קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [משפטים]115 סיבות למה אנחנו אוהבים אותם כל כך
    על ידי mooshlam בפורום הומור וצחוקים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 14-09-2007, 15:32
  2. [מאמר] פירות וירקות - למה אנחנו צריכים?
    על ידי Wade5 בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 07-09-2007, 19:41
  3. [מאמר] פירות וירקות - למה אנחנו צריכים?
    על ידי Wade5 בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 07-09-2007, 19:39
  4. מחקר למה אנחנו בעצם מזיעים?
    על ידי komermore בפורום דיבורים
    תגובות: 23
    הודעה אחרונה: 03-08-2007, 00:26
  5. למה אנחנו לא רשומים?
    על ידי logan בפורום משוב
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 14-07-2006, 04:39
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12
מציג תוצאות 16 עד 30 מתוך 30

למה אנחנו מסתכלים על הדברים הגדולים שבדת? - עמוד 2

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    חבר'ה, להפסיק עם העקיצות האישיות!
    בואו ננהל דיון שכיף להיות חלק ממנו.

בחייך, אף אחד פה לא מייצג כלום,
    אין לנו פה מדענים ואין לנו פה רבנים, כולה כמה אנשים שמנסים לנהל דיון בוגר, כשזה מביא את ראייתו לכאן וזה לכאן.
    תראה, האתאיסטים פה יודעים להעיר לכל הדתיים על הבורות שלהם בעניינים, תסלחו לי כולם, אבל לא חשובים בשיט. כמו אבולוציה לדוגמא, מבחינתי כל התיאוריות בנושא הן לא יותר מבזבוז זמן נטו. המחקר הזה שווה ערך למחקר של היסטוריונים, כאילו זה משנה אם היה אבולוציה או לא, זה התוצאות, אתה לא יכול להתערב בדברים האלה ומעבר לכך שזה מעניין כמה אנשים זה שווה לטוסיק.

אז כן, אני מרשה לעצמי להעיר לאותם חכמולוגים שיודעים לדקלם דברים על אבולוציה ולצחוק על רבנים שלא מבינים בנושא, ולצחוק על משתמשים שלא מבינים בנושא, כאילו זה הדבר הכי חשוב בעולם, עליהם אני כן מרשה לעצמי לתקן אותם בנושאים כמו פיזיקה שבניגוד לשאלה :האם הייתה אבולוציה או לא" דווקא כן נוגעים לחיי היום יום שלנו ולהתפתחות הטכנולוגיה. הקידמה, המדע המודרני, כל הדברים שהאתאיסטים לוקחים לעצמם על חשבון הדת שהיא "מיושנת" "לא מפותחת" "סותרת את המדע", בסופו של דבר מסתבר שכל הבלבולי מח האלה מסתכמים בזה שבטיפה יש את כל צבעי הקשת בענן.

הנקודה שלי היא שאף אחד פה לא גאון (אם יש פה גאון שיודיע לי יש לי בוחן במתמטיקה יום ראשון), אף אחד פה לא בקיא בכל התחומים, כל אחד יודע מה שהוא יודע, ואין סיבה ללעוג למישהו כי הוא לא מבין באבולוציה או אפילו לא יודע מה זה. בטח שאסור בשום אופן לקשר את זה לדת. יש עשרות אלפי חילונים בארץ שאין להם מושג בשיט על אבולוציה, ואותו דבר לגבי דתיים, אין קשר בין הדת לבין הבקיאות באבולוציה או לידע כללי בכלל. ומי שטוען שיש קשר, עובדה שיש גם חילונים שחושבים שבטיפת גשם יש את צבעי הקשת.

יום טוב לכולם.

2. קישורים ממומנים

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה
    תראה, האתאיסטים פה יודעים להעיר לכל הדתיים על הבורות שלהם בעניינים, תסלחו לי כולם, אבל לא חשובים בשיט. כמו אבולוציה לדוגמא, מבחינתי כל התיאוריות בנושא הן לא יותר מבזבוז זמן נטו. המחקר הזה שווה ערך למחקר של היסטוריונים, כאילו זה משנה אם היה אבולוציה או לא, זה התוצאות, אתה לא יכול להתערב בדברים האלה ומעבר לכך שזה מעניין כמה אנשים זה שווה לטוסיק.

