|
|
חשבתי שהיית פעיל ברוב האשכולות שהגבתי בהם עד עכשיו.
התנ"ך זה לא כל ההוכחה שכן אם היה ספר כלשהו שהוא לבדו היה מציג איזושהי טענה - אף אחד לא היה מאמין בזה.
הבסיס לאמונה (ומכאן התשובה לקיום אלוקים) היא שאנחנו בתור בנים מאמינים לאבות שלנו מהסיבה הפשוטה שאין להם כל סיבה לשקר לנו, וככה גם אבא שלך (אולי לא במקרה שלך - כי כנראה שזה נעצר איפשהו יותר למעלה), סבא שלך לימד אותו (או לפחות היה אמור ללמד אותו) על התורה והמצוות ולספר את סיפור יציאת מצרים ושאבות אבותיכם נכחו במעמד הר סיני ושמאז הם מעבירים מאב לבן את המסורת.
פעם לא היה דבר כזה זרם חילוני - זה התחיל כשפרחחים כמוך החליטו להידבק במעשי הגויים ומכאן זה החל להתפתח.
עכשיו תאמר האז מה איכפת לי אבא שלי לא אמר לי כלום - זאת באמת בעיה, אתה עלול להפסיד את חייך בדיוק בגלל הסיבה הזאת. אבל בשביל זה לכל אדם יש את הצורך והרצון לחקור ולהבין את מהות קיומו ולחפש תשובות לשאלותיו ככה אתה צריך להבין שאי שם בעבר הרחוק אחד מאבות אבותיך עצר את המסורת ולא חלילה שהמסורת לא נכונה.
נערך לאחרונה על ידי gavra; 12-06-2011 בשעה 19:32.
בברכה,
זה הקונספט של המסורת ואם אתה לא מאמין לאבא שלך אז זה בעייתי.
הדת שלנו לא דומה לשום דת אחרת היא ייחודית כי ההתגלות הייתה לכל עם ישראל ולא לאדם יחיד.
בשביל זה אני מפנה את חברי הפורום לספר הכוזרי כל פעם מחדש. הוא מציג שם בדיוק את כל הנקודות שאתם טועים בהם.
אני יודע שזה קצת ארוך והשפה לא הכי פשוטה, אבל אם תרצה תמצא בספר הזה כל מה שאתה צריך.
http://www.tsel.org/torah/kuzari/index.html
בברכה,
הנה ציטוט די מענין של ישראל בקשר לענין
הנה האשכול המלא
http://www.iatraf.co.il/showthread.p...A8%D7%90%D7%9C
ידידנו שאל שאלות ענייניות אך לא במקום הנכון, קשה לי להאמין שפורום תאולוגיה ודת שרובו מורכב מאתאיסטים יענה לו כנדרש.
בנוסף, אני בספק אם הוא קרא את כל הספר/הבין את כולו. הזה נראה כאילו הוא שאלה אחרי שהוא קרא איזה סיכום של הספר כשמקור הסיכום הוא באיזה פורום אתאיזם כגון זה.
הסיפור של אבות אבותינו הוא יותר מדיי כללי מכדי שנעביר פרטים כמו מיקום של האדם וצבע העור שלו באותו רגע שבה השמש החלה לשקוע. ובעיקר, זה לא רלוונטי. ההסתמכות היא על כך שכולם מספרים את אותם עיקרי הסיפור. אם תיקח לדוגמה היסטוריה (מבית הספר, שאני מקווה שאתה מאמין בקיומה ושאינך מכחיש שואה או משהו) תמצא את עצמך מחסיר פרטים ואלי אפילו יהיו בטוחים לגבי מספר פרטים אבל כולם מסכימים על כך שהייתה שואה במקום כזה וכזה עם ככה וככה נספים. אני גם לא יודע שום פרט היסטורי אודות אבא וסבא שלי מעבר לפרטים בסיסיים.
וזו תשובה שלי. אני מבטיח לך שאם תחפש במקומות הנכונים תמצא תשובות מלאות יותר מאנשים שעסקו בזה יותר ממני, אולי רוב חייהם.
אם אביו חילוני אז הוא באמת לא סיפר לו, אין עם זה שום בעיה. שוב, זה לא אומר שהוא לא צריך להגיע לזה לבד.
בברכה,
טוב, אי אפשר להתעלם מכך שגם אני הגבתי שם בנושא, וישראל דיי קיבל את זה...
כמו שמר גברא הסביר, בקיצור נמרץ, עם ישראל, בשונה מ'דתות' אחרות לא מאמין בצורה עיורת במשהו שמישהו חלם שנגלה אליו, אלא מאמין רק בדבר שראה במו עיניו. ואם יש לך ספק במה שאביך מספר לך, אני ממליץ לך גם להתחיל לאמת את כל טענות החוקרים והמדענים, לך תדע, אולי עבדו עליך...
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
* * *
הרעיון הוא שאבא שלך היה אמור לספר לך הדורות הקודמים שלכם נכחו במעמד הר סיני ובגלל זה היית צריך להאמין בזה.
בברכה,
נערך לאחרונה על ידי פראגער; 13-06-2011 בשעה 18:44. סיבה: אות מיותרת
* * *