שמעתי פעם שיש הגדרה לבן אדם שלא מתעסק במשמעות העולם וכל מה שמסביב..
איך אחד כזה נקרא?
שמעתי פעם שיש הגדרה לבן אדם שלא מתעסק במשמעות העולם וכל מה שמסביב..
איך אחד כזה נקרא?
..Everyone Loves You When You're Dead..
|
|
)לא משחק אבל מבין Minecraft|Combat Arms|Maplestory
LEAGUE OF LEGENDS EU NORDIC
LokomotivKid
http://9gag.com/icecreamman?success=1
קישוריית המדריכים של Mslipknot
המדע זה לא איזה ישות על טבעית ותבונית שעושה כרצונותיה וכל מטרתה היא לעזור לבני האדם.
המדע זה פשוט שם שמרכז המון תחומי חקר שונים, שמתבססים על שיטות מחקר דומות, השיטה המדעית של תצפית, ניסוי והסקת מסקנות.
המדע לא יכול להיות כל יכול, כי אלו הם אנשים שעוסקים בו, אנשים שהוכיחו שהחיים משתפרים בעזרתו.
עכשיו, אתה גם טענת שאתה יכול לטעון "שהמדע" לא כל יכול אבל מצד שאני אני לא יכול לטעון שאלוהים לא כל יכול, רק שהבעיה שלך היא: אתה גם לא יכול להוכיח שאלוהים קיים, אז זה לא הגיוני לטעון לשלמותו של משהו שעוד לא הצליחו להוכיח שהוא קיים ובכלל תורם במשהו לאנושות, הרי שאם היה אפשר הייתי גם יכול להגיד שאתה: לא יכול לטעון שלכיסא הבלתי נראה שלי אין כוחות מיוחדים (טענה שבקלות היו מאשפזים אנשים אם היו אומרים אותה) או שלכלב הבלתי נראה במלונה הבלתי נראית שלי אין כוחות על (אני גם יכול לטעון שהוא מפעיל את העולם מהמלונה- אז?), מקווה שהבנת מה הנקודה שלי בקטע הזה.
אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
סטפן רוברטס
And Man Created God In His Own Image
Come Out
דניאל, המדע לא יודע הכל. אבל הוא בודק הכל ע"י כלים אותנטיים. ולא על ידי אמונת שווא בבורא על טבעי לעולם.
זה די מצחיק דניאל שהטיעון שלך הוא שגם אנחנו לא יכולים "להוכיח" שהמדע הוא "כל יכול" - נתעלם מיזה ואני יקח את זה לאופן קצת יותר קיצוני .
כן אני לא מאמין בקוסם בלתי נראה ששולט בעולם וצריך שיסגדו לו ויפרידו בין בשר לחלב שאתה קורא לא אלוהים. (מצטער אבל 0 ראיות לא מספיקות לי..)
ולא אני לא מתעסק במדע ואני לא צריך להוכיח את נכונותו של המדע כדי להפריח את "אלוהים" הדמיוני שלך - אם אתה רוצה להאמין בו לבסס את חייך לפיו ולשכנע אחרים בצורה לוגית אתה צריך להוכיח אותו או לפחות להביא איזה שהן ראיות לקיומו..
כמו שאני לא צריך להוכיח שמפלצת החסה הירוקה לא קיימת ואתה תגיד שלא הוכחתי אז כל חיינו נאכל רק חסה...
עריכה: יש כשל לוגי חמור בעצם הטענה שלך שאנחנו לא יכולים "להוכיח" שאלוהים הוא "כל יכול" מכיוון שהרי הו כל יכול וגם אם נוכיח הכל הוא יוכל לעשות דברים שאנחנו לא יכולים להוכיח כי הוא כל יכול.
נערך לאחרונה על ידי המאמין; 03-04-2011 בשעה 19:38.
תסכימו איתי שלהמציא מפלצת חסה זה לא כמו להאמין באחת משלושת הדתות המונותאיסטיות.
אני לא המצאתי פה שום דבר, מישהו פה המציא את הגלגל לפני, השאלה אם אני מאמין למה שהוא אמר או לא, זה כבר בחירה שלי.
אתם יכולים לייחס לזה טיפשות או מה שבא לכם, אבל אתם לא חייבים לזלזל בזה כי אין לכם ראיות נגדי.
אם הייתי מאמין במשהו שקרי מבחינה מדעית אז מילא, אבל המדע לא יכול להתייחס לדת ולכן אין פה שום סתירה לעובדות מדעיות או משהו כזה.