אז כן, אני מרשה לעצמי להעיר לאותם חכמולוגים שיודעים לדקלם דברים על אבולוציה ולצחוק על רבנים שלא מבינים בנושא, ולצחוק על משתמשים שלא מבינים בנושא, כאילו זה הדבר הכי חשוב בעולם, עליהם אני כן מרשה לעצמי לתקן אותם בנושאים כמו פיזיקה שבניגוד לשאלה :האם הייתה אבולוציה או לא" דווקא כן נוגעים לחיי היום יום שלנו ולהתפתחות הטכנולוגיה. הקידמה, המדע המודרני, כל הדברים שהאתאיסטים לוקחים לעצמם על חשבון הדת שהיא "מיושנת" "לא מפותחת" "סותרת את המדע", בסופו של דבר מסתבר שכל הבלבולי מח האלה מסתכמים בזה שבטיפה יש את כל צבעי הקשת בענן.

הנקודה שלי היא שאף אחד פה לא גאון (אם יש פה גאון שיודיע לי יש לי בוחן במתמטיקה יום ראשון), אף אחד פה לא בקיא בכל התחומים, כל אחד יודע מה שהוא יודע, ואין סיבה ללעוג למישהו כי הוא לא מבין באבולוציה או אפילו לא יודע מה זה. בטח שאסור בשום אופן לקשר את זה לדת. יש עשרות אלפי חילונים בארץ שאין להם מושג בשיט על אבולוציה, ואותו דבר לגבי דתיים, אין קשר בין הדת לבין הבקיאות באבולוציה או לידע כללי בכלל. ומי שטוען שיש קשר, עובדה שיש גם חילונים שחושבים שבטיפת גשם יש את צבעי הקשת.

יום טוב לכולם.
    יאללה יאללה דניאל מזה ההודעה המתנשאת הזאת?
    עלק אבולוציה זה בזבוז זמן ושווה לטוסיק?

תזכיר לי מי אמר "דע מאין באת, ולאין אתה הולך"?

One Shot - One Kill

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    יאללה יאללה דניאל מזה ההודעה המתנשאת הזאת?
    עלק אבולוציה זה בזבוז זמן ושווה לטוסיק?

תזכיר לי מי אמר "דע מאין באת, ולאין אתה הולך"?
    זו דעתי,את מוזמן לחלוק עלי אם תרצה.
    אני חושב שזה מחקר אולי נחמד למי שזה מעניין אותו, ויכול להיות שמבחינה מדעת זה עזר אולי להבין דברים, להסביר תופעות, במקרה הטוב אולי גם תרם לפיתוח של מספר דברים, אבל ביחס לפיזיקה בסיסית כמו התנהגות של אור וחוק סנל, זה די זניח, וההמולה סביב השאלה האם הבריאה נוצרה מתהליך של אבולוציה, היא מיותרת.

ולגבי המשפט מפרק אבות, כדאי שתעיין בתשובה לשאלה הזאת ובהקדמה לשאלה הזאת כדי להבין עד כמה המשמעות ההיסטורית של הדברים היא לא הנושא בשאלה.

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

זו לא קשור להגדרה 'דע מאין באת', כי בסופו של יום, האבולוציה לא מסבירה איך נברא ראשית ראשיתו של העולם, הנקודה הראשונית.

למעשה, דניאל צודק בעובדה שכל סיפור האבולוציה נהפך לדבר הגדול והחשוב ביותר כביכול, כך שכל אדם ממוצע (או רב) שלא בקיא בכל רזי התאוריה הוא בור לחלוטין. דבר נוסף שכדאי לזכור, בסופו של דבר מדובר בתאוריה, ועצם זה שלוקחים את התאוריה המדעית והופכים אותה למסקנה מוחלטת זו טעות מהיסוד.

מצד שני - דניאל - באמת כתבת בצורה קצת חדה, וקצת קשה לומר באמצע דיון שלא מעניין אותך לשמוע כלל על הדעה השניה, זו לא הדרך.

וחבר'ה, לחזור לנושא האשכול.

"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
    * * *
    מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
    בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
    גלישה נעימה ומטורפת :-)

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    זו לא קשור להגדרה 'דע מאין באת', כי בסופו של יום, האבולוציה לא מסבירה איך נברא ראשית ראשיתו של העולם, הנקודה הראשונית.

אבולוציה לא אמורה להסביר את זה!
    צי'זס...

One Shot - One Kill

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    אבולוציה לא אמורה להסביר את זה!
    צי'זס...
    ובדיוק לכן היא לא מתאימה ל'דע מאין באת'.
    אגב, כמעט כתבתי בסוגריים (ולא מתיימרת להסביר), אבל ברגע האחרון חשבתי שמכיוון ששנינו יודעים את זה, אז אין צורך.
    נו, שויין, לחזור לנושא האשכול.

