאדם שיודע להקשיב לשתי הצדדים ולא לשפוט לפי מה שהוא רואה, אלא לשפוט אחרי שהוא שמע את הכל משתי הצדדים.
בתגובתכם להודעותיי, אנא מכם, לחצו על הכפתור "ציטוט ההודעה" שנמצא מתחת לשורה זו.
מאמין.. אבל צריך להבין שכשמספרים סיפור והוא עובר מדור לדור
זה כמו "טלפון שבור" ואז כותבים אותו בצורה קצת שונה מאיך שהוא קרה באמת.
עם זאת יש הוכחות ארכיולוגיות רבות של מדענים שמאשרים המון סיפורי תנ"ך כמו התיבה של נוח
ומכות מצרים!
מכור לערוץ דיסקברי!![]()
ואיך אתה בדיוק בדקתאת הצד השני, האתאיסטי, בנוגע לסיפורי התנ"ך?
לא בדקת.
אז אל תהיה צבוע, אנא ממך.
איך אתה יודע שה' ברא את העולם?
איך אתה יודע שהעדויות בתנ"ך נכונות?
איזה הוכחות יש לתנ"ך?
איזה מעשים הוא עשה שם? איך הוא עשה אותם?
תוכיח לי שהם הגיוניים.
לפי מה שהבנתי קיים שני סיפורי בריאה, לפחות לפי מה שלמדתי בשיעורי תנ"ך.
ולפי דעתי הם לא הגיונים.
האומנם רשוםש אלוהים עשה, וזה יפה וטוב, אבל איך הוא עשה?
ולמה הוא ברא את האור ביום הראשון ואת השמש והכוכבים ביום הרביעי? איך היה אור בלי שמש?
למה לפי התאוריות המדעיות (לא המפץ הגדול, כול מה שקשור ליקום) לקח לכוכבים מיליארדי שנים להיווצר ואילו בתנ"ך רק יום אחד?
איך הוא ברא את האדם? למה בריאת האדם בסיפור הבריאה נוגדת את תאורית האבולוציה?
נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 02-04-2011 בשעה 13:55.
One Shot - One Kill