|
|
בחיים שלי לא שמעתי טיעון כזה מגוחך.
הדת לא טוענת דבר כזה, התפקיד של הנשמה בכלל לא קרוב לזה.הדת טוענת שלגוף האדם יש נשמה שבעזרתה למעשה אנחנו חושבים וכו'.
A Fistful Of Dollars
"רוחוס שם, בקסטרים שם, ואני בדיוק באמצע..המשוגע עם הפעמון צדק, אפשר להרוויח כסף במקום כזה."
הנשמה היא דבר מטאפיזי, כל הנסיון שלך לדבר עליה בהקשר של חוקים פיזיולוגים של הגוף הוא לא לעניין כי שני המושגים לא קשורים אחד בשני.
המדריך לתאיסט המתווכח:
א. שלול את טענת הכופר על סמך שום הוכחה קונקרטית או אפילו רלוונטית, המוסכמת ע"י שני הצדדים.
ב. תקוף את הכופר והסבר לו כי חוקי הלוגיקה / פיזיקה, שלו אינם תקפים לפי תורת האל הנשגבת מהכל.
ג. חזור על המילים "אין קשר" ו "קשה לך להבין" - גם אם התייאש הכופר - אל תוותר, זוהי מצווה.
ד. זכור - אתה צודק מראש.
מה אתה רוצה שאני אגיד?! שהוא צודק!? שהוא מדבר לעניין?
מעולם אנשי הדת לא טענו שנשמה היא דבר פיזי שאפשר לייחס לו מסה או כל תכונה אחרת.
מטאפיזיקה זה לא דבר שאני המצאתי, אפילו לא משהו שהדת המציאה, זה תחום מדעי נרחב שקיים, ואי אפשר להתחייחס אליו בחוקים פיזיקלים.
בגלל שנשמה היא דבר מטאפיזי, זה ההגדרה שלו, אתה לא יכול לייחס לו תכונות פיזיות כאלה או אחרות.
אתה רוצה לטעון טענות נגד? תגיד שזה לא רציונלי, לא לוגי, שאתה לא רואה בזה צורך, אני לא יכול לדחות טענה כזאת. אבל ייחוס של תכונות פיזיות לדבר מטאפיזי זה לא צודק, ולא קשור, ואתה יכול להמשיך עם הקריאות הציוניות שלך כמה שאתה רוצה כי אני צודק.