"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
    * * *
    מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
    בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
    גלישה נעימה ומטורפת :-)

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

התשובה לשאלה דע מאין באת, נמצאת שורה אחת מתחת לשאלה. עפ מיטב זכרוני זה במסכת אבות פרק ג, אחת מ3 המשניות הראשונות שם.
    דע מאין באת - מטיפה סרוחה.
    הכוונה בשאלה היא לא מאיפה הגיע האדם הראשון, אלא מאיפה אתה באת. והמטרה באמירה הזאת היא לא שתברר ותחקור את הדברים, אלא לפי פתיחת המשנה טוב לזכור את הדברים האלו כי שה ימנע ממך לעבור עבירות. 

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50

לגבי נושא האשכול:
    לברך שחוק פיזיקאלי "פתאום" עובד, כן, על זה שבורא החוק הפיסיקאלי הזה לא היה עושה משהו שלא תואם לחוק שהוא עצמו עשה, שהוא למשל לא ישים את כל צבעי הקשת בטיפה, או שלא יעשה מבול, כי אנחנו מתנהגים לא כמצופה מאיתנו עם החוקים הללו (כמו עם הכנסת, משנים לפעמים את החוקים (טוב, ה' לא משנה את החוקים לתמיד, הוא פשוט חורג מהחוק שהוא יצר פעם אחת, פשוט נתתי דוגמא), רק שבמקום 120 חכ"ים מחולקי דעות, זה ישות אחת שמחליטה על חוקי היקום). אם למשל הייתה בונה פאלפון, שכשתלחץ על כפתור מסוים, הוא יעשה משהו מסוים, הייתה יכול באותה מידה שהוא פועל, הייתה יכול פשוט להטיח אותו על הרצפה, והכפתור הזה כבר לא היה פועל. כלומר מה שאני מנסה לומר, שזה הזוי שאתם אומרים שהמקרים בתנ"ך הזויים, כאילו, אם הייתם בוראים את העולם, הייתם יודעים איך לחצות ים לשתיים, או להציף מקום מסוים בעולם, מה הבעיה?!

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי דוד 3 צפיה בהודעה
    לגבי נושא האשכול:
    לברך שחוק פיזיקאלי "פתאום" עובד, כן, על זה שבורא החוק הפיסיקאלי הזה לא היה עושה משהו שלא תואם לחוק שהוא עצמו עשה, שהוא למשל לא ישים את כל צבעי הקשת בטיפה, או שלא יעשה מבול, כי אנחנו מתנהגים לא כמצופה מאיתנו עם החוקים הללו (כמו עם הכנסת, משנים לפעמים את החוקים (טוב, ה' לא משנה את החוקים לתמיד, הוא פשוט חורג מהחוק שהוא יצר פעם אחת, פשוט נתתי דוגמא), רק שבמקום 120 חכ"ים מחולקי דעות, זה ישות אחת שמחליטה על חוקי היקום). אם למשל הייתה בונה פאלפון, שכשתלחץ על כפתור מסוים, הוא יעשה משהו מסוים, הייתה יכול באותה מידה שהוא פועל, הייתה יכול פשוט להטיח אותו על הרצפה, והכפתור הזה כבר לא היה פועל. כלומר מה שאני מנסה לומר, שזה הזוי שאתם אומרים שהמקרים בתנ"ך הזויים, כאילו, אם הייתם בוראים את העולם, הייתם יודעים איך לחצות ים לשתיים, או להציף מקום מסוים בעולם, מה הבעיה?!
    כל מה שאמרת טוב ויפה,
    אבל איך אתה יודע שהוא קיים, כדיי שהוא יוכל לעשות פעולות שכאלה?

ודיי כבר עם הבורות המדעית! חוק פיזיקלי פועל תמיד.
    בלי קשר למה שאתה רוצה או למה שהפנטזיות שלך רוצות, הוא פשוט פועל.

One Shot - One Kill

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50

ה' קיים, כי אנשים ראו אותו ושמעו אותו וראו איך נבואות שלו מתגשמות במשך אלפי שנים, אפילו היום, זה למה אני מאמין שהוא קיים.
    ואני אומר, נצא מנקודת הנחה שהוא קיים, אין שום דבר לא הגיוני שהוא ישנה לאיזה זמן מוגבל את החוקים שהוא עצמו יצר.

