כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update
|
|
אני לא ידוע מה אתה מבין ממה שכתוב שם למעלה אבל לפי דעתי בעברית פשוטה מה שכתוב זה "גם אם אלך בגיא צל מוות (מקומות נוראיים או קרוב למוות) לא אפחד כי אתה (אלוהים) לידי. אלוהים ישמור את ישראל תמיד. אלוהים תמיד איתך שומר עליך כמו הירח בלילה והשמש ביום הוא ישמרך מכל רע. אלוהים ישמור על חייך מעכשיו ולעולם ה ישמור עליך" אני ישמח לשמוע את הפרשנות שלך אבל אני מאמין שכל דבר אחר חוץ מהפירוש הזה (בעיקרון) הוא סיפורי רוחות...
וגם אל תייחס לי אמונות לא תיראה הודעה אחת בפורום הזה שבא אני טוען שאלוהים קיים וההתבטאות שלו בעולם היא התנ"ך..
נערך לאחרונה על ידי -Unforgiven-; 31-05-2011 בשעה 16:15.
חחח גן עדן וגיהנום זה מושגים מושאלים ממקומות מסויימים במקורות דתיים.
גם עדן זה ביטוי מושאל לחלק ה"טוב" שבעולם הבא, שזה לקוח כמו שהרוב יודעים מספר בראשית. ברור שזה לא אותו גן עדן, כי שם הוא היה בגן עדן עם גוף, שם היה לו בחירה חופשית, ולפי האמונה היהודית בעולם הבא אין גוף ואין בחירה חופשית, פה אתה בוחר שם אתה נושא בתוצאות הבחירות שככבר עשית.
ההחלטה לשאול את הביטוי משם כי גם בגן עדן רוחני וגם בגן עדן גשמי מתואר מצב של שלמות, מבחינה רוחנית ומבחינה גשמית בהתאמה.
גיהנום זה ביטוי מושאל ממקור מנביאים עד כמה שזכור לי נכון, לא מהפרק בתהילים שהביא אורי זה בטוח.
הביטוי מושאל מ"גיא בן הינום" ולא מגיא צלמוות.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%...A0%D7%95%D7%9D
גן עדן וגיהינום זה מה שיש אחרי החיים, אחרי העולם הזה, זה לא דמיון או משהו, זה כביכול הנפש שעוזבת את הועלם הזה והולכת לעולם הבא, זה לא דמיון ואין צורך במוח פעיל...
זה לא כזה נכון, אני יכול להאימן בעולם הבא ובגלגול נשמות מבלי להאמין באל כי לדעתי זה מחזוריות של העולם, אני בוחר שלא להאמין כי זה הסוף, ויש המשך, וככה העולם פועל, בלי קשר לאל.
גן העדן המצוין בבראשית הוא הוא לא אותו HEAVEN , בתכלס, בספרים העתיקים שנמצאו, זה בעצם גן בעדן.
ובתרגום לאנגלית גן העדן לא נקרא HEAEN אלא GARDEN OF EDAN.
כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update
אני מאמין באמונה שלמה אבל אני שומר מסורת כי אני רואה בזה דרך חיים נכונה ולא בגלל גן עדן
אין עניין של להאמין בגן עדן.
אם אתה מאמין בקיום ה' ובדת היהודים אז מן ההכרח שתאמין גם בקיום גן עדן וגיהנום ובכלל בחיים שלאחר המוות.