טוב לי בתור מאמין, אני חושב שזו זכות להאמין באלוהים. אני רואה שחיי הדת הם טובים יותר, איכותיים יותר ומלאי תוכן. יכול להיות שאם לאתאיזם היה משהו להציע שנראה לי יותר טוב מחיי הדת, הייתי מחפש סיבות למה לא להאמין באלוהים, בינתיים אני מאמין וטוב לי עם זה.
וזה לא משנה מה הסיבות שגרמו לי להאמין באלוהים, ומה הסיכוי בכלל שהוא קיים, כי קיימת אפשרות כזאת והיא הכי טובה מבחינת איכות חיים, לפחות איך שאני רואה את זה, אז אם אני כבר נמצא במקום טוב, למה לי לחפש לעבור בכלל.
אגב, הזכרתי את זה בשבוע האחרון כבר 500 פעם בערך, אבל העובדה שרבים מגדולי המדענים לאורך הדורות (ניוטון וגאוס לצורך העניין) היו דתיים אדוקים, מראה שאפשר להיות מדען, מדען גדול אפילו, ולהאמין באלוהים בכל זאת ואין שום סתירה בין ה2.
תודה רבה לאופיר שקורא את ההודעות שלי, ושעוזר לנדב לקרוא את ההודעות שלי. חסכת לי זמן ועצבים![]()
לא לא, אני לא מאמין בגלל שטוב לי, אני מאמין בלי שום קשר, לא חשוב הסיבות שלי.
אני אמרתי שאם היה מה להציע בעולם החילוני, אולי הייתי חוקר יותר בשביל "להנות" גם מהעולם החילוני.
אבל בגלל שאין מה להציע בעולם שמחוץ לדת, נח לי לפעמים להיות נאיבי.
זה לא סיבה לאמונה שלי, אני מאמין באמת באמת בכל ליבי בלי שום קשר לעניין של נוחות. אני רק מוסיף ואומר שזה נח.
כל עוד זה לא מדע רפואי, או ביולוגי השאר לא לא מדוייקים.
האבולוציה, והמפץ הגדול הם תאוריות, השערות של מדענים, ועל ההשערות שלהם הם הביאו הוכחות, אני בטוח שבמוקדם או מאוחר יבוא אחר שיביא תיאוריה שתסתור את התיאוריות שיש כיום.
אי קיומו של ה' לא הוכחה סופית, עד אז אל תפקפק בקיום של דבר כלשהו בלי להיות בטוח לגמרי.
כמו שלא תעשה דבר אם לא תהיה בטוח בזה במאת האחוזים, גם כאן אל תזלזל בלי הוכחה שתוכיח את הכל, כי ישנם סיכויים שהוא אכן קיים, ואם סיכויים אלה ינצחו, אתה תצא טמבל, אז עדיף לשתוק עד לתשובה.
אתה רוצה הסבר על ההבדל בין תאוריה להשערה.
השערה ותאוריה זה בכלל לא אותן הדברים.
את תורת האבולוציה של דרווין עדיין לא סתרו,כי צריך תאוריה שאם אתה רוצה שאני אסביר לך מהי...אסביר לך בכיף.
אני אומר שתמיד יש סיכוי שאלוהים קיים,אך על פי מה שאני יודע.
"בני אדם טועים לפעמים","ה' רחמן"...ואם אני אהיה אדם טוב אני לא אלך לגן עדן?
LokomotivKid
אני לא מאמין בגלל שנח לי, גם אם יהיה לך נח להאמין אתה לא תצליח להאמין רק בגלל זה, זה לא קשור בכלל.
אימות אמונה זה דבר טיפשי להגיד, אמונה מלשון להאמין במשהו שלא ניתן לאמת אותו.
באותה מידה אני יכול להגיד שאתה לא מאמין מבלי להוכיח שאין בורא לעולם.
ואני כן יכול לראות את העולם החילוני, אני חשוף אליו מאוד ואני רואה בידיוק איך זה נראה.
אני חושב שאדם דתי לא מפסיד ולו דבר קטן ביותר מעצם היותו דתי, ההפך, הוא מרוויח המון.
ולא אמרתי שנוחות היא מדד לאמת, אני אמרתי שמרוב שאני רואה שהעולם הדתי טוב יותר מכל הבחינות, כל עוד לא תוכיח לי שאני חי בשקר, יהיה לי נח להיות דתי. ברגע שאני אדע שהדת היא שקר המצב הזה כמובן ישתנה.
כל עוד אין הוכחה שהדת היא דבר שקרי, אני מבסוט, כי היא דבר מעולה.
ושוב, זו לא הסיבה למה אני מאמין באלוהים. זה יכול להסביר למה אחרי שאתה כבר מאמין, אתה מעדיף להמשיך להאמין כי אתה רואה בזה יתרון.
LokomotivKid