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

ה' קיים, כי אנשים ראו אותו ושמעו אותו וראו איך נבואות שלו מתגשמות במשך אלפי שנים, אפילו היום, זה למה אני מאמין שהוא קיים.
    ואני אומר, נצא מנקודת הנחה שהוא קיים, אין שום דבר לא הגיוני שהוא ישנה לאיזה זמן מוגבל את החוקים שהוא עצמו יצר.
    ה' לא קיים, כי אנשים לא ראו אותו ולא שמעו אותו ולא ראו איך נבואות שקריות מתגשמות במשך אלפי שנים, אפילו, זה למה שאני לא מאמין באלוהים.
    ואני אומר, נצא מנקודת הנחה שהוא לא קיים, יש דברים שהם הגיונים ולא משנה כמה תנסה להגיד "על טבעי" זה לא ישנה ת'חוקים.

One Shot - One Kill

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50

עובדה, יש ספר ארוך מאוד, שנקרא התנ"ך, שעבר לאורך הדורות ותיעד את האנשים שראו אותו ושמעו אותו, מה שאתה עושה זה בעצם מוחק היסטוריה שלמה, 4000 שנה אתה מוחק, כאילו לא היו ולא הוכחו (והן הוכחו).
    נבואות שקריות? האמנם? מה תאמר על זה שהתנ"ך ניבא 2000 שנה לפני, שעם ישראל יגורש מארצו, וגם יחזור לארצו (העם היחידי בהיסטוריה שחזר לארצו אחרי שגורש משם), ניבא שכשנכפור, הוא יטיל עלינו סבל איום (השואה למשל, שבאה בדיוק בתקופה שהחילוניות התגברה)

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

עובדה, יש ספר ארוך מאוד, שנקרא התנ"ך, שעבר לאורך הדורות ותיעד את האנשים שראו אותו ושמעו אותו, מה שאתה עושה זה בעצם מוחק היסטוריה שלמה, 4000 שנה אתה מוחק, כאילו לא היו ולא הוכחו (והן הוכחו).
    נבואות שקריות? האמנם? מה תאמר על זה שהתנ"ך ניבא 2000 שנה לפני, שעם ישראל יגורש מארצו, וגם יחזור לארצו (העם היחידי בהיסטוריה שחזר לארצו אחרי שגורש משם), ניבא שכשנכפור, הוא יטיל עלינו סבל איום (השואה למשל, שבאה בדיוק בתקופה שהחילוניות התגברה)
    מי מוחק?
    מה אני אנטי תרבותי?

יופי טופי לתנך, אבל האנשים בתקופה הזו לא הבינו מהחיים שלהם.
    היו יכולים לדעת מתי לעשות ברית, ומתי להתפלל ומתי לשמוח, יופי טופי.
    אבל הם לא יכלו לדעת למה יש סופת ברקים, או למה יש קשת בענן, או למה העצים פורחים דווקא בקיץ.
    אז הם נתנו הסברים משלהם, כל תרבות וההסבר שלה.

ומה עם התרבויות שקדמו ליהודים?
    למה אתה מוחק אותם? מה אתה מוחק 10 אלף שנה?
    וגם הם ניבאו, הנה לך איך קוראים לו נוסטרדמוס, ניבא 1000 נבואות.
    הבנתי מערוץ ההיסטוריה ש-467 מהן התגשמו. האם זה אומר שאני צריך להיות קתולי? לא.

אז דוד, תעשה לי טובה.

One Shot - One Kill

זה סיפורי אגדות אף אחד לא אומר שהן נכונות או הוכיח את הסיפורים האלה.... כשמו שתמצא ספר אגדות שנכתב לפני 20 אלף שנה, זה נכון??
    נערך לאחרונה על ידי Old Lady; 24-05-2011 בשעה 16:07.

יש דברים הרבה יותר הזויים, ידעתם שאסור לכם להחזיק את ה... שלכם בזמן שאתם בשירותים?

"מערכת שמגבילה את התלמידים שלה לחשוב באופן כל כך צר ולא יצירתי לא יכולה להיקרא מערכת החינוך, אנחנו מייצרים רובוטים חסרי יכולת לחשיבה עצמאית, שרגילים שמאכילים אותם בטונות של חומר מאוד טכני ולעולם לא מבקשים מהם לחשוב מעבר. דבר שפוגע במקצועות אמיתיים אשר יועילו לאדם ובפרט לתחום אבטחת המידע והמחשוב שדורש מוטיבציה וסקרנות."

+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:58.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect