לאן אני הולכת לקופת חולים רגילה או שרופא נותן הפניה? איךזה הולך בדיוק כי אני לא חושבת שזה בגלל שאני עצלנית
לאן אני הולכת לקופת חולים רגילה או שרופא נותן הפניה? איךזה הולך בדיוק כי אני לא חושבת שזה בגלל שאני עצלנית
|
|
את יכולה לאבחן את עצמך פחות או יותר אם יש לך בעיות קשב וריכוז ברמה כזאת או אחרת
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%...99%D7%95%D7%AA
יש פה רשימה של תסמינים שאדם בעל הפרעות קשב וריכוז סובל מהם, דברים כמו תנועות עצבניות בידיים וברגלים, מה שאת מתארת שאי אפשר לשבת על התחת וללמוד, תחושה עזה של אי שקט בראש, כל מיני תופעות שרשומות בלינק הזה.
אם את מזדהה עם רוב הדברים האלה, כדאי שתתיעצי עם רופא משפחה לגבי לקיחת ריטלין, הוא יסביר לך את הסיכונים שיש בזה (תופעות לוואי), ימליץ לך אולי ללכת לאבחון.
אם את מעדיפה לעשות את זה מיוזמתך, היום אפשר ללכת לבית מרקחת ולרכוש ריטלין גם ללא מרשם.
התופעות לוואי מריטלין שונות מאדם לאדם, בדרך כלל יש חוסר תיאבון. יש אנשים שנוטים לדכאוניות אחרי שההשפעה של התרופה יורדת, זה יכול להגיע להפרעות שינה במקרים מסויימים, המוןו תופעות מגוונות ולא תמיד נעימות על חשבון הריכוז שלך.
יש גם דברים טבעיים שהאפקטיביות שלהם מוטלת בספק אבל את יכולה לנסות. יש מוצר שנקרא "ריכוזית" שמתיימר לעזור לאנשים במצב שלך.
לפעמים זאת באמת בעיה וצריך לעשות איבחון
וואי תפסיקו לזבל לה את המוח. גם אני כל דקה קם מהכסא ואין לי שום בעיית קשב וריכוז. זה הכל עצלנות שאתה כבר לא יכול לראות את כל החומר הזה ועוד ללמוד אותו. נסי במקום ללמוד לעומק לעשות סיכומים קצרים ואז תקומי ותבחני את עצמך. תעשי הפסקה כל חצי שעה של 10 דקות ותגידי לעצמך שאחרי ההפסקה עד לא זזה מהכסא לעוד חצי שעה. תנסי להתמודד כי אין דרך אחרת. למשל אני למתכונת בהיסטוריה למדתי אשכרה 2 ספרים אז גם בשביל זה קיים מיקודית שיהיה לך פחות חומר וגם עשיתי הפסקות קצובות על השעון.
חייבת ריטלין (יש גם תחליף טיבעי אבל הוא יותר יקר)
חחח הייתה לי אותה בעיה למבחן שהיה לי היום
ואתמול התעצבנתי על עצמי לקחתי את עצמי בידיים וקראתי שני ספרים שלמים על החומר לבחינה ...
ועכשיו יש לי 80 + מובטח
תחשבי שאוקיי 100 מטרים אחרונים ותסבלי טיפה עכשיו אבל אחר כך את חופשיה לכמה זמן שאת רוצה![]()